Football Talk

ΠΑΟΚ – Βόλος 4-4: Το ματς της χρονιάς στην Τούμπα με οκτώ γκολ και μία απίστευτη ανατροπή των φιλοξενούμενων!

ΠΑΟΚ – Βόλος 4-4: Το ματς της χρονιάς στην Τούμπα με οκτώ γκολ και μία απίστευτη ανατροπή των φιλοξενούμενων!

Το καλύτερο ματς της φετινής χρονιάς και πιθανώς και το πιο εντυπωσιακό από όσα θα ακολουθήσουν, έλαβε χώρα στο γήπεδο της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Βόλο, με τους Θεσσαλονικείς να πηγαίνουν στο ημίχρονο με το 4-1, αλλά να παρουσιάζουν μία εντελώς διαφορετική εικόνα στο δεύτερο μέρος! Η ομάδα του Αμπασκάλ βρήκε τα ψυχικά αποθέματα, έκανε το 4-4, ενώ είχε «σωθεί» και από άστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βιεϊρίνια, και πανηγύρισε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα!

Απίστευτη ήταν η εξέλιξη στο ματς της 7ης αγωνιστικής στην Τούμπα, με τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται πίσω στο σκορ, εν συνεχεία να πραγματοποιεί το καλύτερο ημίχρονο του τα τελευταία επτά χρόνια, αλλά εν τέλει να καταλήγει να χάνει δύο βαθμούς, από το εντυπωσιακό Βόλο, που έκανε το 4-1, 4-4, ευνοούμενος και από την άστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βιεϊρίνια, πριν την απόλυτη ανατροπή!

Α ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ο Βόλος σκόραρε με τον Φαν Βέερτ στο 14ο λεπτό, βρίσκοντας δίχτυα για τρίτη διαδοχική χρονιά στην Τούμπα, όμως όπως και τις δύο προηγούμενες σεζόν, έτσι και φέτος, οι γηπεδούχοι ανέτρεψαν την κατάσταση.

Και πως να μην το κάνουν άλλωστε όταν πιάνουν μία τόσο εντυπωσιακή απόδοση σε 18 λεπτά; Αρχικά, ο Μιχαηλίδης ισοφάρισε, έπειτα από διαρκή πίεση τα ομάδας του, στο 23ο λεπτό, και έξι λεπτά αργότερα, ο Μπίσεσβαρ πραγματοποίησε εξαιρετική προσπάθεια, ο Κλέιμαν απέκρουσε, αλλά η πάσα του Αντελίνο Βιεϊρίνια στον Τσούμπα Άκπομ ήταν ιδανική.

Ο Άγγλος επιθετικός πέτυχε το πρώτο του γκολ στην φετινή σεζόν, σε επίπεδο πρωταθλήματος, «υπέγραψε» το 2-1, αλλά κανένας δεν φανταζόταν τι θα ακολουθούσε στο επόμενο ένα τέταρτο του πρώτου μέρους.

Το σύνολο του Αμπασκάλ σάστισε από τα δύο πολύ γρήγορα γκολ, δεν μπόρεσε να αλλάξει τον ρυθμό του ματς, και οδηγήθηκε στα αποδυτήρια με ακόμη δύο γκολ στις… αποσκεύες της.

Αρχικά, ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ βρήκε στην κίνηση τον Ζίβκοβιτς στο 32ο λεπτό, με τον τελευταίο να πραγματοποιεί το 3-1, και δύο λεπτά πριν την λήξη του ημιχρόνου, ο ίδιος ποδοσφαιριστής έκανε δύο τα τέρματά του και… τέσσερα αυτά της ομάδας του, σε προσπάθεια που ξεκίνησε και πάλι από τον Σουριναμέζο (Μπίσεσβαρ).

Ο Σέρβος σκόραρε για πρώτη φορά δύο γκολ επί ελληνικού εδάφους μετά από έναν χρόνο και για τέταρτη συνολικά στην καριέρα του, στο διάστημα παρουσίας του με τα «ασπρόμαυρα»!

Β ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Σε ανάλογο μήκος κύματος φαινόταν πως θα κινηθεί η αναμέτρηση και στο δεύτερο μέρος, με τον Βόλο να ξαναβρίσκει δίχτυα εννέα λεπτά μετά το σφύριγμα της έναρξης, με τον Μπαρτόλο, που μείωσε σε 4-2, με το τρίτο του γκολ στην σεζόν!

Η συνέχεια ήταν εντυπωσιακή! Ο ΠΑΟΚ «κόλλησε» και οι παίκτες του Αμπασκάλ έδειξαν να το πιστεύουν. Το 4-3 ήρθε στο 62’ έπειτα από σέντρα του Μπαριέντος και γκολ του Ρομέρο, ενώ 20 λεπτά η εξέλιξη ήταν το δίχως άλλο, συγκλονιστική!

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι, ο Βιεϊρίνια δεν κατάφερε να κερδίσει τον Κλέιμαν που μπλόκαρε, και δύο λεπτά μετά, ο Ράινερ εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική σέντρα του Φεράρι, κέρδισε άπαντες στον… αέρα και ισοφάρισε σε 4-4, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα!

MVP

Σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ διατηρούσε τη νίκη, ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ θα ήταν ο πολυτιμότερος της αναμέτρησης. Η εξέλιξη του ματς όμως δεν μας το… επιτρέπει. Ο τερματοφύλακας του Βόλου, Κλέιμαν, απέκρουσε το πέναλτι, διατήρησε το 4-4 και μετά την ισοφάριση, και κατακτά τον άτυπο αυτό τίτλο, δικαιωματικά!

Φάση του αγώνα

Είναι πολλές, αλλά τα 120 δευτερόλεπτα με το χαμένο πέναλτι και την ισοφάριση του Βόλου αντικατοπτρίζουν πλήρως την εικόνα του ματς! Ο Φεράρι σέντραρε, ο Ράινερ ήταν μόνος του στην «καρδιά» της περιοχής, και η ανατροπή ολοκληρώθηκε!

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Ρασβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Μιχαηλίδης, Βαρέλα, Τέιλορ (71’ Τέιλορ), Σβαμπ (71’ Ελ Καντουρί), Εσίτι, Α. Ζίβκοβιτς (83’ Μίτριτσα), Μπίσεσβαρ (83΄Μουργκ), Αουγκούστο, Άκπομ (83’ Σβιντέρσκι)

ΒΟΛΟΣ (Γκιγιέρμο Αμπασκάλ): Κλέιμαν, Πουρίτα (54’ Ροσέρο), Ρομέρο, Γκρίλο, Φεράρι, Τσοκάνης (79’ Ράινερ), Μπαριέντος (79’ Νίνης), Φερνάντες (92’ Γκουλέν), Μπαρτόλο, Φαν Βέερτ, Ρεγκατέν

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0