Football Talk

Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Ολυμπιακός 3-1: Πάλεψε, λύγισε και τώρα πρέπει να εκμεταλλευτεί την έδρα του (video)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Ολυμπιακός 3-1: Πάλεψε, λύγισε και τώρα πρέπει να εκμεταλλευτεί την έδρα του (video)
Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να επιβληθεί σε μία δύσκολη έδρα, κατάφερε να ισοφαρίσει αλλά η ανωτερότητα της Άιντραχτ Φρανκφούρτης έφερε την ήττα με 3-1 και τώρα η πρώτη θέση, όλα δείχνουν πως θα κριθεί στον Πειραιά.
Σχετικά Άρθρα

Οι δυσκολίες ήταν γνωστές πριν το ματς. Ο Ολυμπιακός μπορεί να είχε τον αέρα του 2/2 όμως η έδρα της Άιντραχτ Φρανκφούρτης, ήταν αρκετά δύσκολη παρά την κατάστασή της. Μπορεί ο Ελ Αραμπί να κατάφερε να ισοφαρίσει, όμως ο γερμανικός σύλλογος ήταν αποτελεσματικός και πήρε το τρίποντο.

Ο Τουρέ τον… «σκότωσε» στην εκπνοή

Η Άιντραχτ μπήκε πιο δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο, όμως οι δύο ομάδες περιορίστηκαν να ψάχνουν να βρουν τον ρυθμό τους. Ο Ελ Αραμπί είχε την πρώτη τελική προσπάθεια, στο 11ο λεπτό, όμως οι γηπεδούχοι απάντησαν άμεσα με κεφαλιά του Καμάντα. Γενικά το πρώτο 20λεπτο δεν είχε τελικές προσπάθειες, όμως όταν η Άιντραχτ ανέβασε ρυθμό, ο Ολυμπιακός πιέστηκε αρκετά.

Μάλιστα, στο 24ο λεπτό, είδε τον Τόμας Βατσλίκ να κάνει μία εντυπωσιακή επέμβαση, στη κεφαλιά του Μπορέ. Η πρώτη απόκρουση ήταν ασταθής λόγω της εξ επαφής κεφαλιάς του αντιπάλου του, όμως με τρομερά αντανακλαστικά, σταμάτησε τη μπάλα πάνω στη γραμμή.

Ένα λεπτό μετά, αυτή η πίεση έφερε το γλίστρημα του Σισέ, με αποτέλεσμα να ανατρέψει στην περιοχή τον Μπορέ. Ο νεαρός φορ κέρδισε πέναλτι και ανέλαβε την εκτέλεσή του, κάνοντας το 1-0 για τους γηπεδούχους. Ωστόσο, η απάντηση του Ολυμπιακού, ήρθε τέσσερα λεπτά μετά.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης αντιλήφθηκε το χέρι του Γιάκιτς και έδειξε την άσπρη βούλα υπέρ των «ερυθρολεύκων». Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί ανέλαβε την εκτέλεση και νικώντας τον Τραπ, έκανε το 1-1 για τους φιλοξενούμενους. Στη συνέχεια οι Πειραιώτες άγγιξαν την ισοφάριση με την κεφαλιά του Σωκράτη Παπασταθόπουλου αλλά ο Τραπ δεν επέτρεψε να γίνει το 2-1.

Τελικά, η Άιντραχτ ήταν εκείνη που πήγε στα αποδυτήρια με το προβάδισμα. Ο Χιντερέγκερ πήρε τη κεφαλιά στο κόρνερ του Κόστιτς, η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι, όμως στη συνέχεια της φάσης, ο Πασιέντσα συνεργάστηκε ωραία με τον Σο, ο τελευταίος γύρισε τη μπάλα στην καρδιά της περιοχής και με σουτ σε κενή εστία, ο Τουρέ έκανε το 2-1 στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Ανέβασε ρυθμό μέχρι το τελειωτικό χτύπημα…

Στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυναμικά στο παιχνίδι και πάτησε αρκετές φορές περιοχή. Μάλιστα, ζήτησε έντονα δύο φορές πέναλτι σε Ελ Αραμπί και Ρέαμπτσιουκ, δίχως το VAR να δείξει παράβαση. Εκεί που οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πάρει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, οι γηπεδούχοι βρήκαν και τρίτο τέρμα.

Ο Γκονζάλο Πασιέντσα είχε όλο τον χώρο για να σουτάρει, αλλά όταν το έκανε ο Βατσλίκ απέκρουσε με υπερένταση, όμως ο Καμάντα βρισκόταν στο κατάλληλο σημείο για να πάρει το ριμπάουντ και να γράψει το 3-1. Ένα γκολ που προκάλεσε ψυχρολουσία στον Ολυμπιακό, ο οποίος προσπάθησε να αντιδράσει.

Από εκεί και πέρα, οι γηπεδούχοι είχαν περισσότερες ευκαιρίες από ότι ο Ολυμπιακός, ενώ ο ρυθμός που είχαν επιβάλλει, ήταν πέρα από τα όρια των «ερυθρολεύκων». Η προσπάθεια δεν σταμάτησε μέχρι το τέλος, όμως το σκορ δεν άλλαξε και η Άιντραχτ πήρε τη νίκη με 3-1.

Έτσι, ο γερμανικός σύλλογος ανέβηκε στην κορυφή του ομίλου με επτά βαθμούς και άφησε δεύτερο τον Ολυμπιακό με έξι. Όσο για το άλλο ματς του γκρουπ, η Αντβέρπ πήρε ένα πολύ σημαντικό βαθμό για την «μάχη» της τρίτης θέσης, καθώς έμεινε στο 2-2 με τη Φενερμπαχτσέ μέσα στην Τουρκία.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι Τούρκοι να μείνουν στους δύο βαθμούς και οι Βέλγοι στον έναν. Ο Ολυμπιακός, την επόμενη αγωνιστική φιλοξενεί την Άιντραχτ, με στόχο μόνο τη νίκη που θα τον φέρει ξανά στην κορυφή και ίσως, να είναι καταλυτική για την πρόκριση.

ΆΪΝΤΡΑΧΤ (Όλιβερ Γκλάσνερ): Τραπ, Χιντερέγκερ, Χασέμπε, Τούτα (60' Εντικά), Τουρέ (83' Ντουρμ), Γιάκιτς, Σο (89' Χάουγκε), Καμάντα, Κόστιτς, Μπορέ, Πασιένσια (82' Ρόντε).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά (77' Ανδρούτσος), Σωκράτης, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά (60' Ονιεκούρου), Μπουχαλάκης, Μ. Καμαρά (66' Κούντε), Α. Καμαρά, Μασούρας (77' Ρόνι Λόπες), Ελ Αραμπί (65' Τικίνιο)

Βαθμολογία 4ου ομίλου:

1. Άιντραχτ Φρανκφούρτης 3 7 (5-2)

2. Ολυμπιακός 3 6 (6-4)

3. Φενέρμπαχτσε 3 2 (3-6)

4. Αντβέρπ 3 1 (3-5)

Επόμενη αγωνιστική (4/11):

Ολυμπιακός - Άιντραχτ Φρανκφούρτης (19:45)

Αντβέρπ - Φενέρμπαχτσε (22:00)

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0