Football Talk

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου, 1ος όμιλος: Πέρασε στην κορυφή η Σερβία – πανηγύρισε για πρώτη φορά η Ιρλανδία! (video)

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου, 1ος όμιλος: Πέρασε στην κορυφή η Σερβία – πανηγύρισε για πρώτη φορά η Ιρλανδία! (video)

Μία πολύ σημαντική, πλην όμως δύσκολη επικράτηση, κατάφερε να πανηγυρίσει η Σερβία στο Λουξεμβούργο επί της τοπικής ομάδας (1-0), με τον φορμαρισμένο Βλάχοβιτς, να στέλνει την χώρα του στην κορυφή του 1ου ομίλου, ξεπερνώντας, έστω και με ματς περισσότερο, την Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο. Νωρίτερα, ένα ακόμη «διπλό» έλαβε χώρα, με την Ιρλανδία να κερδίζει για πρώτη φορά την τελευταία διετία, και να αφήνει στην τελευταία θέση το Αζερμπαϊτζάν.

Το σημαντικότερο παιχνίδι της μέχρι το… επόμενο, κατάφερε να κερδίσει η Σερβία απέναντι στο Λουξεμβούργο, στην έδρα της τοπικής ομάδας, με τους φιλοξενούμενους να βλέπουν τον Ντούσαν Βλάχοβιτς να πετυχαίνει γκολ για τέταρτη φορά με το εθνόσημο, στο 68ο λεπτό και να επικρατούν με το ελάχιστο δυνατό σκορ (1-0)!

Επρόκειτο σαφώς για μία τεράστιας σημασίας νίκη για τους Σέρβους, μιας και ξεπερνούν βαθμολογικά την Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο, και την δεδομένη χρονική στιγμή φιγουράρουν στην κορυφή, έχοντας βεβαίως και ένα ματς περισσότερο.


Την ίδια ώρα, στο άλλο ματς του ομίλου, το Αζερμπαϊτζάν φιλοξένησε την Ιρλανδία, σε ένα παιχνίδι ανάμεσα στις μοναδικές ομάδες του 1ου ομίλου, που δεν είχαν κατορθώσει ως στιγμής να «γευτούν» την χαρά της νίκης.

Παρόλα αυτά, το «πράγμα» απλοποιήθηκε πάρα πολύ νωρίς για τους φιλοξενούμενους που εν τέλει επικράτησαν με 3-0. Ο Κάλουμ Ρόμπινσον, ο οποίος πέρυσι αγωνιζόταν στην Premier League, και ακολούθησε την Γουέστ Μπρομ, παρά την πτώση της στην Championship, δεν… επέτρεψε επί της ουσίας στην ομάδα του να αγχωθεί.

Αρχικά, πέτυχε το πρώτο του γκολ με την φανέλα της χώρας του στο 7ο λεπτό, για να «διπλασιάσει» τα τέρματά του, 32 λεπτά αργότερα, με όμορφο τελείωμα. Το «κερασάκι» στην τούρτα πρόσθεσε ο Ογκμπένε στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, με τους Ιρλανδούς να πετυχαίνουν την πρώτη τους νίκη μετά από δύο χρόνια, ανεξαρτήτως διοργάνωσης, και τρία γκολ μετά από μία τετραετία και τον Ιούνιο του 2017!


6η αγωνιστική – Αποτελέσματα:

Αζερμπαϊτζάν – Ιρλανδία 0-3 (7’, 39’ Ρόμπινσον, 90’ Ογκμπένε)

Λουξεμβούργο – Σερβία 0-1 (68’ Βλάχοβιτς)

Βαθμολογία:

1.      Σερβία 6 14 (13-7)

2.      Πορτογαλία 5 13 (11-4)

3.      Λουξεμβούργο 4 6 (5-9)

4.      Ιρλανδία 6 5 (8-8)

5.      Αζερμπαϊτζάν 6 1 (3-12)

Επόμενη αγωνιστική (7η -12 Οκτωβρίου)

Πορτογαλία – Λουξεμβούργο (21:45)

Σερβία – Αζερμπαϊτζάν (21:45)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0