Football Talk

Γεωργία – Ελλάδα 0-2: Λυτρώθηκε στις καθυστερήσεις και πάει για... τελικό στη Σουηδία! (video)

Γεωργία – Ελλάδα 0-2: Λυτρώθηκε στις καθυστερήσεις και πάει για... τελικό στη Σουηδία! (video)
Σπουδαία νίκη για την Εθνική Ελλάδας στο Μπατούμι, αφού επικράτησε με 2-0 της Γεωργίας και διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες της για τη δεύτερη θέση του ομίλου! Ο Τάσος Μπακασέτας έλυσε τον «γόρδιο δεσμό» από την άσπρη βούλα στο 90ο λεπτό και ο Δημήτρης Πέλκας έγραψε το τελικό σκορ στις καθυστερήσεις!

Το τρίποντο ήρθε και είναι το μόνο που μετρά! Η Ελλάδα έβαλε δύσκολα στον εαυτό της, ωστόσο κατάφερε να επικρατήσει με 2-0 της Γεωργίας στο Μπατούμι και να παραμείνει ζωντανή στο κυνήγι της δεύτερης θέσης!

Ο Τάσος Μπακασέτας από τα έντεκα βήματα στο 90ο λεπτό και ο Δημήτρης Πέλκας στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, διαμόρφωσαν το τελικό 2-0, την ίδια ώρα που η Σουηδία είχε βάλει το «μαχαίρι» στο λαιμό του εθνικού μας συγκροτήματος, επικρατώντας του Κοσόβου με 3-0 (29' πεν. Φόρσμπεργκ, 62' Ίσακ, 79' Κουάισον)!

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το παιχνίδι ξεκίνησε νωθρά και για τις δύο ομάδες, ωστόσο, η Ελλάδα κατάφερε να βρει τις προϋποθέσεις για την πρώτη καλή φάση. Το γύρισμα του Γιώργου Μασούρα στο 10ο λεπτό ήταν καλό, αλλά δεν κατάφερε να βρει αποδέκτη!

Δύο λεπτά αργότερα, ο Βαγγέλης Παυλίδης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Λόρια, αλλά όπως φάνηκε και από τον VAR, ο Θανάσης Ανδρούτσος γύρισε την μπάλα, ενώ αυτή είχε βγει εκτός αγωνιστικού χώρου.



Η σημαντικότερη ευκαιρία τόσο για το εθνικό μας συγκρότημα, όσο και του πρώτου ημιχρόνου, σημειώθηκε στο 24ο λεπτό! Ο Γιώργος Τζαβέλλας έπιασε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ, η μπάλα κόντραρε και πήρε πορεία προς την εστία. Ο Λόρια μπλόκαρε την μπάλα, αλλά αυτή δεν είναι βέβαιο πως δεν πέρασε τη γραμμή. Το Goal Line Technology δεν υπήρχε για να δώσει λύση και ο διαιτητής έδειξε παίζεται!



Η Ελλάδα συνέχισε να πιέζει και είχε ακόμα μία καλή ευκαιρία πέντε λεπτά αργότερα, όταν ο Τάσος Μπακασέτας εκτέλεσε το φάουλ με αρκετή δύναμη, η μπάλα βρήκε στο τείχος και για καλή τύχη του Λόρια που είχε πέσει από την άλλη πλευρά, δεν πήρε πορεία προς την εστία!

Από εκείνο το χρονικό σημείο και έπειτα, το σύνολο του Τζον Φαν’τ Σχιπ έριξε τους ρυθμούς του και η Γεωργία βρήκε μέτρα. Λίγο η επέμβαση του Βλαχοδήμου στο σουτ του Κακαβάτζε, λίγο η σωτήρια επέμβαση του Μαυροπάνου στην προσπάθεια εκδήλωσης αντεπίθεσης, διατήρησαν το 0-0 στη λήξη του πρώτου μέρους.



Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Παρότι η Ελλάδα βρισκόταν με την «πλάτη» στον τοίχο, αφού η Σουηδία πήγε στα αποδυτήρια με το 1-0 υπέρ της, δεν έβρισκει λύσεις -έως εκείνο το χρονικό σημείο- στον «γρίφο» της άμυνας της Γεωργίας! Ο Τζον Φαν'τ Σχιπ πέρασε στη θέση του Βαγγέλη Παυλίδη τον Δημήτρη Πέλκα, αλλά ούτε με αυτό το ψευτοεννιάρι στο σχήμα του, μπόρεσε να πάρει το κάτι παραπάνω. 

Μέχρι και το 60ο λεπτό, δημιουργήθηκαν προϋποθέσεις επιθέσεων, αλλά τόσο στη φάση του Γιώργου Μασούρα, όσο και στο γύρισμα του Θανάση Ανδρούτσου, η σωστή-τελική πάσα έλειψε!

Η Γεωργία διατηρούσε το παιχνίδι χωρίς σκορ με σχετική ευκολία και παρά τις επεμβάσεις του ομοσπονδιακού μας τεχνικού, το σκηνικό δεν άλλαζε. Μέχρι που ήρθε μία φάση, ένα χέρι του Γκιορμπελίτζε για την ακρίβεια, που λειτούργησε ως «από μηχανής Θεός»! Ο διαιτητής υπέδειξε την εσχάτη των ποινών, στο 90ο λεπτό και ο Τάσος Μπακασέτας που ανέλαβε την εκτέλεση δεν λάθεψε, χαρίζοντας στην Ελλάδα ένα πολύτιμο τρίποντο!


Το «κερασάκι» στην τούρτα μπήκε από τον Δημήτρη Πέλκα στο πέμπτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν επωφελήθηκε από το αμυντικό λάθος του Κακαμπάτζε και έγραψε με πλασέ -που είχε αρκετή δόση τύχης- το 2-0 που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης!


Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

Γεωργία (Γουίλι Σανιόλ): Λόρια, Κακαμπάτζε, Κοτσολάβα, Ντβάλι, Γκιορμπελίτζε, Αμπουριάνια (90+2' Νταβιντασβίλι), Κανκάβα, Λομπανίτζε (90+2' Κβιλιτάια), Κχακβετάτζε (60' Γκβίλια), Κβαρατσκέλια, Μικαουτάτζε (60' Οκριασβίλι)

Ελλάδα (Τζον Φαν'τ Σχιπ): Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τζαβέλλας, Ανδρούτσος, Μπακασέτας, Σιώπης (85' Μάνταλος), Μπουχαλάκης, Τσιμίκας, Μασούρας (78' Τζόλης), Παυλίδης (46' Πέλκας)



Τα αποτελέσματα της αγωνιστικής (09/10):

Σουηδία
- Κόσοβο 3-0 (29' πεν. Φόρσμπεργκ, 62' Ίσακ, 79' Κουάισον)
Γεωργία - Ελλάδα 0-2 (90' Μπακασέτας, 90+5' Πέλκας)

Βαθμολογία 2ου ομίλου

1. Ισπανία 6 13 (13-5)
2. Σουηδία 5 12 (10-3)
3. Ελλάδα 5 9 (7-4)
4. Κόσοβο 6 4 (3-12)
5. Γεωργία 6 1 (2-11)

Επόμενη αγωνιστική (12/10):

Σουηδία - Ελλάδα (21:45)
Κόσοβο - Γεωργία (21:45)

Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0