Football Talk

Μπάγερν Μονάχου: Καταιγιστική με ρεκόρ, απέναντι στην Λεβερκούζεν που… γύρισε στο 1990! (video)

Μπάγερν Μονάχου: Καταιγιστική με ρεκόρ, απέναντι στην Λεβερκούζεν που… γύρισε στο 1990! (video)

Την καλύτερή της εμφάνιση στο τρέχον πρωτάθλημα της Bundesliga πραγματοποίησε η Μπάγερν Μονάχου επί της Μπάγερ Λεβερκούζεν μακριά από το Allianz Arena, με τους Βαυαρούς να πετυχαίνουν πέντε γκολ σε 37 λεπτά (1-5), να φτάνουν τα 29 γκολ στο πρωτάθλημα, και να συνεχίζουν στην κορυφή, «γράφοντας» ιστορία.

Παράσταση για έναν ρόλο αποδείχθηκε η αναμέτρηση της 8ης αγωνιστικής της Bundesliga ανάμεσα στην Μπάγερ Λεβερκούζεν του Παναγιώτη Ρέτσου και την Μπάγερν Μονάχου, με τους Βαυαρούς να πετυχαίνουν πέντε γκολ στο πρώτο μέρος, φτάνοντας τα 29 συνολικά στο πρωτάθλημα, σε οκτώ αγωνιστικές.

Ο λόγος για μία επίδοση που αποτελεί την καλύτερη της ιστορίας τους, ύστερα από την ολοκλήρωση οκτώ ενενηνταλέπτων, κατά την διάρκεια του 21ου αιώνα, και ταυτίζεται μόνο με την σεζόν 1976-77, όπου η Μπάγερν επιδείκνυε ακριβώς την ίδια παραγωγικότητα, σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό… Το σύνολο του Γιούλιαν Νάγκελσμαν κατέχει πλέον την επίδοση της 3ης πιο γρήγορης «πεντάρας» σε 37 λεπτά, μετά τις Ντόρτμουντ και Καρλσρούι το 1964, σκοράροντας πέντε φορές σε πρώτο ημίχρονο για πρώτη φορά μετά από το 2013 και την ευρεία νίκη με 9-2 απέναντι στο Αμβούργο!

Συνολικά πάντως, οι Βαυαροί έχουν να σκοράρουν τόσες φορές σε ένα ημίχρονο από πέρυσι, όταν το 2-0 της Μάιντς στο τέλος του πρώτου μέρους, μετατράπηκε σε 5-2, χάρη σε χατ-τρικ του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι!

Από την άλλη, η Μπάγερ Λεβερκούζεν, βίωσε στην έδρα της μία πρωτόγνωρη κατάσταση, πράγμα που δεν είχε ξαναζήσει στη νέα χιλιετία. Υπέστη την πιο εύκολη ήττα της σύγχρονης ιστορίας της, με την τελευταία φορά που αντίκρισε αντίπαλό της να την «πληγώνει» σε πέντε περιπτώσεις, να χρονολογείται το 1991, όταν η Γκλάντμπαχ μετέτρεψε το 0-0 στο ημίχρονο, σε 5-2 υπέρ της, στην έδρα της Λεβερκούζεν!

Έκτοτε ποτέ ξανά… Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς πως τα πέντε γκολ της Μπάγερν Μονάχου στο ημίχρονο και η νίκη με 5-1, είναι κάτι περισσότερο από ιστορική! Από την άλλη, οι γηπεδούχοι θα έχουν να λένε πως δεν τους πάει ο Οκτώβριος… Και το 1991, όπως και τώρα, το ματς διεξήχθη τον 10ο μήνα του χρόνου, και κατέληξε σε «βαριά» εντός έδρας ήττα!


Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0