Football Talk

Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι 2-2: Χωρίς νικητή αλλά κέρδισε το ποδόσφαιρο! (video)

Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι 2-2: Χωρίς νικητή αλλά κέρδισε το ποδόσφαιρο! (video)

Ένα απίστευτο δεύτερο ημίχρονο διαδραματίστηκε στο Άνφιλντ, με την Λίβερπουλ να προηγείται δις, έχοντας ως πρωταγωνιστή της τον Μοχάμεντ Σαλάχ, αλλά τον Πεπ Γκουαρδιόλα να βλέπει την Μάντσεστερ Σίτι να ανταπεξέρχεται σε αμφότερες περιπτώσεις, ξεσπώντας σε πανηγυρισμούς. Το απόλυτο, μοντέρνο ντέρμπι της Premier League έληξε 2-2, και η κούρσα του τίτλου παραμένει το δίχως άλλο, αμφίρροπη!

Μπορεί το πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι να μην δικαίωσε κατά κάποιον τρόπο την αναμονή των φίλων του αγγλικού ποδοσφαίρου για την επικείμενη αναμέτρηση, όμως η κατάληξή του, ήταν το δίχως άλλο εντυπωσιακή!

Τέσσερα γκολ σε ένα 45λεπτο, πολλοί πρωταγωνιστές, αρκετές διαμαρτυρίες, και ανάμεικτα συναισθήματα με το σφύριγμα της λήξης! Άνοιξε το σκορ ο Μανέ, απάντησε ο Φόντεν που «έγραψε» ιστορία, έβαλε ξανά στην θέση του οδηγού την Λίβερπουλ ο Σαλάχ, αλλά ο Ντε Μπρόινε με την συμβολή του… Φαμπίνιο, ισοφάρισε και πάλι! Το ματς ολοκληρώθηκε ισόπαλο, το 2-2 είναι γεγονός και το εν λόγω αποτέλεσμα κάνει την εμφάνισή του, εννέα χρόνια μετά, στο ίδιο γήπεδο!

Αναλυτικότερα, το μοντέρνο ντέρμπι του αγγλικού ποδοσφαίρου σαφώς και δεν θα μπορούσε να προβλεφθεί πριν από την έναρξή του. Η Λίβερπουλ άλλωστε ερχόταν στο Άνφιλντ, ούσα αήττητη και με εξαιρετική ψυχολογία, μετά το 5-1 επί της Πόρτο στην Πορτογαλία, ενώ η Μάντσεστερ Σίτι κέρδισε στο Στάμφορντ Μπριτζ την Τσέλσι με 1-0, και εν συνεχεία δεν σκόραρε στην Γαλλία, με αποτέλεσμα να ηττηθεί από την Παρί Σεν Ζερμέν με 2-0, αντικρίζοντας και το πρώτο γκολ στην καριέρα του Λιονέλ Μέσι επί γαλλικού εδάφους.

Τηρουμένων των αναλογιών λοιπόν, οι «κόκκινοι» φάνηκε πως είχαν τον παράγοντα της ψυχολογίας με την μεριά τους, έχοντας βεβαίως στο νου τους, το περσινό 4-1 των «πολιτών», και το πρωτάθλημα του 2018, όπου ηττήθηκαν μόνο από την Μάντσεστερ Σίτι, και έχασαν τον τίτλο, με 97 βαθμούς ως συγκομιδή!

Το εξαιρετικό πρώτο 45λεπτο της Μάντσεστερ Σίτι και η «λευκή» ισοπαλία της ανάπαυλας

Οι στιγμές αυτές δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμες, και ο Γιούργκεν Κλοπ χρειάστηκε 45 λεπτά για να το αντιληφθεί. Και αυτό διότι το σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα κυριάρχησε στο πρώτο μέρος στον αγωνιστικό χώρο του Άνφιλντ.

Εκμεταλλεύτηκε την απουσία του Αλεξάντερ Άρνολντ και την… παρουσία του Τζέιμς Μίλνερ στην βασική ενδεκάδα, και «έχτισε» το παιχνίδι της στην δεξιά πλευρά της αντιπάλου της.

Ο Φιλ Φόντεν όμως αστόχησε στο 25ο λεπτό, στην πρώτη πραγματικά μεγάλη στιγμή της αναμέτρησης! Ο Άλισον του έκλεισε εξαιρετικά το οπτικό του πεδίο, και απέκρουσε με το αριστερό του χέρι, ενώ δέκα λεπτά μετά ο ίδιος ποδοσφαιριστής διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι από τον Μίλνερ, αλλά ο VAR τελείωσε την συζήτηση.


Η τελευταία καλή ευκαιρία του πρώτου μέρους είχε και πάλι «γαλάζιο» χρώμα. Ξεκίνησε από εκπληκτική πάσα του Έντερσον, και τελείωσε με ακόμη μία καλή ενέργεια του Φόντεν, η οποία όμως δεν βρήκε στόχο.

Το προβάδισμα των γηπεδούχων με την συνεργασία Σαλάχ και Μανέ, και η άμεση απάντηση του «ρέκορντμαν» Φόντεν

Ό,τι δεν έγινε παρόλα αυτά στο πρώτο μέρος στο Άνφιλντ, έλαβε χώρα στο δεύτερο ημίχρονο του ματς και επί της ουσίας έδωσε το ντέρμπι στην Λίβερπουλ!

Στο 58ο λεπτό το σκορ άνοιξε έπειτα από εξαιρετικό κάθετο ποδόσφαιρο των γηπεδούχων. Ο Σαλάχ πήρε την μπάλα, τροφοδότησε τον Σαντιό Μανέ και αυτός κέρδισε τον Έντερσον, «γράφοντας» το 1-0!


Τίποτα όμως δεν είχε τελειώσει, και σε ένα ματς ανάμεσα σε δύο προπονητές που έχουν αναμετρηθεί 21 φορές, και έχουν κερδίσει από εννέα έκαστος, αντιλαμβάνεται κανείς πως τίποτα δεν θα τελείωνε στην… μία ώρα αγώνα.

Ο Φόντεν ισοφάρισε με υπέροχο διαγώνιο σουτ και έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής της Premier League που σκοράρει σε τρία συνεχόμενα ματς τα τελευταία οκτώ χρόνια, αλλά η συνέχεια εξακολούθησε να είναι απρόβλεπτη!


Η μοναδική στιγμή του Σαλάχ στο ντέρμπι, και το μοιραίο… άγγιγμα της μπάλας από τον Μάτιπ που έφερε το 2-2

Η Σίτι μάλλον ορθά φώναξε για την δεύτερη κίτρινη που δεν βγήκε στον Τζέιμς Μίλνερ για φάουλ στον Μπερνάρντο Σίλβα, με τον Κλοπ να το καταλαβαίνει και να βγάζει τον Άγγλο για να περάσει στο παιχνίδι τον Τζο Γκόμες. Και κάπου εκεί ο Μοχάμεντ Σαλάχ, όμως, που έφτιαξε το πρώτο γκολ, θα έδινε νέο προβάδισμα στη Λίβερπουλ με ένα γκολ – σήμα κατατεθέν του.

Ο «Φαραώ» από αριστερά βρέθηκε ανάμεσα σε Φόντεν, Κανσέλο και Μπερνάρντο Σίλβα, ντρίπλαρε τον Πορτογάλο, ξέφυγε, πάτησε περιοχή, έφερε από το αριστερό στο δεξί για να περάσει και τον Λαπόρτ και σούταρε με το δεξί για να νικήσει τον Έντερσον για το 2-1! Κι όμως το ντέρμπι αυτό δεν είχε τελειωμό!


Ο Ντε Μπρόινε στο 80' με μαγική μπαλιά από το χώρο του κέντρου με το δεξί τροφοδότησε τον Φόντεν από αριστερά, αυτός πάτησε περιοχή, γύρισε προς τον Ζέσους που φάνηκε να ξέρει να τη «σπάσει» έξω προς τον επερχόμενο KdB κι αυτός με αριστερό σουτ που κόντραρε και στον Μάτιπ έγραψε το τελικό 2-2 με τον Άλισον να ξεγελιέται και να πέφτει στη γωνία του.


Οι «κόκκινοι» θα μπορούσαν να έχουν πάρει και τη νίκη, όμως, ο Ρόδρι στο 87' έπεσε στη μπάλα από το πλασέ του Φαμπίνιο που άργησε να σουτάρει σε κενή εστία και ο Βραζιλιάνος έχασε ένα σίγουρο γκολ, με τον Ισπανό ν' αποτρέπει την παραβίαση της εστίας με υπέροχη προσπάθεια!

Το απίστευτο ματς του Άνφιλντ ολοκληρώθηκε ισόπαλο, και κοιτώντας την βαθμολογία, το 2-2 ανάμεσα στην Λίβερπουλ και την Σίτι, ευνοεί την Τσέλσι!


Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ):
 Άλισον, Μίλνερ (78' Γκόμεζ), Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Φαμπίνιο, Τζόουνς, Σαλάχ, Μανέ, Ζότα (68' Φιρμίνο)

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Ντίας, Λαπόρτ, Κανσέλο, Σίλβα, Ρόδρι, Ντε Μπρόινε, Ζέσους, Φόντεν, Γκρίλις (65' Στέρλινγκ)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0