Football Talk

Παναθηναϊκός: «Πληγωμένος» από τις απουσίες κόντρα στον Ολυμπιακό, αλλά σε αυτά τα ματς μετράει η φανέλα!

Παναθηναϊκός: «Πληγωμένος» από τις απουσίες κόντρα στον Ολυμπιακό, αλλά σε αυτά τα ματς μετράει η φανέλα!
Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στο «Γ.Καραϊσκάκης» στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι «αιωνίων» για φέτος (3/10, 20.30), με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να έχει πολλές και σημαντικές απουσίες να διαχειριστεί. Ωστόσο, σε αυτές τις περιπτώσεις έχει αποδειχθεί πως μεγάλο ρόλο παίζει και η φανέλα, το πάθος και η ψυχή!
Σχετικά Άρθρα

Το πρώτο μεγάλο ντέρμπι «αιωνίων» για τη σεζόν 2021-22 βρίσκεται προ των πυλών. Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται από τον Ολυμπιακό στο Φάληρο και μάλιστα είναι η πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια που θα έρθει αντιμέτωπος και με τους… «ερυθρόλευκους» φιλάθλους.

Και αυτό γιατί τόσο στα ματς της κανονικής διάρκειας όσο και σε αυτά των play-off το «Γ.Καραϊσκάκης» ήταν με άδειες τις εξέδρες.

Ως γνωστόν οι «πράσινοι» θα κατέβουν στο Φαληρικό γήπεδο με αρκετές ελλείψεις, καθώς έχουν τεθεί εκτός των πλάνων του Ιβάν Γιοβάνοβιτς οι Σωκράτης Διούδης, Γιάννης Κώτσηρας, Φώτης Ιωαννίδης (ίωση και οι τρεις) και Φραν Βέλεθ (τράβηγμα στο δικέφαλο).  Ωστόσο, όπως έχει αποδείξει η ιστορία σε αυτά τα ματς δεν υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ, καθώς παίζει πάντα ρόλο η φανέλα και οι… ψυχωμένες εμφανίσεις, που κατά το πρόσφατο παρελθόν το «τριφύλλι» έχει καταθέσει μέσα στο «Γ.Καραϊσκάκης» και έχει αποσπάσει σημαντικά αποτελέσματα.

Το «BN Sports» καταγράφει τις τρεις φορές που το «τριφύλλι» αντιμετώπιζε πολλά αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά προβλήματα, κινδύνευε με… διασυρμό και εν τέλει κατάφερε να φύγει με ψηλά το κεφάλι από το Φάληρο.

o-loutsiano-figkeroa.jpeg

14 Απριλίου 2013: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-1 (87’ Μήτρογλου – 73’ Φιγκερόα)

Ο Παναθηναϊκός της σεζόν 2012-13 -που τερμάτισε εν τέλει 6ος στην βαθμολογία- φιλοξενήθηκε από τον Ολυμπιακός στις 14 Απριλίου, με μια ενδεκάδα… ειδικών συνθηκών και πολύ κατώτερη από του αντιπάλου του.

Ωστόσο, οι «πράσινοι» με τον Γιάννη Βονόρτα στον πάγκο και τους Καρνέζη, Σεϊταρίδη, Μπουμσόνγκ, Μαρίνο, Τριανταφυλλόπουλο, Βιτόλο, Ζέκα, Σο, Σισοκό, Μπαρμπαρούση και Τοτσέ έπαιξαν ψυχωμένα στο Φάληρο και για λίγα λεπτά δεν έφυγαν με τους τρεις βαθμούς. Το γκολ του Φιγκερόα στο 73’ «πάγωσε» τους «ερυθρόλευκους» φιλάθλους, ωστόσο δεν ήταν αρκετό για τη νίκη, καθώς ο Μήτρογλου στο 87’.



1867737-scaled.jpg

4 Μαρτίου 2018: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-1 (61’ πεν. Φορτούνης – 87’ πεν. Μουνιέ)

Ακόμη μια παλληκαρήσια εμφάνιση μέσα στο «Γ.Καραϊσκάκης» είχε πραγματοποιήσει ο Παναθηναϊκός στις 4 Μαρτίου του 2018. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη τη σεζόν που οι «πράσινοι» λίγο έλλειψε να υποβιβαστούν λόγω των συσσωρευμένων προσφυγών, κατάφερε να φύγει με το κεφάλι ψηλά από το Φάληρο, αγωνιζόμενη με τον… μέσο Χρήστο Δώνης ως κεντρικό επιθετικό!

Ο Αντονί Μουνιέ είχε ανοίξει το σκορ στο 87’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, ενώ για τους γηπεδούχους είχε σκοράρει και τους είχε βάλει μπροστά στο σκορ ο Κώστας Φορτούνης στο 61’ επίσης από την άσπρη βούλα.

Για τον Παναθηναϊκό που τερμάτισε 11ος εκείνη τη σεζόν είχαν ξεκινήσει βασικοί οι: Βλαχοδήμος, Οικονόμου, Κουρμπέλης, Γιόχανσον, Ινσούα, Τζανδάρης, Κάτσε, Κουλιμπαλί, Λουντ, Άλτμαν, Δώνης.


2019390.jpg

11 Νοεμβρίου 2018: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-1 (90+5’ Σισέ – 61’ Κάτσε)

Ακόμα ένα ματς όπου είχε λήξει ισόπαλο με 1-1 στο Φαληρικό Στάδιο ήταν εκείνο στις 11 Νοεμβρίου του 2018. Ο Παναθηναϊκός εκείνη τη σεζόν είχε ξεκινήσει με -6 στη βαθμολογία, ωστόσο είχε πάει στο «Γ.Καραϊσκάκης» στην κορυφή της βαθμολογίας, μιας και οι «μπέμπηδες» των Δώνη και Νταμπίζα έκαναν… θραύση.

Ακόμα, όμως, και με τόσα προβλήματα το «τριφύλλι» απέδειξε ξανά πόσο μετράει η φανέλα του και παραλίγο να φύγει και με τους τρεις βαθμούς! Ο Έργκους Κάτσε με ένα τρομερό γκολ στο 61’ νίκησε τον Σα και έβαλε μπροστά την ομάδα του, ωστόσο ένα γκολ του Σισέ στο 90+5’ έσωσε την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς από τα χειρότερα!

Για τον Παναθηναϊκό είχαν ξεκινήσει τότε βασικοί οι: Διούδης, Κουλιμπαλί, Μαυρομμάτης, Κολοβέτσιος, Κουρμπέλης, Κάτσε, Ινσούα, Γιόχανσον, Μπουζούκης, Χατζηγιοβάννης, Μακέντα.



panathinaikos-jovanovic.jpg

Βασικός ο Μπρινιόλι, 4-3-3 ο Γιοβάνοβιτς!

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι για το αποψινό ντέρμπι, ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι αναμένεται για πρώτη φορά να πάρει φανέλα βασικού κάτω από τα γκολποστ των «πρασίνων», ενώ οι Αχιλλέας Πούγγουρας και Ζβόνιμιρ Σάρλια θα αποτελέσουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Ο Φακούντο Σάντσες επιστρέφει στο δεξιό άκρο της άμυνας του Παναθηναϊκού, ενώ ο Χουανκάρ θα βρεθεί κανονικά στο αριστερό.

Ως προς τους υπόλοιπους «εκλεκτούς» και το σχήμα της ενδεκάδας, ο Γιοβάνοβιτς αναμένεται να πορευτεί για πρώτη φορά απ’ την εκκίνηση του πρωταθλήματος και των επίσημων αγώνων του Παναθηναϊκού στη λογική του 4-3-3, ενισχύοντας τον άξονα της μεσαίας γραμμής και με τρίτο χαφ. Πιθανότατα με τον Ραμόν Λούντκβιστ, ο οποίος προετοιμάζεται για να παίξει ως αριστερός εσωτερικός, ενώ ως «6άρι» μπροστά απ’ την αμυντική γραμμή του «τριφυλλιού» θα ξεκινήσει ο Ρούμπεν Πέρεθ και ως δεξιός εσωτερικός μέσος θα παίξει ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος.

Τέλος, στην επίθεση, ο Καρλίτος αναμένεται να παραμείνει στην κορυφή του σχηματισμού, με τους Τάσο Χατζηγιοβάνη στα δεξιά και τον Ματέους Βιτάλ στα αριστερά σε υποστηρικτικούς ρόλους.

Κυριάκος Δημητρόπουλος 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0