Football Talk

Σουηδία – Ελλάδα 2-0: Κρίμα και άδικο για την Εθνική - Δοκάρια και λάθη «χάρισαν» τη νίκη στην Σουηδία (video)

Σουηδία – Ελλάδα 2-0: Κρίμα και άδικο για την Εθνική - Δοκάρια και λάθη «χάρισαν» τη νίκη στην Σουηδία (video)

Παρότι η χώρα μας έπαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο στο πρώτο ημίχρονο, τα ατομικά λάθη του δεύτερου μέρους πρόσφεραν στην Σουηδία την νίκη και την ελαχιστοποίηση των πιθανοτήτων για την 2η θέση και τα τελικά του Μουντιάλ.

Κρίμα και άδικο για την Ελλάδα, η ήττα με 2-0 μέσα στην Σουηδία. Η χώρα μας ήταν πολύ καλύτερη σε όλο το πρώτο ημίχρονο, έχοντας δύο δοκάρια, όμως τα λάθη της επανάληψης, έδωσαν την ευκαιρία στους γηπεδούχους να βρουν δύο γκολ σε δέκα λεπτά και να πάρουν μία πολύ σημαντική νίκη. Μόνο μαθηματικές είναι οι ελπίδες της χώρας μας για πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ 2022.

Παράσταση για έναν ρόλο από την Ελλάδα

Η Ελλάδα μπήκε δυναμικά στο ματς και αιφνιδίασε την Σουηδία με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Μασούρα. Συγκεκριμένα, με την συμπλήρωση του πρώτου 5λεπτου, η χώρα μας είχε κάνει μία τελική και είχε δει ένα τέρμα της να ακυρώνεται για οφσάιντ. Σε όλα ήταν μέσα ο άσος του Ολυμπιακού, όμως το σκορ έμεινε στο 0-0.

Η Σουηδία ισορρόπησε το ματς και πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Ωστόσο, η Ελλάδα είχε την πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα. Συγκεκριμένα, στο 22ο λεπτό, ο Τάσος Μπακασέτας βρήκε τον Γιώργο Μασούρα, εκείνος έφυγε στην πλάτη της άμυνας της Σουηδίας, βγήκε «φάτσα» με τον Ρόμπιν Όλσεν, όμως το σουτ σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι.

Η Ελλάδα δεν σταμάτησε να ανεβαίνει και έχασε και δεύτερο δοκάρι, αυτή τη φορά με τον Βαγγέλη Παυλίδη. Ο Γιώργος Μασούρας έκανε την σέντρα, ο φορ της Άλκμααρ έπιασε την κεφαλιά αλλά το οριζόντιο δοκάρι σταμάτησε τη μπάλα πριν μπει στα δίχτυα του Όλσεν.

Μάλιστα, στη συνέχεια της φάσης, η χώρας μας έχασε ακόμα μία μεγάλη ευκαιρία, με την «οβίδα» του Μπακασέτα να σταματάει στον Σουηδό πορτιέρο. Όλα αυτά, πέντε λεπτά πριν την λήξη του πρώτου μέρους. Το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου 45λεπτου, με τους «γαλανόλευκους» να έχουν 8-1 τελικές προσπάθειες.

Τα λάθη έφεραν… ήττα

Στο δεύτερο μέρος, η Ελλάδα είδε την Σουηδία να παίρνει μέτρα και από το πουθενά να… βρίσκει δίχτυα. Συγκεκριμένα, στο 59ο λεπτό, ο Ντίνος Μαυροπάνος γκρέμισε τον Αλεξάντερ Ίσακ μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα υπέρ των Σουηδών. Ο Έμιλ Φόρσμπεργκ ήταν ψύχραιμος από τα έντεκα βήματα και έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Η χώρα μας έπεσε αρκετά μετά από αυτό και άφησε την Σουηδία να πάρει την ρυθμό. Ωστόσο και το δεύτερο γκολ, ήρθε από τραγική αντίδραση της ελληνικής άμυνας. Ο Όλσεν έκανε το βολέ, ο Χατζηδιάκος έχασε τελείως την φάση και τον Ίσακ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε και την κακή έξοδο του Βλαχοδήμου και έκανε το 2-0 στο 69ο λεπτό. Ο 22χρονος επιθετικός έδειξε σε αυτή τη φάση το τρομερό ταλέντο που διαθέτει.

Ο ρυθμός έπεσε απότομα, με την Σουηδία να διατηρεί το προβάδισμα χάρη στην μεγάλη ποιότητα των ποδοσφαιριστών ενώ από την άλλη, η Ελλάδα πάλευε να βρει ένα γκολ-«τόνωσης». Το τελειωτικό χτύπημα, ήρθε στο 87ο λεπτό, όταν ο Παντελής Χατζηδιάκος γκρέμισε τον Φόρσμπεργκ και αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα με αποτέλεσμα να αποβληθεί.

Το τελικό 2-0 έφερε την Σουηδία στην 1η θέση με +6 από την Ελλάδα, η οποία πλέον θα παίξει τις τελευταίες ελάχιστες ελπίδες της, απέναντι σε Ισπανία και Κόσοβο. Η χώρας μας είναι στο -4 από την 2η θέση όπου βρίσκονται οι «ρόχας» και μαθηματικά είναι ακόμα στο κόλπο.

Όσο για το άλλο ματς του ομίλου, η Γεωργία πήρε την παρθενική της νίκη στα προκριματικά, κερδίζοντας μέσα στο Κόσοβο με 2-1, χάρη στα τέρματα των Οκριασβίλι και Νταβιτασβίλι. Στην εκπνοή του πρώτου μέρους, ο Μουρίκι είχε ισοφαρίσει προσωρινά με πέναλτι στο 45ο λεπτό. Έτσι, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν τους τέσσερις βαθμούς και ισοφάρισαν τους Κοσοβάρους.

ΣΟΥΗΔΙΑ (Γιάνε Άντερσον): Όλσεν, Κραφτ, Λίντελεφ, Ντάνιελσον, Αουγκούστινσον, Όλσον, Φόρσμπεργκ (87' Μ. Όλσον), Έκνταλ (81' Καγιούστε), Κλάεσον (82' Σβάνμπεργκ), Κουάεσον (87' Γκιόκερες), Ισάκ.

ΕΛΛΑΔΑ (Τζον Φαν’τ Σχιπ): Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Ανδρούτσος, Γιαννούλης (84' Λημνιός), Μπουχαλάκης, Σιώπης (71' Πέλκας), Μπακασέτας, Μασούρας (71' Τζόλης), Παυλίδης (75' Δουβίκας).

Βαθμολογία:

1. Σουηδία 6 15 (12-3)

2. Ισπανία 6 13 (13-5)

3. Ελλάδα 6 9 (7-6)

4. Κόσοβο 7 4 (4-14)

5. Γεωργία 7 4 (4-12)


Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0