Football Talk

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου, 9ος όμιλος: «Ξέσπασαν» με πεντάρες Αγγλία και Πολωνία – «έφυγε» με το διπλό από την έδρα της Ουγγαρίας η Αλβανία! (video)

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου, 9ος όμιλος: «Ξέσπασαν» με πεντάρες  Αγγλία και Πολωνία – «έφυγε» με το διπλό από την έδρα της Ουγγαρίας η Αλβανία! (video)

Ακόμη μία πολύ πειστική εμφάνιση απέναντι σε έναν αντίπαλο χαμηλότερης δυναμικότητας, απέδωσε η Αγγλία κόντρα στην Ανδόρα (5-0), στην έδρα της δεύτερης, με τα «τρία Λιοντάρια» να βρίσκουν και πάλι γκολ με πέντε διαφορετικούς σκόρερ, αγωνιζόμενοι κατά βάση με την δεύτερη ομάδα. Την ίδια ώρα, ο Κάρολ Σβιντέρσκι έδωσε το προβάδισμα στην Πολωνία απέναντι στο Σαν Μαρίνο, με την ομάδα του να φτάνει τον δείκτη του σκορ στο 5-0, ενώ η Αλβανία κέρδισε έστω και δύσκολα την Ουγγαρία (1-0), και παρέμεινε στην δεύτερη θέση!

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο φροντίζει σε κάθε ευκαιρία που της παρουσιάζεται η Αγγλία, να αναδείξει πως έχει ξεπεράσει το ψυχολογικό «σοκ» που υπέστη το καλοκαίρι, μετά τον χαμένο τελικό του EURO 2020, στα πέναλτι από την Ιταλία, στο Wembley.

Κάτι ανάλογο συνέβη και στο ματς της 7ης αγωνιστικής του 9ου ομίλου των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου το σύνολο του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ συναντούσε για 6η φορά τα τελευταία 15 χρόνια την Ανδόρα, σε όλες τις διοργανώσεις.


Η παράδοση συνεχίστηκε για ακόμη μία φορά, με την Αγγλία να ολοκληρώνει και αυτό το ενενηντάλεπτο κόντρα στους γηπεδούχους δίχως να δεχθεί γκολ! Το τελικό 5-0 ξεκίνησε από το πρώτο γκολ του Μπεν Τσίλγουελ με την φανέλα της, ο οποίος αποτελεί και τον 36ο διαφορετικό παίκτη υπό τις οδηγίες του Σάουθγκεϊτ που βρίσκει δίχτυα!


Τα γκολ της διπλασίασε στο 40ο λεπτό ο Μπουκάγιο Σάκα, ενώ και ο «βασικός» Τάμι Έιμπραχαμ στο 60ο λεπτό, απέδειξε πως μπορεί να υπολογίζεται από τον προπονητή του, «γράφοντας» το 3-0. Το κερασάκι στην τούρτα πρόσθεσαν ο Τζέιμς Γουόρντ Πράους, ο οποίος αστόχησε σε πέναλτι δέκα λεπτά πριν το τέλος, αλλά πήρε το ριμπάουντ, και ο Τζακ Γκρίλις με το  πρώτο του γκολ του με το εθνόσημο στο 86ο λεπτό της συνάντησης.

Την ίδια ώρα, με τον ίδιο τρόπο επέλεξε και η Πολωνία να αντιμετωπίσει το αδύναμο Σαν Μαρίνο, στην έδρα της, «καθαρίζοντας» το ματς από το πρώτο κιόλας ημίχρονο. Το σκορ άνοιξε ο Κάρολ Σβιντέρσκι από νωρίς, πετυχαίνοντας το 4ο του γκολ σε 11 αναμετρήσεις με το εθνόσημο, ενώ ακολούθησε το αυτογκόλ του Παλάτσι, και το 5-0 από τους Κεζντριόρα, Μπούκσα και Πιάτεκ, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου σε μία το δίχως άλλο, αναμενόμενη νίκη.


Τέλος, στο ματς της Ουγγαρίας απέναντι στην Αλβανία, η «λευκή» ισοπαλία φαινόταν πως πλησιάζει, αλλά εν τέλει οι φιλοξενούμενοι κατόρθωσαν να φύγουν με το τρίποντο της νίκης. Το γκολ του Μπρόχα στο 80ο λεπτό αποδείχθηκε αρκετό, και η Αλβανία παρέμεινε σε τροχιά πρόκρισης, και διατήρησε την πολυπόθητη δεύτερη θέση στον 9ο όμιλο!


7η αγωνιστική – Αποτελέσματα:

Ανδόρα – Αγγλία 0-5 (19’ Τσίλγουελ, 40’ Σάκα, 59’ Έιμπραχαμ, 80’ Γουόρντ Πράους, 86’ Γκρίλις)

Ουγγαρία – Αλβανία 0-1 (80΄ Μπρόχα)

Πολωνία – Άγιος Μαρίνος 5-0 (14’ Σβιντέρσκι, 20’ αυτ. Παλάτσι, 51΄Κεζντριόρα,  84’ Μπούκσα, 90’ Πιάτεκ)

Βαθμολογία:

1.      Αγγλία 7 19 (23-2)

2.      Αλβανία 7 15 (11-6)

3.      Πολωνία 7 14 (24-8)

4.      Ουγγαρία 7 11 (12-11)

5.      Ανδόρα 7 3 (4-19)

6.      Σαν Μαρίνο 7 0 (1-29)

Επόμενη αγωνιστική (8η– 12 Οκτωβρίου)

Αγγλία – Ουγγαρία (21:45)

Αλβανία – Πολωνία (21:45)

Άγιος Μαρίνος – Ανδόρα (21:45)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0