Football Talk

Παναιτωλικός - ΑΕΚ 1-3: Πήρε το «μάθημά» της στην Κρήτη και έφυγε με σημαντικό τρίποντο από το Αγρίνιο! (video)

Παναιτωλικός - ΑΕΚ 1-3: Πήρε το «μάθημά» της στην Κρήτη και έφυγε με σημαντικό τρίποντο από το Αγρίνιο! (video)
Η ΑΕΚ επικράτησε με 3-1 του Παναιτωλικού και επέστρεψε στις νίκες μετά το αρνητικό αποτέλεσμα της Τούμπας (26/09, 0-2)! Ο Νίκος Βέργος μείωσε σε 2-1, αλλά η «Ένωση» φάνηκε πως πήρε το «μάθημά» της στην Κρήτη και κατάφερε να φύγει χωρίς βαθμολογικές απώλειες από το Αγρίνιο!

Σπουδαία «απόδραση» για την ΑΕΚ από το Αγρίνιο, αφού επικράτησε του Παναιτωλικού με 3-1, φεύγοντας με τους τρεις βαθμούς, από μία πολύ δύσκολη έδρα!

Λιβάι Γκαρσία και Όγκνιεν Βράνιες έδωσαν «αέρα» δύο τερμάτων στην «Ένωση» από το πρώτο ημίχρονο. Οι «κιτρινόμαυροι» απέτρεψαν ένα νέο «κάζο» σαν αυτό του ΟΦΗ (19/09, 3-3) αφού παρότι ο Βέργος μείωσε σε 2-1, ο Στίβεν Τσούμπερ «κλείδωσε» τη νίκη στο 84ο λεπτό!


Α’ Ημίχρονο

Η ΑΕΚ φρόντισε να δείξει από το ξεκίνημα του παιχνιδιού πως επιθυμεί να επιβληθεί απέναντι στον Παναιτωλικό!

Μόλις στο 13ο λεπτό, ευτύχησε να ανοίξει το σκορ, όταν από μία σέντρα του Μοχαμάντι από τα αριστερά που έμοιαζε να καταλήγει στα χέρια του Ροντρίγκες, ο Λιβάι Γκαρσία -με άλμα που άγγιξε τα 2.7 μέτρα- το 1-0 με κεφαλιά!



Παρά το γρήγορο προβάδισμά της, η «Ένωση» συνέχισε να κυκλοφορεί καλά την μπάλα και να πιέζει. Η καλή της απόδοση μετουσιώθηκε σε ένα δεύτερο τέρμα στο 27ο λεπτό! Ο Πέτρος Μάνταλος εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά και ο Όγκνιεν Βράνιες με όμορφη κεφαλιά βρήκε δίχτυα και έγραψε το 2-0!



Μετά τον διπλασιασμό των τερμάτων της, η ΑΕΚ έριξε τον ρυθμό της και ο Παναιτωλικός το εκμεταλλεύθηκε παίρνοντας μέτρα στο γήπεδο. Μάλιστα, κατάφερε να τα μετουσιώσει σε δύο καλές ευκαιρίες, τόσο στο 39ο λεπτό, όσο και στο αμέσως επόμενο, αλλά ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς δήλωσε «παρών» και διατήρησε ανέπαφη την εστία του και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου στο 2-0!

 

Β’ Ημίχρονο

Η νωχελικότητα της ΑΕΚ συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος, με την «Ένωση» να το πληρώνει στο 58ο λεπτό! Οι Αγρινιώτες αναπτύχθηκαν με υπέροχο τρόπο, ο Έλντερ Μπαρμπόσα τροφοδότησε τον Νίκο Βέργο και αυτός, με υπέροχο τελείωμα, μείωσε σε 2-1 για την ομάδα του!



Ο Γιάννης Αναστασίου ζήτησε από την ομάδα του να συνεχίσει να πιέζει, ενώ ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς προχώρησε σε αλλαγές για να φρεσκάρει τη μεσαία του γραμμή. Εν τέλει, κερδισμένος βγήκε ο Σέρβος προπονητής, παρότι ο Παναιτωλικός έχασε τεράστια ευκαιρία με την κεφαλιά του Κορνέλιους στο 78ο λεπτό!


Αντιθέτως, τα «φρέσκα» πόδια που πέρασαν στο ματς για την ΑΕΚ, έφεραν τις απαραίτητες ανάσες, αλλά και το γκολ που κλείδωσε τη νίκη! Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ συνεργάστηκε με τον Στίβεν Τσούμπερ στο 83ο λεπτό, σούταρε, αλλά είδε την προσπάθειά του να αποκρούεται! Ωστόσο, ο Ελβετός εξτρέμ πήρε το «ριμπάουντ» και έγραψε το 3-1 με ψύχραιμο πλασέ, που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης!

 

MVP
Ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς, που διατήρησε ανέπαφη την εστία της ΑΕΚ στο πρώτο μέρος με μεγάλες επεμβάσεις, ενώ κράτησε το προβάδισμα για την ομάδα του στο 78' με τη βοήθεια του Λε Ταλέκ!

Η φάση του αγώνα
Η χαμένη ευκαιρία του Παναιτωλικού στο 78ο λεπτό, που θα έβαζε την ΑΕΚ σε μπελάδες και θα έδινε διαφορετική τροπή στο ματς!



Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ροντρίγκες (46’ Μελίσσας), Λούι (86' Μόρσεϊ), Βργκοτς, Κορνέλιους, Αντούνιες (74' Αποστολάκης), Βαρόνε, Ντίας, Φλόρες, Μεντόσα (41’ Μπαρμπόσα), Ντουάρτε (74' Ζεστέντ), Βέργος

ΑΕΚ (Βλάνταν Μιλογέβιτς): Στάνκοβιτς, Μισελέν, Βράνιες, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Σιμόες (67' Σιμάνσκι), Λε Ταλέκ (84' Σάκχοφ), Γκαρσία (84' Σβάρνας), Τσούμπερ, Μάνταλος (76' Χατζισαφί), Αραούχο (76' Ανσαριφάρντ)

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0