Football Talk

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου, 8ος όμιλος: Εντυπωσιακή ισοπαλία για Κροατία και Σλοβακία – ασταμάτητη η Ρωσία που πέρασε και από την Σλοβενία! (video)

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου, 8ος όμιλος: Εντυπωσιακή ισοπαλία για Κροατία και Σλοβακία – ασταμάτητη η Ρωσία που πέρασε και από την Σλοβενία! (video)

«Βροχή» έπεσαν τα γκολ στις τρεις αναμετρήσεις του 8ου ομίλου στην προκριματική φάση των αναμετρήσεων με φόντο το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, με την ισοπαλία της Κύπρου απέναντι στην Μάλτα (2-2), να διαδέχεται το επίσης εντυπωσιακό 2-2 της Κροατίας με την Σλοβακία, και το «διπλό» της Ρωσίας απέναντι στην Σλοβενία (1-2), με ένα εκπληκτικό γκολ που πιθανώς θέτει υποψηφιότητα για ένα εκ των πιο εντυπωσιακών στον θεσμό.

Μπορεί οι ομάδες του 8ου ομίλου στο άκουσμά τους να μην συμπεριλαμβάνονται στην κατηγορία ενός θελκτικού γκρουπ που κάποιος επιθυμεί διακαώς να παρακολουθήσει, όμως η 8η αγωνιστική του εν λόγω ομίλου, αποτέλεσε την ιδανική απόδειξη, πως όλες είναι ισοδύναμες, και τίποτα δεν είναι δεδομένο.

Την ισοπαλία της Κύπρου άλλωστε απέναντι στην Μάλτα, και το «σοκαριστικό» γκολ του 99ου λεπτού από τους φιλοξενούμενους, διαδέχθηκε η εντυπωσιακή ισοπαλία της Κροατίας με την Σλοβακία, και το πολύτιμο «διπλό» των Ρώσων μέσα στην Σλοβενία.

Αναλυτικότερα, οι Σλοβάκοι αναζητούσαν στην Κροατία το πρώτο «διπλό» της ιστορίας τους κατά την διάρκεια του 21ου αιώνα, με το πιο πρόσφατο να χρονολογείται το 1998! Το ματς εξελίχθηκε άμεσα σε… περιπετειώδες. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 20ο λεπτό, είδαν τον Κράμαριτς να τους ισοφαρίζει πέντε λεπτά μετά, αλλά δεν πτοήθηκαν.


Ξαναπήραν «κεφάλι» πριν από την λήξη του πρώτου μέρους, όμως και πάλι το εκ νέου προβάδισμά τους, δεν στάθηκε αρκετό για το ιστορικό τρίποντο. Ο Λούκα Μόντριτς, στην επανεμφάνισή του μετά το EURO 2020 ισοφάρισε, και λίγο έλειψε να πανηγυρίσει και την ολική ανατροπή της Κροατίας, αν ο Βλάσιτς στο 83ο λεπτό δεν ήταν εκτεθειμένος, με τον VAR να τον… εντοπίζει!


Στο άλλο ματς του ομίλου, η 2η Ρωσία ήταν και πάλι εντυπωσιακή. Ξεκίνησε την αναμέτρηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο απέναντι στην Σλοβενία, βρήκε δύο γκολ σε διάστημα τεσσάρων λεπτών (28’-32’), με το δεύτερο εξ’ αυτών να είναι εντυπωσιακό, και να επιτυγχάνεται με ανάποδο ψαλιδάκι του Ντζίκιγια.


Παρόλα αυτά, ο έμπειρος Ίλισιτς έβαλε ξανά στο «κόλπο» του ματς τους Σλοβένους, πέντε λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου, αλλά η νίκη για την Ρωσία ήταν μονόδρομος. Το σκορ του ημιχρόνου (2-1), διατηρήθηκε μέχρι τέλους και η ομάδα του Βαλερί Καπρίν, πανηγύρισε για 4ο συνεχόμενο ματς, ούσα αήττητη από τα τέλη Μαρτίου!






8η αγωνιστική – Αποτελέσματα:

Κύπρος – Μάλτα 2-2 (7’ Παπουλής, 81’ Σωτηρίου – 51’ Μούζκαμ, 98’ Ντεγκαμπριέλε)

Κροατία – Σλοβακία 2-2 (25’ Κράμαριτς, 71’ Μόντριτς – 20’ Σράντζ, 45’ Χαρασλίν)

Σλοβενία – Ρωσία 1-2 (40’ Ίλισιτς - 28’ Ντιβέγιεβ, 32’ Τζικίγια)

Βαθμολογία:

1. Ρωσία 8 19 (13-5)

2. Κροατία 8 17 (13-3)

3. Σλοβακία 8 10 (9-8)

4. Σλοβενία 8 10 (9-9)

5. Μάλτα 8 5 (8-17)

6. Κύπρος 8 5 (3-13)

Επόμενη αγωνιστική (9η – 11 Νοεμβρίου):

Ρωσία – Κύπρος  (19:00)

Σλοβακία – Σλοβενία (21:45)

Μάλτα – Κροατία (21:45)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

 

 

 

 

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0