Football Talk

Απόλλων Σμύρνης – Αστέρας Τρίπολης 0-1: Απόδραση αλά Μπαράλες και... πρώτο τρίποντο για τη σεζόν! (video)

Απόλλων Σμύρνης – Αστέρας Τρίπολης 0-1: Απόδραση αλά Μπαράλες και... πρώτο τρίποντο για τη σεζόν! (video)

Ο Αστέρας Τρίπολης κατάφερε να πάρει την πρώτη του νίκη στη φετινή Super League, με τον Χερόνιμο Μπαράλες να «πληγώνει» τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη και να δίνει το τρίποντο στην ομάδα του με 1-0.

Το πρώτο του τρίποντο στη φετινή σεζόν πανηγύρισε ο Αστέρας Τρίπολης! Δείχνοντας ένα καλό πρόσωπο οι Αρκάδες επικράτησαν 1-0 του Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη για την 6η αγωνιστική της Super League και κατάφεραν να σκαρφαλώσουν – προς το παρόν – στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα!

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ο Αστέρας μπήκε πολύ δυναμικά στην αναμέτρηση, θέλοντας να βρει στα πρώτα μόλις λεπτά ένα γρήγορο γκολ. Στο 3’ ο Σίτο έκανε τη σέντρα από τα δεξιά της περιοχής αποδέκτης της οποίας ήταν ο Κρέπσι, που με εξαιρετική κεφαλιά «άγγιξε» το 1-0. Ο Μπρούνο Άλβες όμως έδρασε σωτήρια, απομακρύνοντας την μπάλα πάνω στη γραμμή!

Γενικότερα στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού ο Απόλλων ήταν αυτός που κυκλοφορούσε περισσότερο την μπάλα, όμως η πιο επικίνδυνη ευκαιρία είχε έρθει για τους φιλοξενούμενους! Στο 13’ ο Σλίβκα επιχείρησε την σέντρα σουτ από τα αριστερά, με τον Τσιφτσή να μην προβληματίζεται ιδιαιτέρως.

Μια στατική φάση όμως, έδωσε τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να φτάσουν πολύ κοντά στο γκολ. Ο Μπρούνο Άλβες ανέλαβε την εκτέλεση του φάουλ λίγα μέτρα έξω από την περιοχή, με την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Αστέρα. Στη συνέχει ο Φατιόν πήρε το ριμπάουντ, αλλά η προσπάθειά του κατέληξε άουτ.

Οι δύο ομάδες προσπάθησαν να γίνουν επικίνδυνες, μονομαχώντας δυνατά στην μεσαία γραμμή, όμως τα λάθη τους ήταν πολλά. Το ημίχρονο έκλεισε με μια κεφαλιά του Μπαράλες στο 42ο λεπτό, η οποία προήλθε από την εκτέλεση του φάουλ από τον Άλβαρες, με την μπάλα να περνάει έξω.

Έτσι λοιπόν Απόλλων και Αστέρας πήραν τον δρόμο τους προς τα αποδυτήρια, μη έχοντας καταφέρει να σκοράρουν. Αυτό φυσικά δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για τους δυο τους, καθώς στη φετινή σεζόν δεν έχουν σκοράρει ποτέ στα πρώτα 45 λεπτά!

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Αστέρας φάνηκε να πατάει για ακόμη μία φορά πολύ καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και αυτή τη φορά βρήκε το γκολ που τόσο πολύ έψαχνε! Στο 48ο λεπτό ο Ρεγκίς ανέλαβε την εκτέλεση του κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Μπαράλες κι εκείνος με εξαιρετική ισορροπία, έπιασε μία δυνατή κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0!

Αυτό αποτέλεσε το πρώτο γκολ του Αργεντινού για φέτος, ενώ συνέχισε ένα πολύ ενδιαφέρον σερί που κατέχει. Συγκεκριμένα σε 6 σεζόν που έχει αγωνιστεί στη Super League, έχει σκοράρει 18 φορές – με τη σημερινή – με τον αγαπημένο του τρόπο: με κεφαλιά!

Από εκείνο το σημείο και μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης οι Αρκάδες επέλεξαν να οπισθοχωρήσουν, προκειμένου να διατηρήσουν το υπέρ του σκορ. Έτσι κι έγινε, με την ομάδα της Τρίπολης να αποδρά από τη Ριζούπολη έχοντας πάρει το πρώτο τρίποντο για φέτος.

O MVP

Ο Χερόνιμο Μπαράλες. Ο Αργεντινός ήταν αυτός που έκρινε το αποτέλεσμα της αναμέτρησης, σκοράροντας στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Το γκολ αυτό αποτέλεσε και τη λύτρωση του 34χρονου, καθώς μέχρι στιγμής όλες οι προσπάθειές του στα προηγούμενα ματς ήταν άστοχες!

Η φάση του αγώνα

Το γκολ του Μπαράλες. Η αναμέτρηση δεν είχε σε γενικές γραμμές πολλές καλές τελικές ευκαιρίες για τις δύο ομάδες, με αποτέλεσμα το τέρμα του Αργεντινού φορ να είναι το highlight της βραδιάς.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Τζιανλούκα Φέστα): Κότσαρης, Μπαξεβανίδης (82' Λισγάρας), Ντομίνγκεζ, Άλβες, Τουτουαρίμα, Φατιόν, Κάστρο (82' Ματέι), Φαν Λα Πάρα (63' Τσιλούλης), Μαρτίνες (58' Σαχλί), Σλίβκα, Ιωαννίδης (63' Ντάουντα).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Καρμόνα, Βαγιέντε, Καστάνιο, Αλβάρεζ, Μουνάφο, Σανταφέ (82' Ιγκλέσιας), Κρέσπι, Σόνι (70' Ριέρα), Σίτο (70' Καπίγια, 82' λ.τρ. Αλί Μπαμπά), Μπαράλες.

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0