Football Talk

Μπεσίκτας – Σπόρτινγκ Λισαβόνας 1-4: Σπουδαίο διπλό και ξανά στο «κυνήγι» της 2ης θέσης οι Πορτογάλοι! (video)

Μπεσίκτας – Σπόρτινγκ Λισαβόνας 1-4: Σπουδαίο διπλό και ξανά στο «κυνήγι» της 2ης θέσης οι Πορτογάλοι! (video)

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας επικράτησε με 4-1 της Μπεσίκτας στην Vodafone Arena της Κωνσταντινούπολης και έκανε ένα μεγάλο βήμα για τη διεκδίκηση των όποιον πιθανοτήτων της απομένουν, για την κατάληψη της δεύτερης θέσης τρίτου ομίλου!

Μία μεγάλη εμφάνιση απέναντι στην Μπεσίκτας, συνδυάστηκε με ένα μεγάλο αποτέλεσμα για τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Η ομάδα του Ρούμπεν Αμορίμ επικράτησε με 4-1 των «μαύρων αετών» έχοντας σε μεγάλη ημέρα τον κεντρικό της αμυντικό, Σεμπάστιαν Κόατες, που σκόραρε δις!

Από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, η Σπόρτινγκ έδειξε πως ήθελε να κρατήσει στα «χέρια» της τα ηνία του αγώνα. Μόλις στο 12ο λεπτό, ο Ινάσιο έπιασε την κεφαλιά από την εκτέλεση κόρνερ του Πέδρο Γκονσάλβες και ο επερχόμενος Κόατες έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για να ανοίξει το σκορ.



Η απάντηση της Μπεσίκτας ήρθε επίσης διά… αέρος! Ο Μίραλεμ Πιάνιτς εκτέλεσε το κόρνερ στο 24ο λεπτό και ο Λάριν με καρφωτή κεφαλιά έφερε το ματς σε απόλυτη ισορροπία, γράφοντας το 1-1!



Δίχως να χάσουν χρόνο οι Πορτογάλοι, ανέκτησαν και πάλι το προβάδισμα, με τον ίδιο πρωταγωνιστή! Ο Σεμπάστιαν Κόατες εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο την όμορφη εκτέλεση του Παουλίνιο αυτήν τη φορά και σημείωσε το 2-1 στο 27ο λεπτό!



Το «κερασάκι» στην τούρτα ενός τέλειου επιθετικά ημιχρόνου, μπήκε στο 44ο λεπτό, ξανά από εκτέλεση κόρνερ! Ο Βίντα βρήκε την μπάλα με το χέρι, ο διαιτητής υπέδειξε την εσχάτη των ποινών, ο Πάμπλο Σαράμπια δεν λάθεψε από τα «έντεκα βήματα» και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1!



Η Μπεσίκτας λίγο έλειψε να μειώσει στο γκολ άμεσα, αλλά η εντυπωσιακή προσπάθεια του Άλεξ Τεϊξέιρα, παρότι κατέληξε στα δίχτυα, ακυρώθηκε ως οφσάιντ και κάπως έτσι, το 3-1 παρέμεινε ως σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μισό, οι δύο ομάδες μπορεί να μην βρήκαν δίχτυα, αλλά οι σπουδαίες ευκαιρίες εκατέρωθεν δεν έλειψαν! Στο 62ο λεπτό, ο Λάριν λίγο έλειψε να γράψει για δεύτερη φορά το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, αλλά ο Αντάν απομάκρυνε εντυπωσιακά!

Η Σπόρτινγκ απάντησε στις χαμένες ευκαιρίες έξι λεπτά αργότερα, αλλά το σουτ του Παουλίνιο χτύπησε το αριστερό δοκάρι του Ντεστάνογλου. Η ατυχία για τον Πορτογάλο επιθετικό, ωστόσο, δεν σταμάτησε εκεί, αφού στο 72ο λεπτό σημάδεψε ξανά το δοκάρι, αλλά το οριζόντιο αυτήν τη φορά.

Από εκείνο το χρονικό σημείο και έπειτα, ο ρυθμός του παιχνιδιού «έπεσε» δραματικά, ωστόσο, ο Παουλίνιο έγραψε το τελικό σκορ της αναμέτρησης στο 89ο λεπτό, όταν και σημείωσε το 4-1 και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην πρώτη και υπερπολύτιμη νίκη της Σπόρτινγκ Λισαβόνας στον τρίτο όμιλο του φετινού Champions League!



Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ: Ντεστάνογλου, Ροζίερ, Ουέλινγκτον, Βίντα, Ενσακάλα, Ζόσεφ, Γκεζάλ, Τεϊξέιρα (80’ Κάραμαν), Πιάνιτς, Λάριν (73’ Τόρε), Μπατσουαγί

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ: Αντάν, Ινάσιο, Κόατες, Φεντάλ (90+1’ Νέτο), Πόρο, Ματέους (90+2’ Μπραγκάνσα), Παλίνια, Ρέις (73’ Εσγκάιο), Σαράμπια (84’ Τόμας), Παουλίνιο, Πέδρο Γκονσάλβες (90+2’ Νούνο Σάντος)

Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0