Football Talk

Μπράιτον – Μάντσεστερ Σίτι 1-4: Καθάρισε από το πρώτο μέρος ο Φόντεν και ανέβηκαν στην δεύτερη θέση οι «πολίτες»! (video)

Μπράιτον – Μάντσεστερ Σίτι 1-4:  Καθάρισε από το πρώτο μέρος ο Φόντεν και ανέβηκαν στην δεύτερη θέση οι «πολίτες»! (video)

Την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία επικράτησε της Μπράιτον με 4-1 στο Άμεξ, αποδίδοντας πειστικό ποδόσφαιρο για μισή ώρα. Σκόραρε τρεις φορές, είχε ως πρωταγωνιστή τον Φόντεν, και το τελικό σκορ σηματοδότησε το 8ο γκολ των «πολιτών» σε όλες τις διοργανώσεις σε 180 αγωνιστικά λεπτά!

Επρόκειτο αναμφίβολα για μία δύσκολη αναμέτρηση για την Μάντσεστερ Σίτι, αν αναλογιστεί κανείς πως οι «πολίτες» είχαν ταξιδέψει μεσοβδόμαδα στο Βέλγιο, και εν συνεχεία επέστρεψαν στην Αγγλία, για να μεταβούν στο Μπράιτον και να συναντήσουν την ομώνυμη ομάδα.

Το σύνολο του Γκρέιχαμ Πότερ, το οποίο ως στιγμής έχει σταθεί αξιοπρεπέστατα στην Premier League, βάζοντας δύσκολα σε κάθε αντίπαλο που έχει κληθεί να την αντιμετωπίσει. Η Μπράιτον είχε ηττηθεί μόνο από την Έβερτον στο «Άμεξ» με 2-0, ενώ η Σίτι μετρούσε επτά αναμετρήσεις αήττητη σε επίπεδο πρωταθλήματος, μετά το ανεπιτυχές αποτέλεσμα της πρεμιέρας (1-0) με την Τότεναμ.

Παρόλα αυτά, η Μπράιτον δεν κατάφερε ξανά να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες και να μην επιτρέψει στο σύνολο του Γκουαρδιόλα να… παίξει το παιχνίδι του. Έμεινε πίσω στο σκορ στο 13ο λεπτό, έπειτα από γκολ του Γκιντογκάν, σε ένα προβάδισμα που σημαδεύτηκε από έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων για φάουλ στον Σάντσες, και εν συνεχεία δεν μπόρεσε να διαχειριστεί την κατάσταση.


Ο Φιλ Φόντεν σκόραρε δύο φορές από το 28ο μέχρι και το 31ο λεπτό, και το 3-0 ως αποτέλεσμα του ημιχρόνου, πιστοποιούσε απόλυτα την ανωτερότητα των φιλοξενούμενων στο «Άμεξ».


Κάπου εκεί, η Μάντσεστερ Σίτι αποφάσισε να αφήσει το πόδι από το γκάζι, και να αρκεστεί στην προάσπιση του αποτελέσματος που είχε διαμορφωθεί, γνωρίζοντας και την περσινή της αποτυχία στο εν λόγω γήπεδο, όπου το 2-0 υπέρ της, έγινε 3-2 υπέρ των γηπεδούχων.

Η Μπράιτον βρήκε χώρους, απείλησε με σουτ εκτός περιοχής, και με μία καλή στιγμή με τον Τροσάρντ, αλλά ο Έντερσον αποδείχθηκε για ακόμη μία φορά, σταθερότατος. Μέχρι και το 80ο  λεπτό…

Και αυτό διότι, ο Έντερσον έκανε πέναλτι, δικαιώνοντας την υπεροχή της Μπράιτον στο δεύτερο μέρος, και ο ΜακΆλιστερ κατάφερε να τον κερδίσει, παρά το γεγονός πως ο έμπειρος γκολκίπερ έπεσε σωστά και ακούμπησε την μπάλα.

Στα εναπομείναντα λεπτά, η Μάνστεστερ Σίτι διαχειρίστηκε ορθολογικά την κατάσταση, ενώ ο Φιλ Φόντεν δεν κατάφερε να κάνει το χατ-τρικ στην ευκαιρία που του παρουσιάστηκε στο 89ο λεπτό! 

Ό,τι δεν μπόρεσε ωστόσο να πραγματοποιήσει ο νεαρός Άγγλος, έκανε ο Μαχρέζ έξι λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς, κάνοντας το 4-1 και στέλνοντας την Σίτι στην δεύτερη θέση!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0