Football Talk

Τάσος Μπακασέτας: «Ήμασταν κυρίαρχοι, αλλά το γκολ άργησε - Το πιο σημαντικό πέναλτι της καριέρας μου!» (video)

Τάσος Μπακασέτας: «Ήμασταν κυρίαρχοι, αλλά το γκολ άργησε - Το πιο σημαντικό πέναλτι της καριέρας μου!» (video)
Ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας, Τάσος Μπακασέτας, παραχώρησε δηλώσεις μετά την επικράτηση της χώρας μας με 2-0 απέναντι στη Γεωργία, σε μία αναμέτρηση που ως από «μηχανής Θεός» άνοιξε το σκορ στο 90ο λεπτό!
Ο άνθρωπος που έλυσε τον «γόρδιο δεσμό» της άμυνας της Γεωργίας, ο Τάσος Μπακασέτας, παραχώρησε δηλώσεις μετά το ματς, στο οποίο η Εθνική Ελλάδας επικράτησε με 2-0!

Μεταξύ άλλων ανέφερε πως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν καλύτερο καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, ενώ όταν χρειάστηκε, παρέμεινε ψύχραιμος στην εκτέλεση του πέναλτι του 90ου λεπτού, παρότι γνώριζε την τεράστια σημασία του!

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Θεωρώ ότι από το πρώτο λεπτό ήμασταν κυρίαρχοι στο παιχνίδι. Είχαμε κάποιες ευκαιρίες να βάλουμε ένα γκολ και μας ακυρώθηκε ένα γκολ, που αν δεν κάνω λάθος η μπάλα έχει περάσει τη γραμμή! Παίξαμε ωραίο ποδόσφαιρο, δημιουργήσαμε κάποιες ευκαιρίες, δεν βάλαμε το γκολ, αλλά μου άρεσε πάρα πολύ που δεν σταματήσαμε λεπτό να προσπαθούμε να πάρουμε προβάδισμα! Υπάρχουν και παιχνίδια που θα υποφέρουμε να κερδίσουμε και για αυτό είναι πολύ σημαντικό που πήραμε αυτό το παιχνίδι σήμερα, μετά το νικηφόρο αποτέλεσμα και με τη Σουηδία, και τώρα έχουμε ένα πολύ μεγάλο ματς σε δύο μέρες στη Σουηδία, το οποίο είναι της ίδιας σημασίας για εμάς και απαιτεί την ίδια σοβαρότητα και συγκέντρωση από το πρώτο λεπτό».

Για το ψυχολογικό «βάρος» στην εκτέλεση του πέναλτι δήλωσε:

«Δεν είχα πολύ άγχος, απλώς περνούσαν πολλές σκέψεις από το μυαλό μου. Κράτησα τον εαυτό μου ψύχραιμο, και φάνηκε αυτό στην εκτέλεση. Ήταν το πιο σημαντικό πέναλτι που έχω χτυπήσει στη ζωή μου! Αυτό δεν μπορώ να το κρύψω. Όπως δεν μπορώ να κρύψω και τον πονοκέφαλο που έχω αυτή τη στιγμή, αλλά και το πως θα κοιμηθώ μετά από κάνα δυο μέρες! Εκείνη τη στιγμή, όμως, έμεινα ήρεμος και το μόνο που προσπαθούσα ήταν να βάλω στο μυαλό μου πως η μπάλα θα καταλήξει στα δίχτυα, γιατί είναι ένα γκολ που ήξερα τη σημασία του, αφού μας κρατάει ζωντανούς σε αυτόν τον όμιλο!»

Για το παιχνίδι με τη Σουηδία:

«Θεωρώ πως και σήμερα κάναμε ένα πολύ μεστό παιχνίδι, απλώς δεν βάλαμε πολύ γρήγορα ένα γκολ, ώστε να λυθεί ακόμα περισσότερο ο αντίπαλος! Αυτός θα πρέπει να είναι πάνω-κάτω ο τρόπος παιχνιδιού που θα έχουμε και στο επόμενο παιχνίδι. Είναι πιο δυνατή ομάδα η Σουηδία από τη Γεωργία, όμως, ξέρουμε ότι σε αυτό το επίπεδο αγωνίζονται οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές κάθε χώρας, οπότε θα είναι εξίσου ανταγωνιστικό παιχνίδι! Θα δούμε και εμείς τις επόμενες ημέρες με τον προπονητή τι λάθη κάναμε σήμερα. Θέλουμε να βελτιωνόμαστε, αλλά αυτά τα γνωρίζει καλύτερα ο προπονητής και τις επόμενες μέρες θα δουλέψουμε  πάνω σε αυτό».

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0