Football Talk

Ολυμπιακός - Κόπα Άφρικα: Ο… οικοδεσπότης, οι «εμφύλιοι» και αυτοί που θα μείνουν Ρέντη

Ολυμπιακός - Κόπα Άφρικα: Ο… οικοδεσπότης, οι «εμφύλιοι» και αυτοί που θα μείνουν Ρέντη

Περίπου δύο μήνες πριν οι Αφρικανοί ποδοσφαιριστές ενσωματωθούν στις Εθνικές τους ομάδες για το Κόπα Άφρικα και το τοπίο αναφορικά με τους παίκτες που θα στερηθεί ο Πέδρο Μαρτίνς έχει ξεκαθαρίσει.

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Για όλους τους συλλόγους που έχουν διεθνείς ποδοσφαιριστές στη «Μαύρη Ήπειρο», το Κόπα Άφρικα αποτελεί παραδοσιακά μεγάλο πονοκέφαλο. Μεσούσης της σεζόν, σε μια στιγμή που καθορίζονται πολλά πράγματα στα πρωταθλήματα και τις διοργανώσεις της UEFA, δεν είναι λίγες οι ομάδες που «αναγκάζονται» να χάσουν σημαντικούς παίκτες τους.

Μια από αυτές είναι ο Ολυμπιακός που έχει 8 εν δυνάμει διεθνείς σε ομάδες της Αφρικής και μετά τις κλήσεις του Σεπτέμβρη και του Οκτώβρη στον Πειραιά έχουν μια καλή εικόνα για το τι να περιμένουν. Τόσο ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί όσο και ο Ουσεινού Μπα δεν κλήθηκαν σε Μαρόκο και Σενεγάλη αντίστοιχα για κανένα από τα τελευταία ματς και φαίνεται μάλλον απίθανο να βρίσκονται στην τελική επιλογή των προπονητών τους για το Κόπα Άφρικά.  Αντίθετα και αν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο, ο Πέδρο Μαρτίνς θα στερηθεί τους  Μαντί Καμαρά (Γουινέα), Αγκιμπού Καμαρά (Γουινέα), Κούντε (Καμερούν), Ονικερούρου (Νιγηρία), Γκάρι Ροντρίγκες (Πράσινο Ακρωτήρι) και Σισέ (Σενεγάλη). 6 ποδοσφαιριστές. Οι τρεις βασικότατοι και οι άλλοι τρεις στο ροτέισον του Μαρτίνς. Πρόκειται, αν μη τι άλλο, για μια δύσκολη εξίσωση για τον προπονητή του Ολυμπιακού.

Η διοργάνωση, που φιλοξενείται στο Καμερούν, θα ξεκινήσει στις 9 Γενάρη με τους παίκτες να μαζεύονται τουλάχιστον δύο εβδομάδες νωρίτερα και ολοκληρώνεται στις 6 Φεβρουαρίου.

Μάλιστα, η κλήρωση των ομίλων τα έφερε έτσι ώστε αρκετοί «ερυθρόλευκοι» να βρεθούν αντίπαλοι. Ο «οικοδεσπότης» Κούντε θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Γκάρι Ροντρίγκες για τον πρώτο όμιλο, ενώ στο δεύτερο γκρουπ ο Σισέ θα παίξει απέναντι στους Μαντί και Αγκιμπού Καμαρά.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0