Football Talk

ΑΕΚ: Ο λόγος που σταμάτησαν οι εργασίες στην υπογειοποίηση και τι πρέπει να συμβεί

ΑΕΚ: Ο λόγος που σταμάτησαν οι εργασίες στην υπογειοποίηση και τι πρέπει να συμβεί
Η Περιφέρεια Αττικής αποδέχθηκε το πρόβλημα ρευστότητας που οδήγησε στην παύση εργασιών από την ΙΝΤΡΑΚΑΤ
Σχετικά Άρθρα

Παύση εργασιών υπάρχει στην υπογειοποίηση της Νέας Φιλαδέλφειας που είναι άμεσα συνδεδεμένη με το νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Το πρόβλημα έχει να κάνει με την Περιφέρεια Αττικής, η οποία και χρηματοδοτεί το έργο, καθώς υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση, στο σχετικό θέμα «Αποδοχή της ειδικής διακοπής εργασιών του έργου “Υπογειοποίηση τμήματος της Οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου και τα συνοδά έργα στο Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας” αναδόχου εταιρίας ΙΝΤΡΑΚΑΤ», η Περιφέρεια Αττικής αποφάσισε και ανακοίνωσε πως «Αποδεχόμαστε την από 17/9/2021 ειδική δήλωση διακοπής εργασιών της εταιρίας με δ.τ. ΙΝΤΡΑΚΑΤ αναδόχου του έργου “Υπογειοποίηση τμήματος της Οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου και τα συνοδά έργα στο Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας” αποκλειστικά και μόνο για το λόγο καθυστέρησης πληρωμής του 11ου λογαριασμού πέραν του διμήνου από την υποβολή του, σύμφωνα με την παράγραφο 9 του άρθρου 152 του νόμου 4412/16».

Αυτό σημαίνει πρακτικά πως η Περιφέρεια αποδέχθηκε το πρόβλημα που προέκυψε και πως δεσμεύεται ουσιαστικά ότι θα δώσει λύση για να αρχίσει ξανά τα έργα χωρίς προβλήματα, καταβάλλοντας τα χρήματα του 11ου λογαριασμού. Αυτό το πρόβλημα ρευστότητας προέκυψε από τις αυξημένες οικονομικές ανάγκες που έπεσαν μαζικά το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται από την Περιφέρεια. Ετσι η πληρωμή που αφορούσε την υπογειοποίηση πήγε πίσω και η ΙΝΤΡΑΚΑΤ για να είναι νομότυπη προχώρησε στην παύση των εργασιών.

Το θέμα ωστόσο αναμένεται να λυθεί άμεσα. Εφόσον δεν υπάρξει καθυστέρηση παραπάνω από το κανονικό, δεν θα υπάρξει και πρόβλημα στο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών ώστε το νέο γήπεδο της ΑΕΚ να παραδοθεί προς χρήση στα τέλη του καλοκαιριού του 2022.

Να σημειωθεί επίσης πως η υπογειοποίηση βρίσκεται στο τελικό στάδιο της ολοκλήρωσής της.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0