Football Talk

Βόλος – Αστέρας Τρίπολης 2-1: O Σόνι «έσπασε» την κατάρα με το πρώτο γκολ των Αρκάδων, αλλά ο Βόλος βρέθηκε και πάλι στην κορυφή! (video)

Βόλος – Αστέρας Τρίπολης 2-1: O Σόνι «έσπασε» την κατάρα με το πρώτο γκολ των Αρκάδων, αλλά ο Βόλος βρέθηκε και πάλι στην κορυφή! (video)
Βόλος και Αστέρας Τρίπολης ήρθαν αντιμέτωποι για την 5η αγωνιστική της Superleague, με τους γηπεδούχους να παίρνουν τη νίκη με 2-1. Οι Αρκάδες «πάλεψαν» μέχρι το τελευταίο λεπτό, βρήκαν το πρώτο τους γκολ στο πρωτάθλημα με τον Σόνι, ωστόσο αυτό δεν φάνηκε αρκετό!

Ο Βόλος φιλοξένησε τον Αστέρα Τρίπολης στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και επικράτησε με 2-1 με πέναλτι του Φαν Βέερτ και ένα όμορφο γκολ του Φεράρι, που… ξόρκισαν την κακοτυχία και τους χάρισαν την πρώτη νίκη απέναντι στους Αρκάδες στο πλαίσιο της Superleague. Από την άλλη, ο Σόνι κατόρθωσε να ανοίξει λογαριασμό για τον Αστέρα με το πρώτο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα, χωρίς ωστόσο να συνδυάζεται με βαθμούς, παρά τις διπλάσιες τελικές.

1ο ημίχρονο

Με την συμπλήρωση του πρώτου αναγνωριστικού δεκαλέπτου για τις δύο ομάδες, ο Αστέρας Τρίπολης έδειξε να πατά καλύτερα στο χορτάρι έχοντας και την πρώτη του ευκαιρία στο παιχνίδι. Ο Σίτο έκλεψε τη μπάλα και σέντραρε στη μεγάλη περιοχή, όπου ο Ρεγκίς με γυριστό σουτ δεν κατάφερε να νικήσει τον Κότνικ που έδιωξε σε κόρνερ.

Δύο λεπτά αργότερα (12’), και πάλι ο Σίτο τροφοδότησε τον Μπαράλες στο δεύτερο δοκάρι. Εκείνος έκανε την κεφαλιά, όμως ο Κότνικ για ακόμη μία φορά ήταν σε ετοιμότητα και απομάκρυνε με τα πόδια.

Στο 16’ και κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Ρεγκατέν πάτησε περιοχή για να διεκδικήσει τη μπάλα, ο Παπαδόπουλος δεν μπόρεσε να μπλοκάρει σε πρώτο χρόνο και στη συνέχεια ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι για το μαρκάρισμά του στον παίκτη του Βόλου. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Φαν Βέερτ, ο οποίος έγραψε το 1-0 στο 18’ πετυχαίνοντας παράλληλα το 4ο τέρμα του για φέτος.


Το υπόλοιπο του ημιχρόνου ήταν ισορροπημένο, ενώ λίγο πριν την ανάπαυλα, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση. Στο 39ο λεπτό, ένα λάθος του Γκρίλο έφερε το σουτ του Καρμόνα, με τον Κότνικ να διατηρεί το μηδέν στην άμυνά του.

Όπως και στο 42΄, μετά από φάση διαρκείας, ο Μουνάφο πήρε το τελικό σουτ από κοντινή απόσταση και βρισκόμενος υπό πίεση χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.

2ο ημίχρονο

Με την επιστροφή για το δεύτερο μισό της αναμέτρησης, η κατοχή της μπάλας ήταν απόλυτα μοιρασμένη στα πρώτα δέκα λεπτά, με τον Βόλο να προσπαθεί να κρατήσει τον ρυθμό σε χαμηλά επίπεδα. Στο 57’ ο Αστέρας βρήκε τον τρόπο να περάσει στην περιοχή, όπου ο Μπαράλες πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας, αλλά ο Κλέιμαν που πέρασε ως αλλαγή του Κότνικ εξαιτίας ενοχλήσεων στον προσαγωγό, κράτησε το προβάδισμα.

Στο 61ο λεπτό, ο Βόλος έφτασε σε ένα δεύτερο τέρμα, το οποίο μετά τον έλεγχο του VAR ακυρώθηκε για οφσάιντ του Γκρίλο στο ξεκίνημα της φάσης.

Ωστόσο το επανέλαβαν στο 79ο λεπτό, με την ασίστ του Ρεγκατέν στον Φεράρι, ο οποίος από μέση απόσταση πλάσαρε και νίκησε τον Παπαδόπουλο για το 2-0.


Στο 82’ ο Σόνι έκανε ένα σουτ που παραλίγο να ξεγελάσει τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, ο οποίος πραγματοποίησε τελικά την επέμβαση στερώντας και πάλι το γκολ στον Αστέρα. Τουλάχιστον για εκείνη την ώρα, αφού ο ίδιος παίκτης στο 85’ εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Σίτο και άνοιξε λογαριασμό για τον Αστέρα στο φετινό πρωτάθλημα.


Λίγο πριν τη λήξη της αναμέτρησης, ο Βόλος βρέθηκε κοντά στο 3ο γκολ και μάλιστα δύο φορές. Αρχικά, η κεφαλιά του Γκιουλέν σταμάτησε στο δοκάρι στο 89ο λεπτό, ενώ στο 90'+5' ο Τερεζίου βρέθηκε απέναντι στον Παπαδόπουλο, τον οποίο δεν κατάφερε να νικήσει με το 2-1 να παραμένει και να γίνεται το τελικό αποτέλεσμα. 

Η φάση του αγώνα

Το πέναλτι του Φαν Βέερτ στο  16ο λεπτό, με το οποίο ο Βόλος άνοιξε το σκορ κόντρα στη ροή του αγώνα. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, ο Αστέρας είχε δύο πολύ καλές ευκαιρίες να προηγηθεί.

MVP

Μπορεί ο Κότνικ να ήταν κομβικός για την ομάδα του στο πρώτο ημίχρονο και να διατήρησε το μηδέν στην άμυνα του Βόλου, ωστόσο ο τίτλος ανήκει στον Ρεγκατέν, ο οποίος κέρδισε το πέναλτι για τους γηπεδούχους, ενώ μοίρασε την ασίστ στο δεύτερο γκολ!

Οι εντεκάδες των ομάδων

Βόλος (Αμπασκάλ): Κότνικ (46’ Κλέιμαν), Πουρίτα, Ρομέρο, Γκρίλο, Φεράρι, Τσοκάνης, Μπαριέντος (73’ Σοάρες), Μπαρτόλο (59' Ροσέρο), Ρεγκατέν, Φαν Βέερτ (86’ Τερεζίου), Φερνάντες (86’ Γκιουλέν).

Αστέρας Τρίπολης (Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Ατιένθα, Καστάνιο, Άλβαρες (75’ Τασουλής), Βαλιέντε (80’ Ιγκλέσιας), Μουνάφο, Κανελλόπουλος (63’ Μπενίτο), Κρέσπι (75' Ριέρα), Μπαράλες (63’ Σόνι), Σίτο.

Σταυρούλα Μουστακάτου
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0