Football Talk

Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 2-0: Ντέρμπι ενός… ημιχρόνου, και εύκολη νίκη για τον Σιμεόνε, με πρωταγωνιστή τον Λουίς Σουάρες! (video)

Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 2-0: Ντέρμπι ενός… ημιχρόνου, και εύκολη νίκη για τον Σιμεόνε, με πρωταγωνιστή τον Λουίς Σουάρες! (video)

Την κακή αγωνιστική κατάσταση της Μπαρτσελόνα κατάφερε να αναδείξει εντός 45 λεπτών η Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Λουίς Σουάρες, που σκόραρε και… δεν πανηγύρισε, προηγήθηκε με 2-0, το διατήρησε μέχρι τέλους, και επιβεβαίωσε πως η αλλαγή προπονητή για τους Καταλανούς, φαντάζει επιτακτική.

Ντέρμπι ενός ημιχρόνου φάνηκε πως ήταν εν τέλει η αναμέτρηση της Ατλέτικο Μαδρίτης απέναντι στην Μπαρτσελόνα, στο Στάδιο Μτεροπολιτάνο, για την 8η αγωνιστική της La Liga, με τους γηπεδούχους, να βρίσκουν δύο γκολ μέσα σε 21 λεπτά, με την συνεργασία των Σουάρες και Λεμάρ να αποδίδει στο έπακρο, και να οδηγεί εν τέλει το σύνολο του Σιμεόνε, σε μία κυνική διαχείριση του 2-0, μέχρι και το τέλος.

Αναλυτικότερα, στο 23ο λεπτό η Ατλέτικο εφάρμοσε ένα εξαιρετικό «τρίγωνο» με τελικό αποδέκτη τον Λεμάρ, ο οποίος επέστρεψε στην αγωνιστική δράση με γκολ και βρήκε δίχτυα στο «σπίτι» της ομάδας του, μόλις για δεύτερη φορά στην καριέρα του.

Εν συνεχεία, η Μπαρτσελόνα ανέκτησε την κατοχή της μπάλας, προσπάθησε να απαντήσει, κυρίως με προσπάθειες του Κουτίνιο, αλλά δεν τα κατάφερε. Το αντίθετο μάλιστα…

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκλήρωσε η Ατλέτικο Μαδρίτης το πρώτο σαρανταπεντάλεπτο του ντέρμπι καθώς εκμεταλλεύτηκε και πάλι την ταχύτητά της, και «χτύπησε» τους «μπλαουγκράνα» με… τρεις πάσες.

Ο σκόρερ του πρώτου γκολ, Λεμάρ, πήρε την μπάλα στον χώρο, άλλαξε το παιχνίδι στον Σουάρες, και η… δουλειά του Ουρουγουανού ήταν πλέον εύκολη. Ο Σουάρες πλάσαρε εύστοχα, δεν πανηγύρισε, οι ρόλοι με τον σκόρερ αντιστράφηκαν, και η Ατλέτικο Μαδρίτης «γράφει» το 2-0, παίρνοντας ισχυρό προβάδισμα νίκης στο ντέρμπι.

Κάπου εκεί, το ντέρμπι φαινόταν πως έχει… πάρει τον δρόμο του, με την Ατλέτικο Μαδρίτης να έχει αποδείξει πολλάκις στο παρελθόν, πως τέτοιου είδους αναμετρήσεις, καταλήγουν υπέρ της.

Η διαχείριση του προβαδίσματος των δύο γκολ ήταν ιδανική, οι τελικές προσπάθειες των Άνσου Φατί και Φελίπε Κουτίνιο έμοιαζαν ανορθόδοξες, και το σύνολο του Σιμεόνε κέρδισε για δεύτερη φορά, σε μία τριετία την Μπαρτσελόνα του Ρόναλντ Κούμαν.

Εξακολουθεί να μην είναι ευνοϊκή η κατάσταση για τον Ολλανδό, δίχως γκολ σε δύο ματς είναι η Μπαρτσελόνα, αλλά τα δημοσιεύματα αναφέρουν πως η στήριξη της διοίκησης εξακολουθεί να είναι δεδομένη.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Χερμόσο, Χιμένεθ, Σάβιτς, Καράσκο, Γιορέντε, Λεμάρ, Κόκε, Ντε Πολ (46’ Τρίπιερ), Σουάρες (72’ Γκριεζμάν), Ζουάο Φέλιξ (72΄ Κορέα)

Μπαρτσελόνα (Ρόναλντ Κούμαν): Τερ Στέγκεν, Ντέστ, Πικέ, Αραούχο, Σέρχιο Μπουσκέτς, Ντεπάι, Κουτίνιο (64’ Φατί), Ντε Γιόνγκ, Μινγκέθα (75’ Ντε Γιονγκ), Νίκο Γκονζάλες (46’ Σέρτζι Ρομπέρτο), Γκάβι (75’ Πούιγκ)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsport.gr

 

 

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0