Football Talk

ΟΦΗ – ΠΑΟΚ 1-3: «Αφεντικό» στην Κρήτη με… άνετη τριάρα! (video)

ΟΦΗ – ΠΑΟΚ 1-3: «Αφεντικό» στην Κρήτη με… άνετη τριάρα! (video)
Ο ΠΑΟΚ άφησε πίσω του το στραβοπάτημα με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας και σημείωσε μια ακόμα νίκη (3-1) στο ελληνικό πρωτάθλημα κόντρα στον ΟΦΗ, ανεβαίνοντας στην 1η θέση της βαθμολογίας.
O ΟΦΗ υποδέχτηκε τον ΠΑΟΚ στην Κρήτη για την 5η αγωνιστική της Super League. Ο Δικέφαλος του Βορρά πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση απένατι στον αποδεκατισμένο ΟΦΗ επικρατώντας 3-1 και αφήνοντας πίσω του την ισοπαλία με την Σλόβαν Μπρατισλάβας.


1o ΗΜΙΧΡΟΝΟ


Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε δυνατά στο παιχνίδι, με τον Ζίβκοβιτς να κάνει τη σέντρα από τα δεξιά και τον Σβιντέρσκι από πλεονεκτική θέση να αστοχεί μόλις στο 1’. Οι παίκτες του Δικέφαλου κυκλοφορούσαν ωραία την μπάλα, ο Σβαμπ στο 4’ μέσα στην περιοχή γύρισε στον Σβιντέρσκι με τον Πολωνό να σουτάρει, αλλά τον Διαμαντή να βάζει το πόδι του και να αλλοιώνει το σουτ με την μπάλα να φεύγει κόρνερ. Ο ΟΦΗ έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 13’. Ο Φαν Ντούινεν τροφοδότησε τον Ντουρμισάι, ο οποίος πάτησε στην περιοχή, ο Μιχαηλίδης όμως τον έκοψε, ενώ στη συνέχεια ο Βιεϊρίνια έδιωξε σε κόρνερ. Το μηδέν δεν έμεινε για πολύ, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει νωρίς στο παιχνίδι προβάδισμα στο σκορ. Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς στο 15’ έβγαλε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ο Σβιντέρσκι πήρε την κεφαλιά ανενόχλητος και έκανε το 0-1, με την τρίτη ευκαιρία του Πολωνού να είναι και η «φαρμακερή» για τους Κρητικούς.







Στο 20’ μετά από λάθος του Σελίμοβιτς, ο Μπίσεσβαρ έφυγε στην αντεπίθεση, μοίρασε στον Αουγκούστο, ο οποίος σούταρε άστοχα απ' τα αριστερά της περιοχής των γηπεδούχων. Μετά το γκολ που πέτυχε ο Σβιντέρσκι, ο ΠΑΟΚ δεν είχε κάνει τελική, με τον ΟΦΗ να έχει ισορροπήσει το παιχνίδι και να προσπαθεί να γίνει απειλητικός. Στο 32’ οι Κρητικοί βγήκαν στην αντεπίθεση, ο Ουές απ' τα δεξιά γύρισε ωραία στον Νέιρα, ο οποίος απ' την περιοχή δεν βρήκε καλά την μπάλα, με τον Ζίβκοβιτς να μπλοκάρει. Ο ΠΑΟΚ ανέβασε ξανά ρυθμό στον αγωνιστικό χώρο, απειλώντας την εστία του ΟΦΗ, ο οποίος με τη σειρά του προσπαθούσε επίσης να δείξει ότι μπορεί να γίνει επικίνδυνος, με τα τελευταία λεπτά του 1ου ημιχρόνου να είναι μοιρασμένα για τις δύο ομάδες.  

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Mε καλό ρυθμό ξεκίνησαν και στο δεύτερο ημίχρονο του παιχνιδιού, οι δύο ομάδες θέλοντας να κυνηγήσουν το γκολ, ο ΟΦΗ για να πετύχει την ισοφάριση και ο ΠΑΟΚ να διευρύνει το προβάδισμά του. Στο 58’ ο Κούρτιτς με απευθείας εκτέλεση φάουλ, κάνει το 2-0 με τον Επασί να μην μπορεί να αντιδράσει και τους «ασπρόμαυρους» να πανηγυρίζουν έξαλλα. Δύο λεπτά αργότερα, στο 61’, ελέγχθηκε μέσω VAR περίπτωση πέναλτι σε χέρι του Βιεϊρίνια έπειτα από κεφαλιά του Πασαλίδη, όμως η φάση συνεχίστηκε, με τον διαιτητή να μην βλέπει κάτι αντικανονικό.



Ο Γρίβας απείλησε για τον ΟΦΗ στο 67’, μπήκε πλάγια στην περιοχή απ' τα δεξιά, όμως έστειλε την μπάλα πάνω απ' τα δοκάρια του Πασχαλάκη. Στο 71’ o Ζίβκοβιτς τροφοδότησε τον Ροντρίγκο μέσα στην περιοχή, εκείνος απ' τα δεξιά μοίρασε στον Ντόουγκλας Αουγκούστο που με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-3! Ο ΟΦΗ απείλησε στο 75’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντε Γκουζμάν, ο Πασχαλάκης όμως εκτινάχθηκε και έδιωξε σε κόρνερ. Στο 78’ και έπειτα από 12 μήνες και τη ρήξη χιαστού που είχε υποστεί, ο Ναμπί επέστρεψε στην αγωνιστική δράση, με τον Νιόπλια να του δίνει χρόνο συμμετοχής. Οι Κρητικοί μείωσαν σε 3-1 στο 92'. Ο Ναμπί με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχυυα αφού χτύπησε πρώτα στο δοκάρι, σε μια πολύ ωραία κίνηση απ' τον Άγγλο που χειροκροτήθηκε απ' όλους στον πάγκο του ΟΦΗ.

 



MVP

Ο Γιάσμιν Κούρτιτς στάθηκε στο ύψος του, έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι και την κρίσιμη στιγμή έδωσε το προβάδισμα των δύο γκολ στον ΠΑΟΚ με εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Η φάση του αγώνα

Η άμυνα του ΟΦΗ δεν πήρε το μάθημά της στις δύο πρώτες σέντρες του Ζίβκοβιτς και το πλήρωσε ακριβά καθώς την τρίτη φορά ο Σφιντέρσκι κατάφερε να βρει δίχτυα και να ανοίξει το σκορ.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί, Μαρινάκης, Διαμαντής, Πασαλίδης, Κοροβέσης (65’ Φροίξος), Ουές (84’ Μπαλογιάννης), Ντε Γκούζμαν, Σελίμοβιτς, Νέιρα (85’ Γιαννούλης), Φαν Ντάινεν (78’ Ναμπί), Ντουρμισάι.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Μιχαηλίδης, Μιχάι, Βιεϊρίνια (77’ Σίντκλεϊ), Σβαμπ, Κούρτιτς, Αουγκούστο (72’ Εσίτι), Μπίσεσβαρ (77’ Μιτρίτσα), Ζίβκοβιτς (85’ Κωνσταντέλιας), Σφιντέρσκι (72’ Άκπομ).


Ευτυχία Γιαπουτζή

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0