Football Talk

Champions League, Ζενίτ – Μάλμε 4-0: Ρωσικό «πάρτι» και πρώτο τρίποντο στους ομίλους! (video)

Champions League, Ζενίτ – Μάλμε 4-0: Ρωσικό «πάρτι» και πρώτο τρίποντο στους ομίλους! (video)

Το πρώτο της τρίποντο στους ομίλους του Champions League πανηγύρισε η Ζενίτ, επικρατώντας 4-0 της Μάλμε.

Μια σημαντική πλην εύκολη νίκη πήρε η Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη, επικρατώντας 4-0 της Μάλμε στην 2η αγωνιστική του 8ου ομίλου του Champions League. Με αυτόν τον τρόπο οι Ρώσοι σημείωσαν το πρώτο τους τρίποντο στη διοργάνωση, ενώ οι Σουηδοί παρέμειναν στον πάτο της βαθμολογίας

Η Ζενίτ μπήκε δυναμικά μόλις από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, θέλοντας να βρει ένα πολύ γρήγορο γκολ. Σημειώνοντας λοιπόν κάποιες επικίνδυνες στα πρώτα λεπτά, κατάφερε στο 9’ να βρει δίχτυα!

Έπειτα από την πολιορκία των Ρώσων στην περιοχή της Μάλμε, ο Σάντος έκανε το γύρισμα και ο Κλαουντίνιο από κοντά πλάσαρε για το 1-0. Αυτό ήταν και το πρώτο τέρμα της καριέρας του Βραζιλιάνου στη διοργάνωση!

Η Μάλμε από πλευράς της σημείωσε την μοναδική επικίνδυνη στιγμή της στο 19ο λεπτό. Συγκεκριμένα ο Κρίστιανσεν πήρε μια πάσα ακριβείας και επιχείρησε το σουτ από κοντά, αλλά εν τέλει η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η Ζενίτ συνέχισε να είναι κυρίαρχη και στο δεύτερο ημίχρονο, φτάνοντας πολύ γρήγορα σε ένα δεύτερο γκολ. Στο 49’ εκτελέστηκε το κόρνερ από τα αριστερά και ο Κουζιάεφ με ωραία κεφαλιά σημείωσε το 2-0 για τους γηπεδούχους.

Λίγα λεπτά μετά την επίτευξη του δεύτερου τέρματος των Ρώσων, τα πράγματα για τη Μάλμε έγιναν ακόμη πιο δύσκολα καθώς είδε έναν παίκτη της να αντικρίζει την κόκκινη κάρτα. Στο 54ο λεπτό ο Αχμεντχόντζιτς υπέπεσε σε ένα δυνατό μαρκάρισμα, με τον Τάσο Σιδηρόπουλο να τσεκάρει το VAR και εν τέλει να αποβάλλει τον Βόζνιο.

Από εκεί και πέρα το έργο της Ζενίτ, έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα, έγινε ακόμη πιο εύκολο και της άνοιξε τον δρόμο προκειμένου να φτάσει σε τρίτο τέρμα. Στο 80’ ήρθε η σειρά του Σουτόρμιν να χρηστεί σκόρερ καθώς έπειτα από μια πάσα ακριβείας την οποία έλαβε, επιχείρησε το σουτ από μακρινή απόσταση και έκανε το 3-0 με εκπληκτικό τρόπο.

Στο 90’+4 ο Γουέντελ πήρε το ριμπάουντ έπειτα από την προσπάθεια του Αζμούν, έγραψε το 4-0 και τον θρίαμβο της ομάδας του.

ΖΕΝΙΤ: Κριτσούκ, Μπάριος, Τσιστιακόφ, Ρακίτσκι, Σουτόρμιν, Κουζιάγιεφ (76’ Αζμούν), Γουέντελ, Σάντος (84’ Κρουγκοβόι), Μάλκομ, Τσιούμπα (84’ Μοστοβόι), Κλαουντίνιο (75’ Γερόχιν)

ΜΑΛΜΕ: Νταλίν, Μπρόρσον (88’ Έιλε), Νίλσεν, Αχμεντχόντζιτς, Λάρσον, Ρακίπ (55’ Όλσον), Κρίστιανσεν, Ίνοσεντ (62’ Πένια), Μπέργκετ, Τσόλακ (63’ Αμπουμπακάρι), Μπιρμάντσεβιτς (88’ Νάλιτς)

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0