Football Talk

Κλαμπ Μπριζ – Μάντσεστερ Σίτι 1-5: «Καθάρισε» σε ένα τέταρτο με τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ και επέστρεψε εντυπωσιακά στις νίκες! (video)

Κλαμπ Μπριζ – Μάντσεστερ Σίτι 1-5:  «Καθάρισε» σε ένα τέταρτο με τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ και επέστρεψε εντυπωσιακά στις νίκες! (video)

Την πρώτη εκτός έδρας επικράτησή της στο τρέχον Champions League, πανηγύρισε η Μάντσεστερ Σίτι επί της Κλαμπ Μπριζ με 5-1, με τους «πολίτες» να είναι εξαιρετικοί στο Βέλγιο, να βρίσκουν δύο γκολ στο πρώτο μέρος, τρία στο δεύτερο, και να μην «επιτρέπουν» στον Πεπ Γκουαρδιόλα να υποστεί την δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας ήττα του στον θεσμό, για τέταρτη φορά στην καριέρα του.

Επρόκειτο εξαρχής για μία δύσκολη αναμέτρηση, αν αναλογιστεί κανείς πως η Κλαμπ Μπριζ ήταν αήττητη στην έδρα της, και η Μάντσεστερ Σίτι είχε την πίεση της επιτακτικής επιστροφής στις νίκες, προκειμένου ο Πεπ Γκουαρδιόλα να μην δει ομάδα του, για τέταρτη φορά στην καριέρα του, να ηττάται σε δύο διαδοχικές εξορμήσεις.

Κάπως έτσι, η Σίτι μπήκε στο ματς αποφασισμένη! Σκόραρε σε δύο περιπτώσεις με τους Γκρίλις και Φόντεν στο 10ο και το 13ο λεπτό, αλλά τα γκολ δεν μέτρησαν, και στο 14’ βρήκε ακόμη μία καλή στιγμή με τον δεύτερο, που αστόχησε μπροστά από τον Μινιολέ.

Ήταν μαθηματικό βέβαιο όμως πως μία τέτοια εμφάνιση της Σίτι στο Βέλγιο, θα έφερνε αποτέλεσμα. Πόσο μάλλον όταν το πολυπόθητο γκολ επετεύχθη στο 30ο λεπτό! Ο Ζοάο Κανσέλο βρήκε δίχτυα για δεύτερη φορά στην σεζόν, έπειτα από πάσα του Φόντεν, και έγινε προς στιγμήν ο πρώτος σκόρερ για την ομάδα του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση σε τρεις αναμετρήσεις!

Επρόκειτο μάλιστα για την πρώτη φορά που ο Πορτογάλος σκοράρει δύο φορές σε μία σεζόν στο Champions League, πετυχαίνοντας συνολικά το 4ο γκολ της καριέρας του με την Σίτι στην Ευρώπη.


Το προβάδισμα αποδείχθηκε καταλυτικό και δρομολόγησε επί της ουσίας την επιστροφή της Σίτι στις επιτυχίες, μετά την ήττα με 2-0 από την Παρί Σεν Ζερμέν! Ο Μαχρέζ ευστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος στο 44ο λεπτό, πέτυχε επίσης το δεύτερο γκολ του στην διοργάνωση, και το 2-0 ήταν το αποτέλεσμα του ημιχρόνου!


Όπως όμως ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος, έτσι ξεκίνησε και η επανάληψη. Οι «πολίτες» ήθελαν το τρίτο γκολ, ο Κάιλ Γούοκερ πέτυχε το πρώτο της καριέρας του στο Champions League και το 6ο του με την Σίτι σε μία πενταετία, και το 3-0 στο 53΄σηματοδοτούσε την επιστροφή του Πεπ Γκουαρδιόλα στις νίκες!


Η Σίτι όμως φαινόταν πως «πληγώθηκε» πολύ από το ταξίδι της στο Παρίσι και δεν… σταματούσε. Πέτυχε και 4ο γκολ με τον 19άχρονο Πάλμερ, που επίσης άνοιξε λογαριασμό στην Ευρώπη, ενώ το μοναδικό που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να βρουν το γκολ της τιμής στο 81΄με τον 29άχρονο Βανάκεν.

Το λάθος διορθώθηκε άμεσα, το δεύτερο γκολ του Μαχρέζ στην βραδιά ήταν γεγονός, και το τελικό 5-1 έστειλε την Σίτι στην κορυφή του 1ου ομίλου!


ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ
: Μινιολέ, Μάτα, Χέντρι Ενσόκι (79’ Μεκέλε), Σόμπολ, Μπαλάντα (68’ Μπάμπα), Ριτς (56΄ Βόρμερ), Βανάκεν, Σόουαχ (56’ Μπρεμπντ), Λανγκ, Ντε Κελατάερ (79’ Ντοστ)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Ντίας, Λαπόρτ (57’ Άκε), Κανσέλο, Ρόδρι (71’ Φερνάντινιο), Ντε Μπρόινε (65’ Πάλμερ), Μπερνάρντο Σίλβα (57’ Γκιντογκάν), Φιλ Φόντεν (64’ Στέρλινγκ), Μαχρέζ, Γκρίλις

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0