Football Talk

Champions League, 2ος όμιλος: Παιχνίδι ομίλων ανάμεσα σε Ατλέτικο Μαδρίτης και Λίβερπουλ είπατε; Καμία σχέση! (video)

Champions League, 2ος όμιλος: Παιχνίδι ομίλων ανάμεσα σε Ατλέτικο Μαδρίτης και Λίβερπουλ είπατε; Καμία σχέση! (video)

Το καλύτερο πρώτο ημίχρονο του Champions League μέχρι το… επόμενο, έλαβε χώρα στο Μετροπολιτάνο ανάμεσα στην Ατλέτικο Μαδρίτης και την Λίβερπουλ, με τους «κόκκινους» να προηγούνται με 2-0 στο 13’ και να ισοφαρίζονται από τον Αντουάν Γκριεζμάν είκοσι λεπτά αργότερα! Ο Γάλλος εν συνεχεία αποβλήθηκε και ο Μοχάμεντ Σαλάχ κατάφερε με πέναλτι, να δώσει τη νίκη στην ομάδα του (3-2), σκοράροντας για 8ο συνεχόμενο ματς, σε όλες τις διοργανώσεις, σε συλλογικό επίπεδο! Την ίδια ώρα, η Πόρτο ήταν καλύτερη από την Μίλαν και πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη στο Ντραγκάο με το ελάχιστο δυνατό σκορ (1-0).

Επρόκειτο αναμφίβολα για το ματς της αγωνιστικής πριν από το ξεκίνημά του! Οι μνήμες των προημιτελικών του Champions League του 2020 αναβίωναν και πάλι, σε μία δύσκολη περίοδο για το ποδόσφαιρο, αφού το εντυπωσιακό ματς του Μαρτίου τότε, σηματοδότησε και την τελευταία φορά που φίλοι της εκάστοτε ομάδας, παραβρέθηκαν στο γήπεδο, για τις επόμενες 365 ημέρες!

Ενδιάμεσα, οι δύο ομάδες δεν ξαναβρέθηκαν ποτέ, αλλά η κληρωτίδα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης τις έφερε και πάλι αντιμέτωπες. Και τότε, η κατάσταση που διαμορφώθηκε ήταν εντυπωσιακή, με το ματς να παίρνει μία «άγρια ομορφιά» από το ξεκίνημά του.

Συγκεκριμένα, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ πήρε το προβάδισμα στο 8ο λεπτό, έπειτα από εκπληκτική ενέργεια ενός από τους πιο φορμαρισμένους ποδοσφαιριστές στον πλανήτη. Ο Μοχάμεντ Σαλάχ το… έκανε πάλι. Πέρασε τρεις ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων, συνέκλινε και το 1-0 ήταν γεγονός, με την συμβολή και του Τζέιμς Μίλνερ.


Το «σοκ» από το προβάδισμα της Λίβερπουλ δεν ήταν εύκολα διαχειρίσιμο, και ο μέσος των «κόκκινων» Κειτά, βρήκε την ευκαιρία του! Έκανε δύο τα γκολ των «κόκκινων» πέντε λεπτά μετά, και το 2-0 σε 13’ λεπτά στο Μετροπολιτάνο, φαινόταν πως εξασφάλιζε στους φιλοξενούμενους ένα σημαντικό «διπλό» στην Ισπανία!


Παρόλα αυτά, το μέταλλο της ομάδας του Ντιέγκο Σιμεόνε είναι τέτοιο, που δεν θα επέτρεπε σε κανέναν που φιλοξενείται επί ισπανικού εδάφους, να περάσει ένα εύκολο βράδυ. Αρχικά, ο Αντουάν Γκριεζμάν μείωσε με την συμπλήρωση 20 λεπτών, και 14 λεπτά μετά έκανε το 2-2, σε ένα εντυπωσιακό πρώτο μέρος που το φίλαθλο ποδοσφαιρικό κοινό δεν θα ήθελε να τελειώσει!


Με τα δύο του γκολ μάλιστα, ο Γάλλος έφερε το ματς σε ισορροπία, πιστοποίησε την εντυπωσιακή επιστροφή του, μιας και σκόραρε δις στο Champions League με την Ατλέτικο Μαδρίτης έπειτα από τρία χρόνια, και έστειλε το ματς στην απόλυτη ισορροπία και με… 2-2 στα αποδυτήρια!

Η επιστροφή των δύο ομάδων μετά την ανάπαυλα, φρόντισε επί της ουσίας να τις συνετίσει, με τον Ντιέγκο Σιμεόνε και τον Γιούργκεν Κλοπ να είναι περισσότερο υποψιασμένοι και να θέτουν ως προτεραιότητά τους, προτίστως να μην ηττηθούν!

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης όμως ήταν η απευθείας κόκκινη κάρτα του Αντουάν Γκριεζμάν, ο οποίος έβαλε την ομάδα του ξανά στην διεκδίκηση της νίκης με δύο γκολ, και στο 52’ την… άφησε με παίκτη λιγότερο, τουλάχιστον για 40 λεπτά!

Η εξέλιξη αυτή έκανε την Λίβερπουλ να πιέσει για την κατάκτηση του τριπόντου και τους πολυπόθητους εννέα βαθμούς, που επί της ουσίας θα της εξασφάλιζαν την πρόκριση.

Οι «ροχιμπλάνκος» έπρεπε ν' αντέξουν και να περιορίσουν τους πολύ μεγάλους κινδύνους, δίχως όμως να φοβούνται να τρέξουν στην επίθεση. Στο 77' τελικά, ο Ζότα κέρδισε πέναλτι σε απερίσκεπτο μαρκάρισμα του Ερμόσο στον Πορτογάλο, με τον Σαλάχ να σκοράρει από την άσπρη βούλα για το 3-2. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ για τη διατήρηση του απόλυτου για τη Λίβερπουλ σε τρεις αγωνιστικές των ομίλων του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ, αφού στο 81' το πέναλτι που κέρδισε ο Χιμένες τελικά αναιρέθηκε σε μαρκάρισμα του Ζότα που πήγε να του βάλει σώμα αλλά να το κάνει και… διακριτικά. Ο αντίπαλός του έπεσε στην περιοχή, όμως, ο ρέφερι μετά και τη συμβουλή του VAR αποφάσισε ότι μάλλον δεν ήταν τέτοια η απώθηση που να καταλογιστεί ως παράβαση.


Την ίδια ώρα, η Πόρτο κατακτούσε την «παρθενική» της φετινή νίκη στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση επί της Μίλαν, με 1-0,  χάρη στο γκολ του Ντίας στο 65ο λεπτό. Οι «ροσονέρι» αποδείχθηκαν και πάλι κακοί στο Champions League, ο Ολιβιέ Ζιρού με τον Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς δεν συνυπήρξαν και πάλι, και το τελικό σκορ αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του ματς!

Ανέβηκαν στην τρίτη θέση οι «δράκοι», έμειναν στο «μηδέν» οι Ιταλοί, οι οποίοι στην Serie A έχουν μόνο νίκες και μία ισοπαλία, αλλά στην Ευρώπη παραμένουν χωρίς βαθμό!


Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής:

Ατλέτικο Μαδρίτης – Λίβερπουλ 2-3

Πόρτο – Μίλαν 1-0

Βαθμολογία 2ου ομίλου:

1.Λίβερπουλ 3 9 (11-5)

2.Ατλέτικο Μαδρίτης 3 4 (4-4)

3.Πόρτο 3 4 (2-5)

4.Μίλαν 3 0  (3-6)

Πρόγραμμα 4ης αγωνιστικής (3/11)

Μίλαν – Πόρτο (22:00)

Λίβερπουλ – Ατλέτικο Μαδρίτης (22:00)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0