Football Talk

Η πεντάρα του Πεπ, τα γκολ Ρονάλντο και Μέσι, η νίκη τίτλου του Μουρίνιο: 5+1 Μπαρτσελόνα - Ρεάλ που θυμόμαστε! (video)

Η πεντάρα του Πεπ, τα γκολ Ρονάλντο και Μέσι, η νίκη τίτλου του Μουρίνιο: 5+1 Μπαρτσελόνα - Ρεάλ που θυμόμαστε! (video)

Η Μπαρτσελόνα υποδέχεται την Ρεάλ Μαδρίτης το μεσημέρι της Κυριακής (24/10, 17:15) και το BN Sports θυμάται 5+1 από τα ιστορικά ματς των δύο αντιπάλων!

Όλα είναι έτοιμα για το πρώτο «El Clasico» της σεζόν. Η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται 3η στη βαθμολογία με 8 αγώνες σημειώνοντας πέντε νίκες, δύο ισοπαλίες και μια ήττα. Από την άλλη μεριά η Μπαρτσελόνα είναι γηπεδούχος και βρίσκεται στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα έχοντας τέσσερις νίκες, τρεις ισοπαλίες και μια ήττα σε 8 αγώνες!

Η Μπαρτσελόνα δεν διανύει την καλύτερη χρονιά της και οι εμφανίσεις των «μπλαουγκράνα»… προβληματίζουν. Στις εντός έδρας αναμετρήσεις η «Μπάρτσα», μετράει 50 νίκες, 20 ισοπαλίες και 21 ήττες.

Το BN Sports θυμάται τις 5+1 αναμετρήσεις στο Καμπ Νόου ανάμεσα στις δύο ομάδες.

2000: Υπό το βλέμμα 100.000 οπαδών!

Τον Οκτώβρη του 2000 οι «μπλαουγκράνα»… έσπασαν τα ταμεία καταγράφοντας 100.000 αντίτυπα εισιτηρίων. Με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, οι γηπεδούχοι, επικράτησαν με σκορ 2-0 της «βασίλισσας» με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο με σκόρερ τους Λουίς Ενρίκε και Σιμάο.

 

2004: Ο 23χρονος Σαμουέλ Ετό ανοίγει το σκορ και ο Ροναλντίνιο βάζει το κερασάκι στην τούρτα

Με δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο από τον Σαμουέλ Ετό και τον Τζιοβάνι φαν Μπρόνκχορστ και ακόμη ένα από τον Ροναλντίνιο, στο δεύτερο, η Μπαρτσελόνα επιβλήθηκε με σκορ 3-0 της Ρεάλ Μαδρίτης. Άξιο αναφοράς είναι πως στην ενδεκάδα της «βασίλισσας» συμμετείχαν κανονικά τα μεγάλα της αστέρια της, δηλαδή, ο Ρονάλντο Ναζάριο, ο Ζιντάν, ο Φίγκο, ο Ραούλ και ο Μπέκαμ!


2007: Το ανήσυχο πνεύμα του Μέσι που… είχε απάντηση σε όλα

Το κατάμεστο Καμπ Νόου, απόλαυσε σίγουρα την συγκεκριμένη αναμέτρηση, αλλά έμεινε με την πικρία! Τα έξι γκολ της αναμέτρησης, σίγουρα ικανοποίησε κάθε ποδοσφαιρόφιλο που βρισκόταν στο γήπεδο, αλλά και το γεγονός πως η «Μπάρτσα» δεν πήρε την νίκη άφησε τους οπαδούς με το… παράπονο.


2010: Η ταπεινωτική πεντάρα και τα νεύρα του Ράμος

Με σπασμένα τα φρένα, οι Καταλανοί, φιλοδώρησαν τους αντιπάλους τους με μια πεντάρα. Στο ένατο λεπτό ο Τσάβι άνοιξε νωρίς το σκορ και ο Πέδρο διπλασίασε τα τέρματα για τους γηπεδούχους. Με δύο απανωτά χτυπήματα στο δεύτερο ημίχρονο (54’ και 56’) ο Νταβίντ Σίλβα έκανε το 4-0, ενώ ο Χεφρέν διαμόρφωσε το τελικό σκορ 5-0, μέσα σε πανδαιμόνιο. Ο εκνευρισμός του Σέρχιο Ράμος, έφερε την κόκκινη κάρτα για τον Ισπανό, καθώς κλώτσησε αντιαθλητικά το Λιονέλ Μέσι και χρησιμοποιώντας το χέρι του, έσπρωξε και έριξε στο έδαφος τον Πουγιόλ! Η αποβολή έγινε στο 90+2, σημείο που δεν επηρέασε τον αγώνα, αλλά απεικόνιζε τον εκνευρισμό των Μαδριλένων!E4EcyLJVcAE0qX_.jpg


2012: Ανατροπή και πρωτάθλημα με υπογραφή Κριστιάνο!

35η αγωνιστική και η βαθμολογική διαφορά των δύο ομάδων ήταν 4 πόντοι υπέρ των Μαδριλένων! Ο Σάμι Κεντίρα άνοιξε το σκορ στο 17’ για τη Ρεάλ, ενώ ο Αλέξις Σάντσες πέρασε στον αγωνιστικό χώρο και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ισοφάρισε για τους «μπλαουγκράνα». Τρία λεπτά αργότερα, ο Κριστιάνο σκόραρε και διαμόρφωσε το τελικό 2-1. Η Ρεάλ απόκτησε διαφορά 7 βαθμών από τη «Μπάρτσα» και ουσιαστικά… καθάρισε το πρωτάθλημα, για την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο!

2012: Οι συνήθως ύποπτοι… πρωταγωνίστησαν!

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Λιονέλ Μέσι πέτυχαν από δύο γκολ έκαστος και το Clasico της 7ης αγωνιστικής, της σεζόν 2012/13, κρίθηκε από τους συνήθεις υπόπτους, αφού πήραν στα… πόδια τους τη μοίρα του αγώνα! Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ άνοιξε το σκορ στο 21ο λεπτό της αναμέτρησης, αλλά ο πρωτοκλασάτος αντίπαλός του Λιονέλ Μέσι ισοφάρισε μετά από 9 λεπτά. Ο Αργεντίνος, μάλιστα, έδωσε το προβάδισμα στους «μπλαουγκράνα» στο 60’, αλλά ο Κριστιάνο στο 66’ ισοφάρισε και διαμόρφωσε το τελικό 2-2.



Δημήτρης Φεραδούρος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0