Football Talk

ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός 1-2: Τρίποντο… κορυφής με σφραγίδα Ελ Αραμπί στο παρά πέντε!

ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός 1-2: Τρίποντο… κορυφής με σφραγίδα Ελ Αραμπί στο παρά πέντε!

Έπειτα από ένα ματς με δυνατές μονομαχίες ο Ολυμπιακός κατάφερε να φύγει ζωντανός από τους «Ζωσιμάδες», επικρατώντας 2-1 του ΠΑΣ Γιάννινα και σκαρφαλώνοντας έτσι στην κορυφή της βαθμολογίας.

Αν και ζορίστηκε ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από τους «Ζωσιμάδες» επικρατώντας του ΠΑΣ Γιάννινα 2-1 στην 6η αγωνιστική της Super League, με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί να λυτρώνει τους «ερυθρόλευκους» στο 84’. Με το τρίποντο αυτό η ομάδα του Πειραιά ανέβηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, με 14 βαθμούς.

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ήρθε πολύ γρήγορα και σημειώθηκε από τους παίκτες του Ολυμπιακού. Στο 4ο λεπτό ο Ονιεκούρου μπήκε με σπριντ στην αντίπαλη περιοχή, έκανε το πλασέ, αλλά ο Λοντίγκιν ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα – ο οποίος φάνηκε εξ αρχής πως δεν είχε διάθεση να κλειστεί – βρήκε άμεση απάντηση! Επτά λεπτά αργότερα (11’) ο Γκαρντάβσκι έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, στη συνέχεια ο Περέα πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα πήρε ανάποδα φάλτσα και κατέληξε άουτ.

Με τις δύο ομάδες λοιπόν να είναι ιδιαιτέρως δραστήριες από τα πρώτα κι όλας λεπτά, το γκολ δεν άργησε να έρθει! Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν εκείνοι που άνοιξαν το σκορ στο 17ο λεπτό με τον Μασούρα να κάνει τη σέντρα από τα αριστερά και την μπάλα να φτάνει στα πόδια του Αγκιμπού Καμαρά. Εκείνος έπιασε το σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

 5402237_1.jpg

Αμφότερες οι πλευρές συνέχισαν τις καλές τελικές ευκαιρίες, με τους Πειραιώτες να έχουν οπισθοχωρήσει από την επίτευξη του τέρματος κι έπειτα. Χωρίς να γίνει κάτι ακόμα αξιόλογο, ΠΑΣ και Ολυμπιακός πήραν τον δρόμο τους προς τα αποδυτήρια με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται.

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι φάνηκαν πιο πεισμωμένοι, ψάχνοντας την ισοφάριση. Αυτή εν τέλει ήρθε στο 61ο λεπτό από την άσπρη βούλα, με τον Σάλιακα να κερδίζει πέναλτι έπειτα από κατά του φάουλ από τον Ρέαμπτσιουκ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Εραμούσπε, ο οποίος με εκπληκτική προσπάθεια έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι του Βατσλίκ.

 5402456_1_1.jpg

Από εκείνο το σημείο και μετά οι φιλοξενούμενοι ανοίχτηκαν περισσότερο, προκειμένου να βρουν το τέρμα που θα τους έδινε την δυνατότητα να αποδράσουν με το τρίποντο. Πρωταγωνιστής των επικίνδυνων αυτών φάσεων ήταν ο Ελ Αραμπί, ο οποίος τελικά κατάφερε να χριστεί και σκόρερ!

Συγκεκριμένα, στο 84ο λεπτό, έπειτα από την εκτέλεση του φάουλ ο Σισέ πήρε την πρώτη κεφαλιά, στο δεύτερο δοκάρι ο Εμβιλά γύρισε την μπάλα και ο Ελ Αραμπί εκτός ισορροπίας την έστειλε στα δίχτυα. Η φάση ελέγχθηκε στο VAR για περίπτωση οφσάιντ, ωστόσο δεν έδειξε κάτι το αντικανονικό.

5402543_1.jpg

O MVP

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός παρά το γεγονός πως έμεινε στον πάγκο, με τον Τικίνιο να ξεκινά στην βασική ενδεκάδα του Ολυμπιακού, έλυσε τα χέρια της ομάδας του με το γκολ του στο 84ο λεπτό το οποίο ήταν και το 59ο με τη φανέλα της ομάδας.

Η φάση του αγώνα

Το τέρμα του Ελ Αραμπί. Λίγα λεπτά πριν από τη λήξη της αναμέτρησης ο 34χρονος έκανε αυτό που ξέρει καλά και έβγαλε την ομάδα του από τη δύσκολη θέση. Παράλληλα σημείωσε έτσι το πρώτο του γκολ για τη φετινή σεζόν στη Super League.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Πίρσμαν, Εραμούσπε, Κάργας, Σνάιντερ, Ντομίνγκεθ, Καραχάλιος (88' Μπρένερ), Γκαρντάβσκι, Περέα (86’ Τριάδης), Μιλιντσεάνου (76’ Μορέιρα)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Ρέαμπτσιουκ, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Μπουχαλάκης (66’ Ελ Αραμπί), Μ. Καμαρά, Ονιεκούρου (46’ Εμβιλά), Α. Καμαρά (78’ Βαλμπουενά), Τικίνιο (88' Παπαδόπουλος), Μασούρας (79’ Ροντρίγκες)

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0