Football Talk

Ολυμπιακός, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν: Οι αριθμοί ξεγέλασαν ακόμα και τα φαβορί... (video)

Ολυμπιακός, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν: Οι αριθμοί ξεγέλασαν ακόμα και τα φαβορί... (video)

Μπορεί η κατοχή της μπάλας να είναι ένα στοιχείο που οι περισσότερες ομάδες επιδιώκουν προκειμένου να φτάσουν στη νίκη, όμως το ποδόσφαιρο έδωσε και πάλι τις απαντήσεις του. Οι αριθμοί αποδεικνύουν την υπεροχή, αλλά δεν εξασφαλίζουν τη νίκη, και ορισμένες από τις πιο ισχυρές ομάδες του εκάστοτε πρωταθλήματος, το συνειδητοποίησαν με τον οδυνηρό ή ακόμα τον πιο… σκληρό για αυτές τρόπο.

Υπάρχουν και αυτά τα Σαββατοκύριακα. Το ένα φαβορί μετά το άλλο, στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αποχωρεί με σκυμμένο κεφάλι από το γήπεδο. Μετρήσαμε πολλά αυτό το διήμερο. Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν, Μπενφίκα, Άγιαξ, συν το σπάνιο 0-0 στο ελληνικό ντέρμπι. 

Σε ορισμένες περιπτώσεις αναμετρήσεων ο παράγοντας της τύχης, αλλά και οι αριθμοί, διαδραματίζουν διαφορετικό ρόλο, και δεν αποδεικνύουν τίποτα. Πόσω μάλλον να εξασφαλίσουν τη νίκη. Το απρόβλεπτο αυτό σπορ είχε αρκετά τέτοια παραδείγματα και το BN Sports σας παρουσιάζει τις πιο αξιόλογες και χαρακτηριστικές περιπτώσεις, όπου οι τρεις βαθμοί ήταν έτοιμοι να παραδοθούν στον, τουλάχιστον στα χαρτιά, "μεγάλο":

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 0-0:

Το «ντέρμπι των αιωνίων» επί ελληνικού εδάφους. Δύο ομάδες που αναλογικά με την δυναμικότητά τους δεν είναι ίσες, αλλά το ενενηντάλεπτο που έδωσαν απέδειξε πως η αξία του ρόστερ, τα οικονομικά δεδομένα, και η φόρμα, σε τέτοιου είδους ματς, αποτελούν αστάθμητους παράγοντες.

Ο Ολυμπιακός ήταν πιο κινητικός, ολοκλήρωσε το ματς με 54% κατοχής μπάλας και 14 τελικές προσπάθειες, αλλά η «λευκή» ισοπαλία αποτέλεσε το τελικό αποτέλεσμα, με τους «ερυθρολεύκους» να μένουν στο «μηδέν» για δεύτερη φορά στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, σε τρεις αναμετρήσεις!


Μπάγερν Μονάχου – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 1-2
:

Τι και αν η Μπάγερν Μονάχου του Γιούλιαν Νάγκελσμαν είχε να ηττηθεί στην έδρα της 30 παιχνίδια; Τι και αν η Άιντραχτ Φρανκφούρτης δεν την είχε κερδίσει σε καμία από τις 20 πιο πρόσφατες επισκέψεις της, σε επίπεδο πρωταθλήματος, δίχως μάλιστα να έχει πανηγυρίσει κάποια νίκη στη φετινή Bundesliga;

Το «διπλό» επετεύχθη, το 2-1 μέσα στην Allianz Arena για τους φιλοξενούμενους είναι γεγονός. Αιτίες; Μόλις μία από τις 21 τελικές προσπάθειες της Μπάγερν κατέληξε στα δίχτυα. Αντιθέτως η Άιντραχτ, με 32% ποσοστό κατοχής της μπάλας, και τρεις προσπάθειες προς την εστία του Μάνουελ Νόιερ, σκόραρε δις, και πραγματοποίησε μία «ιστορική» νίκη!


Εσπανιόλ – Ρεάλ Μαδρίτης 2-1:

Το ότι η Ρεάλ Μαδρίτης του Κάρλο Αντσελότι δεν διανύει και την καλύτερή της φάση στην σεζόν είναι προφανές. Ηττήθηκε από την Σέριφ Τίρασπολ με 2-1 στο Champions League, και προσγειώθηκε απότομα, εν συνεχεία, και επί ισπανικού εδάφους, όπου έχασε με 2-1 από την Εσπανιόλ!

Η δήλωση του έμπειρου προπονητή της, πως «χάσαμε γιατί απλά δεν παίξαμε καθόλου καλά», συνοψίζει την εικόνα της, και το 66% ποσοστό κατοχής της μπάλας, μεταφράζεται σε μία ανούσια περιοχή, που ουδέποτε επί της ουσίας απείλησε την Εσπανιόλ. Ούτε λόγος για τα xP goals, μιας και οι Μαδριλένοι είχαν ελάχιστες (όχι "καθαρές") φάσεις για το γκολ. 

Μπενφίκα – Πορτιμονένσε 0-1:

Μεσοβδόμαδα, η ομάδα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου πανηγύρισε μία από τις μεγαλύτερες νίκες της σύγχρονης ιστορίας της, κερδίζοντας την Μπαρτσελόνα με 3-0 στο Champions League. Στο εν λόγω ματς οι «Αετοί» αποφάσισαν να αφήσουν την μπάλα στους «μπλαουγκράνα» και να αντεπιτεθούν. Εκ του αποτελέσματος, η τακτική προσέγγιση τους «βγήκε».

Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη και απέναντι στην Πορτιμονένσε, στην 8η αγωνιστική του πορτογαλικού πρωταθλήματος. Η Μπενφίκα, στο Ντα Λουζ, απείλησε 24 φορές, επιχείρησε επτά σουτ στο στόχο, περισσότερα δηλαδή από τις άστοχες προσπάθειές της (6), αλλά γνώρισε την ήττα. Δέχθηκε γκολ στο μοναδικό σουτ των φιλοξενούμενων στην εστία του Έλληνα γκολκίπερ στο δεύτερο μέρος, και γνώρισε την τρίτη της ήττα στους τελευταίους πέντε μήνες, σε όλες τις διοργανώσεις. 


Άγιαξ – Ουτρέχτη 0-1:

Στο Champions League αποδίδει εξαιρετικά, έχοντας δύο νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Στην Ολλανδία βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας πετύχει 30 γκολ σε οκτώ αναμετρήσεις! Απέναντι στην Ουτρέχτη έχει χάσει μόλις τέσσερις φορές στην έδρα του, κατά την διάρκεια του 21ου αιώνα!

Και όμως… Ο Άγιαξ ηττήθηκε με 1-0, χάρη στο γκολ του Βάρμερνταμ στο 77ο λεπτό, έχοντας «αγγίξει» το 70% κατοχής της μπάλας. Δεν σκόραρε για πρώτη φορά εντός του 2021 στην έδρα του, και η Ουτρέχτη του Τάσου Δουβίκα συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της, ούσα στην τρίτη θέση του πίνακα!


Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0