Football Talk

ΠΑΟΚ – Σλόβαν Μπρατισλάβας 1-1: Έχασε έδαφος για την πρώτη θέση και σταμάτησε το σερί του! (video)

ΠΑΟΚ – Σλόβαν Μπρατισλάβας 1-1: Έχασε έδαφος για την πρώτη θέση και σταμάτησε το σερί του! (video)

Την μεγάλη ευκαιρία να ξεφύγει τόσο από την Σλόβαν Μπρατισλάβας, όσο και από την Λίνκολν, απώλεσε στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ απέναντι στους Σλοβάκους, με τους Θεσσαλονικείς να «κολλούν» στο 1-1 και να σταματούν ένα σερί τεσσάρων διαδοχικών νικών!

Ιδανικά ξεκίνησε το πρώτο του φετινό ευρωπαϊκό ματς στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ του Ρασβάν Λουτσέσκου, ο οποίος στο διάστημα υπεροχής του, ευτύχισε να πάρει το προβάδισμα απέναντι στην Σλόβαν, με τον μοναδικό επιθετικό του που έχει βρει δίχτυα, στις 10 πιο πρόσφατες αναμετρήσεις του εκτός ελληνικών συνόρων.

Συγκεκριμένα, ο Τσούμπα Άκπομ στο 10ο λεπτό, εκμεταλλευόμενος την εξαιρετική σέντρα του δραστήριου Τέιλορ, και την κακή ανασταλτική λειτουργία των Σλοβάκων, «γράφοντας» το 1-0.


Άμεση απάντηση από την Σλόβαν με φάση διαρκείας

Το ελπιδοφόρο ξεκίνημα του Δικεφάλου φαινόταν πως είναι δυνατό να δώσει «φτερά» στα πόδια των παικτών του Ρουμάνου τεχνικού, αλλά προς γενική έκπληξη, η Σλόβαν βρήκε άμεσα απάντηση! Σκόραρε πέντε λεπτά αργότερα με τον Ντα Σίλβα, αφού πρώτα είχε απειλήσει δις με σέντρες από την δεξιά πλευρά της επίθεσής, μην αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης στον Αλέξανδρο Πασχαλάκη, που αρχικά απέκρουσε την προσπάθεια του Χέντι.


Εξαιρετικές στιγμές πριν από την λήξη του ημιχρόνου για αμφότερες ομάδες

Ο ρυθμός ήταν καταιγιστικός και το 1-1 αναδείκνυε επακριβώς την εικόνα του ματς! Ακολούθησαν δύο καλές στιγμές, μέχρι και την λήξη του πρώτου μέρους, μία για κάθε ομάδα.

Αρχικά ο Σβαμπ, αστόχησε από πλεονεκτική θέση, με την κατάληξη της φάσης να ήταν πιθανώς διαφορετική αν ο Αυστριακός σούταρε με το καλό του, αριστερό πόδι, ενώ στο 44ο λεπτό, λίγο έλειψε οι φιλοξενούμενοι να οδηγηθούν με το προβάδισμα στα αποδυτήρια!


Ο Πασχαλάκης αυτή την φορά όμως τελείωσε την «συζήτηση» και το 1-1 του πρώτου μέρους, επίτασσε μία καλύτερη εμφάνιση από τον ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος, για να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης!

Κακό δεύτερο μέρος, πολλά λάθη και… ισοπαλία

Ένα διαφορετικό ματς όμως, έκανε την εμφάνισή του στο δεύτερο ημίχρονο, με τον ΠΑΟΚ να θέλει αλλά να έχει κακές επιλογές στην τελική προσπάθεια, και τους φιλοξενούμενους να συμβιβάζονται με την ισοπαλία, και να δείχνουν πως στοχεύουν αποκλειστικά στην αντεπίθεση.

Η καλύτερη στιγμή του δευτέρου μέρους μέχρι και το 80ο λεπτό, είχε την υπογραφή του Μιτρίτσα. Ο Ρουμάνος ήταν κινητικός αλλά αναποτελεσματικός, το γύρισμά του δεν έφτασε σε κάποιον συμπαίκτη του, και ο ΠΑΟΚ εξακολουθούσε να αναζητά την δεύτερη νίκη του σε ισάριθμες αναμετρήσεις, προκειμένου να βρεθεί στην κορυφή μαζί με την Κοπεγχάγη!


Ακολούθησε μία σημαντική παρέμβαση του Κωνσταντέλια σε υποψία ευκαιρία του Μραζ, και το τελικό 1-1 φαίνεται πως «στοιχίζει» στον ΠΑΟΚ, και ευνοεί σημαντικά την Κοπεγχάγη που κέρδισε 3-1 την Λίνκολν!

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ, Μιχαηλίδης, Μιχάι, Σίντκλεϊ (68’ Βιερίνια), Σβαμπ (68’ Κούρτιτς), Εσίτι, Αουγκούστο (58’ Μπίσεσβαρ), Ζίβκοβιτς, Μιτρίτσα (84’ Κωνσταντέλιας) και Ακπόμ (84’ Σβιντέρσκι)

Σλόβαν Μπρατισλάβας (Βλάντιμιρ Βάις): Τσόβαν, Πάουσεκ, Μπόζικοφ, Κάσια, Μεντβέντεφ (82’ Αμπένια), Γκριν (83’ Τσάβριτς), Κανκάβα, Ντε Καμπς (33’ Αγκμπό), Ντράζιτς (71’ Ζαμχάλ), Χέντι και Ντα Σίλβα (71’ Μραζ)

6ος όμιλος

1. Κοπεγχάγη
 6 2 (6-2)

2. ΠΑΟΚ 4 2 (3-1)

3. Σλόβαν Μπρατισλάβας 1 2 (2-4)

4. Λίνκολν 0 2 (1-5)

Η επόμενη αγωνιστική (21/10):

Κοπεγχάγη-ΠΑΟΚ (19:45)
Σλόβαν Μπρατισλάβας-Λίνκολν (22:00)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0