Football Talk

Βέλγιο – Γαλλία 2-3: Ο Ερναντές είπε την τελευταία λέξη και έστειλε τους «τρικολόρ» στον τελικό με την Ισπανία! (video)

Βέλγιο – Γαλλία 2-3: Ο Ερναντές είπε την τελευταία λέξη και έστειλε τους «τρικολόρ» στον τελικό με την Ισπανία! (video)
Με επική ανατροπή η Γαλλία κατάφερε να πάρει την πρόκριση στον τελικό του Nations League, επικρατώντας με 3-2 του Βελγίου!
Βέλγιο και Γαλλία μονομάχησαν στον δεύτερο ημιτελικό για την πρόκριση στον τελικό του Nations League στο στάδιο Γιουβέντους. Σ' ένα παιχνίδι γεμάτο ένταση, ευκαιρίες, εναλλαγές συναισθημάτων και υπέροχα γκολ, οι Γάλλοι ήταν αυτοί που πανηγύρισαν στο τέλος επικρατώντας με 3-2 και παίρνοντας τη μπουκιά μέσα απο το στόμα του Βελγίου.


1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήρθε στο 4' για το Βέλγιο. Ο Λουκάκου άνοιξε το διασκελισμό του από τα δεξιά και έκανε το γύρισμα, με τον Ντε Μπρόινε να κάνει το σουτ από πλεονεκτική θέση και τον Λιορίς να αποκρούει σωτήρια σε κόρνερ με το αριστερό χέρι.

Το πρώτο 15λεπτο του αγώνα είχε ρυθμό και αμφότερες οι ομάδες έδειχναν τη διάθεση να παίξουν επιθετικά και να τροφοδοτήσουν τα βαριά τους όπλα στη γραμμή κρούσης.



Η πρώτη καλή ευκαιρία για τη Γαλλία ήρθε στο 23’. Ο Γκριεζμάν μπόρεσε με το στήθος να στρώσει τη μπάλα στο δρόμο του Εμπαπέ που έκανε το μονοκόμματο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως ο Κουρτουά μπλόκαρε σταθερά, χωρίς προβλήματα.

Στη δεύτερη μεγάλη ευκαιρία του στο παιχνίδι, το Βέλγιο άνοιξε το σκορ. Ο Καράσκο πήρε τη μπάλα από τα αριστερά και μπήκε στη μεγάλη περιοχή, για να κάνει το συρτό δεξί σουτ, με τη μπάλα να περνάει κάτω από τα πόδια δύο παικτών της Γαλλίας, για να καταλήξει στη δεξιά γωνία της εστίας του ακινητοποιημένου Λιορίς στο 37’.



Λίγα λεπτά μετά ο Ρομέλου Λουκάκου διπλασίασε τα τέρματα του Βελγίου! O Ντε Μπρόινε έδωσε κάθετη πάσα στον Λουκακού που άφησε τη μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του στον Λουκάς Ερναντέζ, με τον φορ της Τσέλσι να μπαίνει με ορμή στη μεγάλη περιοχή από τα δεξιά και με δυνατό σουτ στην κλειστή γωνία του Λιορίς να γράφει το 2-0 στο 40’!



2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ


Μετά το τέταρτο της ανάπαυλας, η Γαλλία θέλησε να βγάλει αντίδραση και να διεκδικήσει την μεγάλη ανατροπή, που θα της έδινε το εισιτήριο του τελικού.

H υπεροχή της Γαλλίας στο δεύτερο ημίχρονο καρποφόρησε μέσα από την ποιότητα δύο παικτών της. Ο Μπαπέ ταλαιπώρησε τους αντιπάλους του και τροφοδότησε τον Μπενζεμά που γύρισε το σώμα του και έκανε σουτ με το αριστερά, υπό πίεση, για να στείλει τη μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Κουρτουά κάνοντας το 2-1 στο 62’.



Η Γαλλία ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Γκριεζμάν από τον Τίλεμανς, με τον διαιτητή να λέει να συνεχιστεί το ματς αλλά να πηγαίνει να δει τη φάση στο μόνιτορ μετά από συνεννόηση με το VAR και να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Μπαπέ έστησε την μπάλα και με εύστοχη εκτέλεση έκανε το 2-2 στο 69' από τα 11 βήματα.



Όλα έδειχναν να «κλειδώνουν» για τους Βέλγους, που συνέχιζαν να καρδιοχτυπούν, όταν ο Λουκάκου με το δεύτερο του τέρμα για την βραδιά, έγραψε το 3-2 στο 87’, έστω και στιγμιαία. Ο έλεγχος από τον VAR, ακύρωσε το γκολ του θηριώδης επιθετικού για οφσάιντ και έδωσε ξανά ελπίδα στους «τρικολόρ».



Την ελπίδα αυτή απογείωσε ο Τεό Ερνάντεζ πετυχαίνοντας το παρθενικό του γκολ με τη φανέλα με το εθνόσημο και μάλιστα στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης (90’+1’), με ένα άπιαστο αριστερό σουτ.

Κατά αυτόν τον τρόπο, η Γαλλία έφερε πίσω της αναμνήσεις από το Μουντιάλ της Ρωσίας , αναδείχθηκε νικήτρια απέναντι στο Βέλγιο και πρόκειται να διεκδικήσει το τρόπαιο του Nations League απέναντι στους Ισπανούς.



Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): 
Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Ντεναγιέρ, Βερτόνχεν, Καστάνιε (90+2' Μπατσουαγί), Βίτσελ, Τίλεμανς (70' Βανάκεν), Καράσκο, Ντε Μπρόινε, Αζάρ (74' Τροσάρ), Λουκάκου

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): 
Γιορίς, Κουντέ, Βαράν, Λ. Ερναντέζ, Παβάρ (90+2' Ντιμπουά), Πογκμπά, Ραμπιό, Τ. Ερναντέζ, Γκριεζμάν, Μπενζεμά (90+5' Βερετού), Μπαπέ

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0