Football Talk

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ 0-5: Και... λίγα ήταν με δαιμονισμένο Σαλάχ που έγραψε ιστορία! (video)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ 0-5: Και... λίγα ήταν με δαιμονισμένο Σαλάχ που έγραψε ιστορία! (video)

Η Λίβερπουλ «έγραψε» μοναδική ιστορία διασύροντας την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Όλντ Τράφορντ με το εντυπωσιακό 5-0! Χατ-τρικ ο πιο καυτός από ποτέ, Μοχάμεντ Σαλάχ με... μοναδικά ρεκόρ, αποχώρηση οπαδών από τις εξέδρες στο ημίχρονο. Μπήκε στο δεύτερο μέρος και αποβλήθηκε στο 60' ο Πογκμπά. Έντονες αποδοκιμασίες προς το πρόσωπο του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, που βίωσε πιθανώς την πιο δύσκολη προπονητική ημέρα της καριέρας του στον πάγκο της Γιουνάιτεντ.

Ποιος είδε τη Λίβερπουλ και δεν την φοβήθηκε!

Με τον Μοχάμεντ Σαλάχ ως μεγάλο πρωταγωνιστή της βραδιάς, αφού πέτυχε χατ-τρικ (38', 45+5', 50'), το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ επικράτησε με 5-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Όλντ Τράφορντ, σκορ που την καθιστά την ευρύτερη των «κόκκινων» στην έδρα της παραδοσιακής της αντιπάλου στην εποχή της Premier League!
Αναλυτικότερα, ο χορός των γκολ στο Όλντ Τράφορντ, άνοιξε από τον Ναμπί Κεϊτά στο 5ο λεπτό, έπειτα από ωραία τελική πάσα του Μοχάμεντ Σαλάχ, που ξεκίνησε ορεξάτος την αναμέτρηση.

Η ανασταλτική λειτουργία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν λειτούργησε καθόλου καλά, η ευκαιρία του Μπρούνο Φερνάντες δύο λεπτά νωρίτερα ξεχάστηκε γρήγορα, και το 1-0 υπέρ των «κόκκινων», με το δεύτερο συνεχόμενο γκολ του Κεϊτά σε όλες τις διοργανώσεις, αποτέλεσε και επίσημα το γρηγορότερο γκολ στην ιστορία της Λίβερπουλ στο Θέατρο των Ονείρων.


Όλοι ανέμεναν πως οι γηπεδούχοι θα καταφέρουν να συνέλθουν και να πραγματοποιήσουν κάτι ανάλογο με το μεσοβδόμαδο ματς απέναντι στην Αταλάντα. Όλοι, εκτός από τους ποδοσφαιριστές της Λίβερπουλ που βρήκαν τον τρόπο σε 38 λεπτά, να εκθέσουν την τετράδα της άμυνας των γηπεδούχων ανεπανόρθωτα.

Στο 14ο λεπτό ο Αλεξάντερ Άρνολντ κατέγραψε την 44η ασίστ του με την φανέλα της Λίβερπουλ, τροφοδότησε τον Ντιόγο Ζότα, ο οποίος προ κενής εστίας έκανε το 2-0, αλλά η συνέχεια άνηκε αποκλειστικά στον Μοχάμεντ Σαλάχ, που «έγραψε» ιστορία για πολλούς και διαφορετικούς λόγους…


Αρχικά, ο Αιγύπτιος έκανε στο 38’ το 3-0, έπειτα από ασίστ του Ναμπί Κεϊτά και αυτομάτως έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία των «κόκκινων» που πληγώνει για τρεις σερί φορές την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στο συγκεκριμένο γήπεδο σε όλες τις διοργανώσεις.


Ταυτόχρονα ο Σαλάχ αποτέλεσε πριν από την συμπλήρωση 40 λεπτών τον δεύτερο ποδοσφαιριστή σε ολόκληρη την ιστορία της Λίβερπουλ που βρίσκει δίχτυα στα πρώτα πέντε εκτός έδρας ματς της ομάδας του, μετά το 1901-02, αλλά η εμφάνισή του δεν περιορίστηκε στα εν λόγω ρεκόρ!


Ένα λεπτό πριν από την λήξη του πρώτου μέρους o Σαλάχ βρήκε δίχτυα και πάλι. Τροφοδοτήθηκε από τον Ζότα, πλάσαρε εξαιρετικά, και πέραν των 10 συνεχόμενων ματς με γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, έστειλε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα αποδυτήρια, με το βαρύτερο σκορ που έχει βρεθεί ποτέ!

Το 4-0 του πρώτου 45αλέπτου ανάγκασε τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ να κάνει κάτι, προκειμένου να προκαλέσει μία αντίδραση στην ομάδα του. Μάταια όμως… Η αλλαγή του Πολ Πογκμπά πραγματοποιήθηκε, ο Σαλάχ βρήκε δίχτυα για τρίτη φορά, στο 49ο λεπτό, και έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στον πλανήτη που βάζει τρία γκολ στο Όλντ Τράφορντ μετά από 18 χρόνια.


Κάποιος θα θεωρούσε πως το ματς δεν θα μπορούσε να γίνει ακόμη χειρότερο. Και όμως… Ο Κριστιάνο Ρονάλντο σκόραρε, πανηγύρισε μετά από 13 χρόνια κόντρα στην Λίβερπουλ, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε, και στο 58ο λεπτό, ο Πογκμπά αντίκρισε την κόκκινη κάρτα για πολύ σκληρό τάκλιν απέναντι στον Κεϊτά, ο οποίος αποχώρησε με φορείο, στην καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του στην Αγγλία!


Από εκεί και πέρα, η Λίβερπουλ απλώς άφησε το πόδι από το γκάζι. Ο Νταβίντ Ντε Χέα έκανε μία εξαιρετική απόκρουση στο 71ο λεπτό σε σουτ του Άρνολντ, ο Καβάνι σημάδεψε το δοκάρι από την μικρή περιοχή, και  το 5-0 διατηρήθηκε μέχρι τέλους, και το σφύριγμα της λήξης βρίσκει τον Σόλσκιερ σε πολύ δύσκολη θέση, το Όλντ Τράφορντ να αποδοκιμάζει, και τον Γιούργκεν Κλοπ να παραμένει αήττητος απέναντι στον Νορβηγό σε επίπεδο πρωταθλήματος!

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Γουάν-Μπισάκα, Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Σο,  ΜακΤόμινι, Φρεντ, Γκρίνγουντ (46΄Γκρίνγουντ), Μπρούνο Φερνάντες (62 Καβάνι), Ράσφορντ (62’ Νταλότ), Κριστιάνο Ρονάλντο

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, φαν Ντάικ, Κονατέ, Ρόμπερτσον, Κεϊτά (Τσαμπερλάιν), Χέντερσον, Μίλνερ (27 Κέρτις Τζόουνς), Σαλάχ, Φιρμίνο (76’ Μανέ), Ζότα

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0