Football Talk

Λέστερ: Τα προβλήματα στην ανασταλτική λειτουργία συνεχίζονται, αλλά λύσεις υπάρχουν…

Λέστερ: Τα προβλήματα στην ανασταλτική λειτουργία συνεχίζονται, αλλά λύσεις υπάρχουν…
Μία μεστή εμφάνιση της Λέστερ στο δεύτερο ημίχρονο της εξόρμησης στην Ρωσία με αντίπαλο την Σπαρτάκ ήταν αρκετή. Οι «αλεπούδες» ανέτρεψαν το 2-0 του 45ου  λεπτού, ο Ντάκα «έγραψε» ιστορία, και ο Μπρένταν Ρότζερς διαχειρίστηκε ιδανικά μία πρωτόγνωρη για αυτόν κατάσταση, επιζητώντας πλέον σταθερότητα στην αμυντική γραμμή της ομάδας του.

Δεν βρίσκεται στην κατάσταση των προηγούμενων χρόνων και αυτό είναι προφανές. Ακόμη και αν πλέον προέρχεται από οκτώ γκολ σε 180 αγωνιστικά λεπτά. Τα ζητήματα που αντιμετωπίζει στην ανασταλτική της λειτουργία είναι προφανή και επιζητούν λύση. Μία λύση που δεν μπορεί να έρθει από τον Γουές Μόργκαν, που ουδέποτε είδε την Λέστερ να δέχεται γκολ σε εννέα διαδοχικά παιχνίδια σε ολόκληρη την καριέρα του!

Πρόκειται βεβαίως για ένα πρωτόγνωρο σκηνικό και για τον Μπρένταν Ρότζερς. Του έμπειρου τεχνικού των «αλεπούδων», ο οποίος για πρώτη φορά στην προπονητική του θητεία βλέπει ομάδα του να δέχεται γκολ σε εννέα συνεχόμενα ματς, δίχως να μπορεί να διαφοροποιήσει το αρνητικό αυτό ρεκόρ.

Σε ανάλογη φάση μάλιστα είχε βρεθεί και με την Λίβερπουλ, όπου από τον Απρίλιο του 2014, μέχρι και το καλοκαίρι του ίδιου έτους, δεν διατηρούσε απαραβίαστη την εστία της για οκτώ ενενηντάλεπτα. Ο διακόπτης όμως γύρισε. Προς το παρόν, κάτι τέτοιο δεν καταφέρνουν να πραγματοποιήσουν ο Σογιουντσού με τον Βέστεργκααρντ ή τον Φοφανά. Όπως και ο Κάσπερ Σμάιχελ, που ουκ’ ολίγες φορές εκτίθεται ανεπανόρθωτα.

Για να το αντιληφθεί κανείς, αρκεί να δει το λάθος του Τούρκου κεντρικού αμυντικού, μερικά δευτερόλεπτα πριν από το 2-0 της Σπαρτάκ Μόσχας στο 45ο  λεπτό. Ο Σογιουντσού προβαίνει σε επικίνδυνες ντρίμπλες, χάνει την μπάλα και οι Ρώσοι δημιουργούν υπεραριθμία που εκμεταλλεύονται στο έπακρο.

Κάπου εκεί όμως, ο ρυθμός της… Premier League έκανε την εμφάνισή του. Ο Ντάκα μειώνει και η Λέστερ πηγαίνει στα αποδυτήρια με το 2-1 κατά της, ούσα πίσω στο σκορ για δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας ματς, και για  φορά στις 11 αναμετρήσεις της στην Ευρώπη την τελευταία πενταετία.

Καλείται να επιστρέψει και να πάρει το τρίποντο. Σε αντίθετη περίπτωση, δύσκολα θα προκρινόταν, αν αναλογιστεί κανείς πως θα μετρούσε δύο ήττες και μία οδυνηρή ισοπαλία με τη Νάπολι, όπου μέχρι και το 70’ βρισκόταν μπροστά με το 2-0.

Οι «αλεπούδες» σοβαρεύονται και αναζητούν έναν πρωταγωνιστή. Και κάπου εκεί εμφανίζεται ο Ντάκα… Σκοράρει τέσσερα γκολ, αποτελεί τον πρώτο ποδοσφαιριστή στην ιστορία τους που το καταφέρνει σε ευρωπαϊκή αναμέτρηση, και τον… πρώτο που αγωνίζεται με την Ζάμπια σε διεθνές επίπεδο και διακρίνεται με τέτοια επίδοση στην Ευρώπη!

Το 2-0 του 45ου λεπτού γίνεται 4-2. Και πάλι όμως η Λέστερ «πληγώνεται». Το ματς γίνεται 4-3 και το τελευταίο δεκάλεπτο μοιάζει με «ρώσικη ρουλέτα». Πιθανώς σε αυτό το σημείο η εμπειρία δίνει στις «αλεπούδες» το πρώτο ευρωπαϊκό τρίποντο στην σεζόν, και το δεύτερο συνολικά σε Premier League και Europa League, μετά από αυτό κόντρα στη Νόριτς, τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου.

Κάπως έτσι, συντηρείται και μία άτυπη παράδοση, με ελληνικό χρώμα. Ο Τάσος Σιδηρόπουλος εξακολουθεί να διευθύνει ματς αγγλικών ομάδων στην Ευρώπη και να μην επιστρέφει στην χώρα μας για να «διηγηθεί» μία ισοπαλία.

Ήταν η 9η διαφορετική αναμέτρησή του με αγγλική ομάδα σε Champions League και Europa League. Και πάλι, αναδείχθηκε νικητής. Όπως άλλωστε και στο πρώτο ματς στην ιστορία της Λέστερ στο Champions League, όπου το 2017 ο Έλληνας διαιτητής είδε τις «αλεπούδες» να επικρατούν με 3-0 της Μπριζ στο Βέλγιο και να επιστρέφουν για πρώτη φορά στο Κινγκ Πάουερ με τρεις βαθμούς, έπειτα από… ταξίδι στα αστέρια.

Δείτε αναλυτικά τις αναμετρήσεις των αγγλικών ομάδων που «διαιτήτευσε» ο Τάσος Σιδηρόπουλος, στις δύο κορυφαίες ευρωπαϊκές διοργανώσεις σε συλλογικό επίπεδο:

Champions League

Μάντσεστερ Σίτι – Σπαρτάκ Μόσχας 1-2 (2014)

Κλαμπ Μπριζ – Λέστερ 0-3 (2016)

Άρσεναλ – Μπάγερν Μονάχου 1-5 (2017)

Τσέλσι – Καραμπάγκ 6-0  (2017)

Τσέλσι – Λιλ 2-1 (2019)

Europa League

Καραμπάκ – Τότεναμ 0-1 (2015)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – ΛΑΣΚ 2-1 (2020)

Σπαρτάκ Μόσχας – Λέστερ 3-4 (2021)

Κάπως έτσι η Λέστερ περνάει προς το παρόν τα θέματα που αντιμετωπίζει σε δεύτερη μοίρα, με τον Μπρένταν Ρότζερς να φιλοδοξεί πως ένα clean sheet θα αναμορφώσει την κατάσταση. Είναι ένα «διπλό» κόντρα στην Σπαρτάκ Μόσχας όμως, οδηγός για βελτίωση; Οψόμεθα…

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0