Football Talk

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου, 10ος όμιλος: «Καθάρισε» σε ένα ημίχρονο η Γερμανία – κρίσιμο τρίποντο για την Ρουμανία με πρωταγωνιστή τον Μιτρίτσα! (video)

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου, 10ος όμιλος: «Καθάρισε» σε ένα ημίχρονο η Γερμανία – κρίσιμο τρίποντο για την Ρουμανία με πρωταγωνιστή τον Μιτρίτσα! (video)

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κατάφερε να πιστοποιήσει η Γερμανία την διαρκή αγωνιστική βελτίωση που παρουσιάζει, παίρνοντας έστω και με… ένα ημίχρονο καλού ποδοσφαίρου, ένα σημαντικό τρίποντο απέναντι στην Βόρεια Μακεδονία (0-4), την οποία μέχρι σήμερα, δεν είχε κερδίσει ποτέ! Την ίδια ώρα, η Ρουμανία ανέβηκε στην δεύτερη θέση, έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Μιτρίτσα απέναντι στην Αρμενία (1-0), ενώ η Ισλανδία, στο πιο αδιάφορο ματς του 10ου ομίλου κόντρα στο Λιχτενστάιν, επικράτησε μετά από… μισό χρόνο (4-0)!

Την πρώτη νίκη της ιστορίας της απέναντι στην δεύτερη, καλύτερη ομάδα, βάση βαθμολογίας, του 10ου ομίλου, πανηγύρισε η Γερμανία, η οποία αν και… καθυστέρησε 50 λεπτά, βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, και επικράτησε της Βόρειας Μακεδονίας (0-4), στην 3η μεταξύ τους συνάντηση.

Πιο συγκεκριμένα, τα «πάντσερ», τα οποία παρατάχθηκαν με αρκετές αλλαγές στην σύνθεσή τους, απείλησαν αρκετά στο πρώτο μέρος, αλλά «λυτρώθηκαν» με το ξεκίνημα του δευτέρου.


Ο Κάι Χάβερτς αρχικά άνοιξε το σκορ στο 50ο λεπτό, και εν συνεχεία «κλείδωσε» τη νίκη με ακόμη ένα γκολ από ποδοσφαιριστή της Τσέλσι. Ο Βέρνερ βρήκε δίχτυα για 20η φορά με τα χρώματα της ομάδας του στο 70’, ενώ τέσσερα λεπτά μετά ξανά σκόραρε, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην εκτός έδρας νίκη της Γερμανίας! Το κερασάκι στην τούρτα πρόσθεσε ο Μουσιάλα, στο πρώτο του γκολ με την Εθνική του ομάδα, έπειτα από εννέα αναμετρήσεις!


Στο άλλο ματς του ομίλου, η Ρουμανία αναζητούσε το πολυπόθητο τρίποντο με κάθε τρόπο, προκειμένου να συνδυάσει την ήττα της Βόρειας Μακεδονίας, με δική της νίκη επί της 3ης, πριν από την έναρξη της 8ης αγωνιστικής, Αρμενίας.

Σε ένα απόλυτα ισορροπημένο παιχνίδι, οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα, χάρη στο 3ο γκολ του Αλεξάντρου Μίτριτσα με την φανέλα τους. Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ «τρύπωσε» μέσα στην μικρή περιοχή και κατάφερε με το… κεφάλι, να δώσει το προβάδισμα στη ομάδα του.

Παίκτες και προπονητικό τιμ έγιναν «ένα», η Ρουμανία διατήρησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος, και το τελικό 1-0 την ανεβάζει στην δεύτερη θέση, μέσω της οποίας, μπορεί αν παραμείνει, να διεκδικήσει την είσοδό της στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.


Και φτάνουμε, στην αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο πιο «αδιάφορες» βαθμολογικά ομάδες, με την Ισλανδία να υποδέχεται το τελευταίο Λιχτενστάιν, το οποίο φρόντισε εξαρχής να… πιστοποιήσει την κακή ανασταλτική του λειτουργία.

Το 2-0 του 26ου λεπτού διαμορφώθηκε με χαρακτηριστική ευκολία, το Λιχτενστάιν που ολοκλήρωσε το ματς με 10 ποδοσφαιριστές, δέχθηκε γκολ για 11ο συνεχόμενο ματς, και η Ισλανδία «γεύτηκε» την χαρά της νίκης, μετά από… μισό χρόνο, σε επίσημο ματς, με πρωταγωνιστή τον Γκούντμουνσον που σκόραρε δις από το σημείο του πέναλτι.





8η αγωνιστική – Αποτελέσματα:

Βόρεια Μακεδονία – Γερμανία 0-4 (50’ Χάβερτς, 70’, 74’ Βέρνερ, 84’ Μουσιάλα)

Ρουμανία – Αρμενία 1-0 (25’ Μιτρίτσα)

Ισλανδία – Λιχτενστάιν 4-0 (19’ Θόρνταρσον, 35’, 79’ πεν. Γκούντμουνσον, 89’ Γκούντιονσεν)

Βαθμολογία:

1.Γερμανία 8 21 (23-3)

2. Ρουμανία 8 13 (11-8)

3. Βόρεια Μακεδονία 8 12 (15-10)

4. Αρμενία 8 12 (8-11)

5.Ισλανδία 8 8 (11-15)

6.Λιχτενστάιν 8 1 (2-23)

Επόμενη αγωνιστική (9η  - 11 Νοεμβρίου):

Αρμενία – Βόρεια Μακεδονία (19:00)

Γερμανία – Λιχτενστάιν (21:45)

Ρουμανία – Ισλανδία (21:45)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0