Football Talk

Άρης – Απόλλων Σμύρνης 0-0: «Μηδενικός» ο ένας, άξιος ο άλλος…

Άρης – Απόλλων Σμύρνης 0-0: «Μηδενικός» ο ένας, άξιος ο άλλος…

«Λευκή» ισοπαλία στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με τον Άρη και τον Απόλλων Σμύρνης να μοιράζονται από έναν βαθμό.

Ο Άρης υποδέχτηκε τον Απόλλωνα Σμύρνης στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για την 5η αγωνιστική της Super League, οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0, σ' ένα παιχνίδι που οι «κιτρινόμαυροι» ήταν φλύαροι επιθετικά και δεν μπορούσαν να περάσουν από την κλειστή άμυνα των φιλοξενούμενων. Οι Θεσσαλονικείς δεν κατάφεραν να συνεχίσουν το σερί των νικών, με τις απουσίες των Μαντσίνι, Γκάμα και Μπερτόγλιο να είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.


1ο ημίχρονο

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήταν για τον Άρη. Μόλις στο 4’ κάθετη πάσα προς τον Καμαρά ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον Κότσαρη, έκανε το πλασέ με τον Έλληνα γκολκίπερ να βρίσκει τη μπάλα με τα ακροδάχτυλα και να τη στέλνει κόρνερ. Οι «κιτρινόμαυροι» προσπαθούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Απόλλωνα και να γίνουν απειλητικοί χωρίς όμως να βρουν δίχτυα. Στο 23’ ο Εντιαγέ έκανε το σουτ με τη μπάλα να φεύγει εκτός εστίας χωρίς να ανησυχεί ιδιαίτερα τον Κότσαρη.

Η πρώτη καλή ευκαιρία του Απόλλωνα ήρθε αμέσως μετά με ωραία επιθετική ανάπτυξη των φιλοξενούμενων και σουτ του Παμλίδη από το ύψος του πέναλτι. Ωστόσο ο Κουέστα έδιωξε με ωραία επέμβαση στη δεξιά του γωνία. Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν στο 25’ φάουλ σε καλό σημείο λίγο πιο έξω από την μικρή περιοχή όμως ο Μπρούνο Άλβες έστειλε την μπάλα πάνω στο τείχος. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» κράτησε το μηδέν στην άμυνα της, δείχνοντας καλύτερη αμυντική λειτουργία απ' άλλα παιχνίδια ενώ είχε και τις ευκαιρίες για να απειλήσει τον Κουέστα, με τις δύο ομάδες όμως να πηγαίνουν στα αποδυτήρια χωρίς να έχουν σκοράρει και τους Θεσσαλονικείς να διαμαρτύρονται έντονα στον διαιτητή για σκληρά μαρκαρίσματα των φιλοξενούμενων.

5389914_1.jpg

2ο ημίχρονο

Ο Απόλλων Σμύρνης μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, με ωραία παράλληλη μπαλιά προς τον Παμλίδη στο 50’ ο Έλληνας επιθετικός επιχείρησε το σουτ με τον Κουέστα να αποκρούει τη μπάλα.  Στο 55’ ο Αλί έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Άρη στην προσπάθεια του Μάντζιου να δώσει επιθετική πνοή στην ομάδα του. Ωστόσο ο Ιρακινός στάθηκε πολύ άτυχος και δέκα λεπτά αργότερα αποχώρησε τραυματίας! Μάλιστα ο νεαρός ποδοσφαιριστής ξέσπασε σε κλάματα μόλις κάθισε στον πάγκο. Ο Άρης δεν είχε βρει κάποια καλή τελική προς την εστία του Κότσαρη στο δεύτερο ημίχρονο με την άμυνα του Απόλλωνα να κόβει κάθε επίθεση πριν οι παίκτες των «κιτρινόμαυρων» μπουν στην περιοχή.

5389946_1.jpg

Στο 72’ ήρθε μια ευκαιρία μετά απ' ώρα για τον Άρη με τον Λούμορ να επιχειρεί το σουτ και τον Κότσαρη να αποκρούει και πάλι, λίγα λεπά αργότερα (79') ο Μάνος θα μπορούσε να τελειώσει τη φάση από πλάγια, αλλά έψαξε τον Καμαρά και οι αμυντικοί του Απόλλωνα πρόλαβαν και έδιωξαν. Στο 84' ο Καμαρά έκανε τη σέντρα, προσπάθησε ο Λούμορ να πάρει τη κεφαλιά, αλλά δεν βρήκε τη μπάλα όπως θα ήθελε. Τεράστια ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 93' με τον Μάνο, του οποίου το σουτ πέρασε... ξυστά έξω από το κάθετο δοκάρι του Κότσαρη! Αμέσως μετά ο Απόλλων βγήκε στην αντεπίθεση όμως ο Γκάνεα έβγαλε το σουτ του Παπαγεωργίου με το παιχνίδι να λήγει 0-0.

MVP

Η άμυνα του Απόλλωνα δεν επέτρεψε στον Άρη να δημιουργήσει ευκαιρίες, με τους γηπεδούχους να μην μπορουν να βρουν κενό χώρο και τον Κότσαρη να είναι εκεί όσες φορές χρειάστηκε.

Η φάση του αγώνα

Αμφότερες οι δύο ομάδες έχασαν στα τελευταία λεπτά των καθυστερήσεων από μια ευκαιρία για να σκοράρουν, ωστόσο η τύχη δεν ήταν με το μέρος τους και το παιχνίδι έληξε 0-0.

 

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Γκάνεα, Δεληζήσης, Μπράμπετς, Σάσα, Τζέγκο (68’ Λούμορ), Εντιαγέ, Γκαρσία, Χαΐροβιτς (55’ Αλί (68’ Μάνος), Καμαρά

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Τζιανλούκα Φέστα): Κότσαρης, Μπαξεβανίδης, Τουτουαρίμα, Άλβες, Ντομίνγκες, Φατιόν, Σλίβκα, Κάστρο, Πάρα (82’ Παπαγεωργίου), Παμλίδης (75’ Μαρτίνες), Ντάουντα (82’ Ιωαννίδης)

Ευτυχία Γιαπουτζή 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0