Football Talk

Ο νόμος του Μέρφι, το «διπλό» του Τζέραρντ και το 2-4 που την έστειλε στο Champions League: 5+1 μεγάλες νίκες της Λίβερπουλ στα ματς του Όλντ Τράφορντ! (video)

Ο νόμος του Μέρφι,  το «διπλό» του Τζέραρντ και το 2-4 που την έστειλε στο Champions League: 5+1 μεγάλες νίκες της Λίβερπουλ στα ματς του Όλντ Τράφορντ! (video)
Μπορεί οι νίκες της Λίβερπουλ στο Όλντ Τράφορντ να είναι περιορισμένες στην εποχή της Premier League, αλλά όταν αυτές επιτυγχάνονται συνήθως είναι εντυπωσιακές. Τα τρία «διπλά» των «κόκκινων» με τα γκολ του Μέρφι, η εντυπωσιακή νίκη με 3-0 στην εποχή του Στίβεν Τζέραρντ, και το πρόσφατο τρίποντο με τέσσερα γκολ, ξεχωρίζουν…
Σχετικά Άρθρα

Την 79η νίκη της επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε ολόκληρη την ιστορία της, αναζητά η Λίβερπουλ απέναντι στους «κόκκινους διαβόλους», με το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ να φαντάζει εξαιρετικά φορμαρισμένο, ούσα η μοναδική αήττητη ομάδα του πρωταθλήματος, μαζί με την Τσέλσι του Τόμας Τούχελ.

Ο στόχος είναι προφανής. Η Λίβερπουλ διεκδικεί και πάλι το πρωτάθλημα, και επιθυμεί να «σπάσει» την κυριαρχία της Μάντσεστερ Σίτι, με τους τρεις τίτλους της Premier League, σε μία τετραετία. Είναι άλλωστε η μόνη ομάδα που το κατάφερε το 2019, ενώ έναν χρόνο νωρίτερα, ήταν αυτή που «υποχρέωσε» τους «πολίτες να φτάσουν τους 98 βαθμούς, προκειμένου να στεφθούν πρωταθλητές.

Πλέον όμως, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ δείχνει έτοιμη να το επαναλάβει. Διαθέτει στις τάξεις της τον πιο φορμαρισμένο ποδοσφαιριστή στον πλανήτη, τον Μοχάμεντ Σαλάχ, με τα εννέα συνεχόμενα ματς σκοράροντας, ενώ και η αμυντική της γραμμή είναι σταθερή, καθώς σε επίπεδο πρωταθλήματος έχει δεχθεί περισσότερα του ενός γκολ, μόνο από την Μάντσεστερ Σίτι στο Άνφιλντ.

Μία ολοκληρωτική εμφάνιση επιβάλλεται για να φύγει με το «διπλό» από το Όλντ Τράφορντ. Μία ανάλογη με αυτή προ ενός έτους, με τους «κόκκινους» να αναζητούν το 7ο τρίποντο της σεζόν, προκειμένου να διατηρηθούν στην κορυφή της βαθμολογίας. Ας δούμε τις προηγούμενες, μεγάλες νίκες της Λίβερπουλ σε αυτό το γήπεδο:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ 0-1 (2001-02):

Σε ένα εντυπωσιακό πρωτάθλημα που η Άρσεναλ αναδείχθηκε πρωταθλήτρια, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ συναντήθηκαν τον Δεκέμβριο στο «κλασσικό» αγγλικό ντέρμπι, με στόχο τη νίκη προκειμένου να παραμείνουν κοντά στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος! Παρόλα αυτά, οι «κόκκινοι» αποδείχθηκαν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, και επικράτησαν με 1-0 χάρη σε ένα από τα 44 γκολ που πέτυχε ο Μέρφι με την φανέλα τους!

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ 0-1 (2002-03):

Αποδείχθηκε περίτρανα πως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν έμαθε το μάθημά της… Συνάντησε την Λίβερπουλ έναν χρόνο μετά από την ήττα της τον Δεκέμβριο, χάρη στο γκολ του Μέρφι, και επί της ουσίας κατόρθωσε να ηττηθεί και πάλι με τον ίδιο τρόπο. Ο Ντάνι Μέρφι σκόραρε στο 85ο λεπτό, έπειτα από ασίστ του Στίβεν Τζέραρντ, και η Λίβερπουλ έφυγε και πάλι με το «διπλό», στο τρίτο ματς της σεζόν, με την έναρξη της νέας χρονιάς!

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ 0-1 (2003-04):

Πρόκειται για το πρωτάθλημα που συνοδεύτηκε από την εντυπωσιακή περίοδο που διένυε η Άρσεναλ. Το εντυπωσιακό αήττητο των Λονδρέζων, το οποίο είχε διάρκεια 49 αναμετρήσεων, ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2003, και ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο της επόμενης σεζόν από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Όπως ήταν προφανές, το επίτευγμα των «κανονιέρηδων» δεν θα μπορούσε να επισκιαστεί από τίποτα. Ούτε καν από το τρίτο γκολ του Μέρφι απέναντι στην Γιουνάιτεντ, για τρίτη διαδοχική σεζόν, με την Λίβερπουλ να επικρατεί και πάλι με 1-0. Στο μοναδικό ματς που οι γηπεδούχοι έβγαλαν αντίδραση, ήταν το 3-0 του Όλντ Τράφορντ, ανάμεσα στο «νόμο του Μέρφι»…

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ 0-3 (2013-14):

Το καλύτερο ματς του Στίβεν Τζέραρντ και η μεγαλύτερη νίκη του Άγγλου «θρύλου» της Λίβερπουλ στο Όλντ Τράφορντ στην εποχή της Premier League. Ο αρχηγός των «κόκκινων» ήταν εξαιρετικός, οι «κόκκινοι» επικράτησαν με το ευρύ 3-0, και ακόμη και αν έχουν παρέλθει επτά χρόνια, οι φίλοι της Λίβερπουλ δεν έχουν λησμονήσει ακόμη τα δύο γκολ του Τζέραρντ και την επιβλητική εμφάνιση της ομάδας τους στο Θέατρο των Ονείρων!

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ 2-4 (2020-21):

Το πιο σημαντικό παιχνίδι της Λίβερπουλ, μερικές εβδομάδες πριν ολοκληρωθεί η περσινή Premier League. Το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ έπρεπε να επικρατήσει, προκειμένου να κατορθώσει να μπει στην τετράδα, και να μην δει τον εαυτό της, λίγους μήνες μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος εκτός Ευρώπης.

Κάπως έτσι, το κίνητρο διαδραμάτισε κομβικό ρόλο. Η Λίβερπουλ επικράτησε με 4-2, η επιστροφή της στα θετικά αποτελέσματα δρομολογήθηκε στο Όλντ Τράφορντ, και εν τέλει το γκολ του… Άλισον και το σερί των «κόκκινων» τους εξασφάλισε την συμμετοχή τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της νέας σεζόν.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ 1-4 (2008-09):

Το τελευταίο ματς του Κριστιάνο Ρονάλντο απέναντι στην Λίβερπουλ ήταν… εφιαλτικό. Ακόμη και αν ο Πορτογάλος σκόραρε, ακόμη και αν την ίδια σεζόν κατέληξε να πανηγυρίζει, προτού αποχωρήσει. Η Λίβερπουλ επικράτησε με 4-1, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ από πέναλτι του Πορτογάλου, και με τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ, πήρε τη νίκη, με δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0