Football Talk

Ο Ολυμπιακός με τον Μασούρα: «Καλησπέρα, ήρθαμε για τα χαλιά»

Ο Ολυμπιακός με τον Μασούρα: «Καλησπέρα, ήρθαμε για τα χαλιά»
Στην ομάδα του προπονητή, ο πρωταγωνιστής δε θα μπορούσε να είναι άλλος από αυτόν που εκτελεί με θρησκευτική ευλάβεια κάθε εντολή. Ο Πέδρο Μαρτίνς είναι ευλογία για τον Ολυμπιακό και ο Γιώργος Μασούρας είναι ευλογία για τον κόουτς. Καθόλου τυχαία οι δυο τους οδηγούν τους Πειραιώτες σε ένδοξες ιστορικές μέρες. 
Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Δεν είναι πως ο Ολυμπιακός ξεκίνησε για πρώτη φορά στην ιστορία του ευρωπαϊκό όμιλο με 2/2. Δεν είναι καν πως οι ερυθρόλευκοι μετρούν 9 συνεχόμενα ευρωπαϊκά παιχνίδια αήττητοι (6-3-0). Είναι πως έχει μεγαλώσει τόσο πολύ η ομάδα στα χρόνια του Μαρτίνς που δε γίνεται να μην θαυμάσεις αυτό που βλέπεις. Την δουλειά, την εξέλιξη, την πίστη. Κοτζάμ Φενέρμπαχτσε, πρωτοπόρος στην Τουρκία, μέσα στο σπίτι της, και κοιτούσαν σχεδόν με τρόμο τους αντιπάλους τους στο τελευταίο 20λεπτό μη και ανεβάσουν πάλι την ταχύτητα και γίνει ακόμα μεγαλύτερος ο διασυρμός. 

Ένας άριστα στημένος Ολυμπιακός που τα είχε όλα. Φανερά και κρυφά όπλα, στοιχείο αιφνιδιασμού, άριστο διάβασμα των αδυναμιών του αντιπάλου, ένα καθαρό σχέδιο του προπονητή και πίστη σε αυτό από όλη την ομάδα. Από τότε που επέστρεψε ο Μασούρας απ’τον τραυματισμό σε κάθε ματς δίνει ένα γκολ στην ομάδα του που της επιτρέπει να επιβάλλει με το… καλημέρα τους δικούς της όρους. Γκολ στο 8΄ με τον Απόλλωνα, ασίστ στο 7΄ στην Τρίπολη, ασίστ στο 6΄στη Πόλη. «Καλησπέρα, ήρθαμε για τα χαλιά».

Είναι καταπληκτικό πως ένας παίκτης συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία που θέλει ο προπονητής από την ομάδα του. Ο Μασούρας είναι ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς. Είναι εργατικός, είναι ταλαντούχος, συνεχώς βελτιώνεται και είναι εξαιρετικά φιλόδοξος. Κυριαρχεί και επιβάλλεται και στις δύο φάσεις του παιχνιδιού και βρίσκεται πάντα εκεί είτε για να προκαλέσει είτε για να εκμεταλλευτεί το λάθος του αντιπάλου. 

Ωστόσο, το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα και κανένας δεν κερδίζει μόνος του. Ο Πέδρο Μάρτινς επέμεινε στον Αγκιμπού Καμαρά, ένα 20χρονο παιδί που ήρθε με μόλις μια συμμετοχή από την πρώτη ομάδα της Λιλ. Στο «Σουκρού Σαράτσογλου» ξεκίνησε για 5ο συνεχόμενο ματς βασικός και έδειξε ικανός για σπουδαία πράγματα. Οι Τούρκοι συνάδελφοι παραμιλούσαν με δαύτον μετά το ματς. Τον Τικίνιο Σοάρες τον ήξεραν, αλλά και πάλι χρειάστηκε η πίστη του προπονητή στο δύσκολο διάστημα. Πλέον, ο Βραζιλιάνος έχει τέσσερα γκολ στα τελευταία τρία παιχνίδια. Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης που πόσα έχει ακούσει κι αυτός από τους αδαείς πρόσθεσε ένα ακόμα σπουδαίο ματς στο τοπ επίπεδο. Παρεμπιπτόντως, αυτός και ο Μασούρας έχουν τις περισσότερες ευρωπαϊκές συμμετοχές επί Μαρτίνς.

Ο Πορτογάλος κόουτς παρέταξε το βράδυ της Πέμπτης μια ενδεκάδα που  κανείς δε φανταζόταν. Με δεξί μπακ έναν στόπερ και έχοντας τρεις δεξιούς μπακ στον πάγκο. Κανείς τους όμως δεν είναι καλύτερος αμυντικός από τον Ουσεινού Μπα και αυτό ακριβώς ήταν το σκεπτικό. Το σχέδιο ήταν η αμυντική τετράδα να αντιμετωπίσει την πίεση των Τούρκων και να μην υπάρξει φάση που παίκτης του Περέιρα θα περάσει αμυντικό του Ολυμπιακού. Και το σχέδιο βγήκε. Αν δεν υπήρχε η κίτρινη κάρτα και το... βεβαρημένο του παρελθόν ο Μπα θα συνέχιζε και στο δεύτερο ημίχρονο, αφού με αυτή την ενδεκάδα οι Τούρκοι τα είχα βρει σκούρα. 

Από κει και πέρα, τοποθετώντας τους δύο Καμαρά, τον Μασούρα και τον Τικίνιο κοντά στο γήπεδο ήθελε συνεργασίες, ταχύτητα και αιφνιδιασμό. Αυτοί οι τέσσερις έκαναν σμπαράλια την Φενέρμπαχτσε κάθε φορά που ρίσκαρε. Από αυτούς ήρθαν τα τρία γκολ  και θα μπορούσαν να έρθουν άλλα τόσα. Πλέον ο Ολυμπιακός με το 2/2 είναι το απόλυτο αφεντικό στον όμιλο. Η νίκη στην Πόλη τον κράτησε μόνο πρώτο και πλέον στα δύο ματς με την Άιντραχτ θα παίξει την πρώτη θέση. Θεωρητικά, του αρκεί να πάρει τους ίδιους βαθμούς με τους Γερμανούς σε αυτά τα δύο ματς. Αν και στην κατάσταση που βρίσκονται τώρα οι δύο ομάδες, αυτό φαίνεται ένα μάλλον ευνοϊκό σενάριο για την ομάδα της Φρανκφούρτης. 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0