Football Talk

Champions League: Μία Λίβερπουλ πέντε... αστέρων διατήρησε το αήττητο απέναντι στην Πόρτο! (video)

Champions League: Μία Λίβερπουλ πέντε... αστέρων διατήρησε το αήττητο απέναντι στην Πόρτο! (video)

Καταιγιστική η Λίβερπουλ απέναντι στην Πόρτο στο Ντραγκάο με τους «κόκκινους» να πετυχαίνουν πέντε γκολ διατηρώντας το αήττητο με τους Πορτογάλους. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Ατλέτικο Μαδρίτης εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι η Μίλαν αγωνίστηκε με 10 παίκτες από το 29 με την κόκκινη στον Κεσιέ και έφυγε με τη νίκη στο 90’+7’.

Στο παιχνίδι του Ντραγκάο ανάμεσα σε Πόρτο και Λίβερπουλ, οι «κόκκινοι» κατόρθωσαν σχετικά εύκολα να πάρουν προβάδισμα με δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο, με τον άξονα των γηπεδούχων να μην λειτουργεί σωστά!

Το 1-0 έγραψε ο Μοχάμεντ Σαλάχ μετά το ριμπάουντ, από σουτ του Τζόουνς που απέκρουσε ο Κόστα στο 18ο λεπτό.

Ο Μανέ χρειάστηκε απλά να βάλει το πόδι του στην πορεία της μπάλας για να δώσει… αέρα στη Λίβερπουλ και μάλιστα λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου (45’). Ήταν το πέμπτο προσωπικό του γκολ απέναντι στην Πόρτο στο Champions League και ένα καλό έναυσμα για την νίκη.

Ένα δεύτερο γκολ του Σαλάχ με πλασέ, ενώ κυλούσε το 60ο λεπτό, φάνηκε να «κλειδώνει» το τρίποντο για την ομάδα του Κλοπ που όπως ήταν λογικό κατέβασε ρυθμούς. Η Πόρτο κατάφερε να πετύχει το τέρμα της… τιμής με τον Ταρέμι στο 70' να εκμεταλλεύεται το γέμισμα του Βιέιρα από τη δεξιά πλευρά.

Ένα τρομερό λάθος του Κόστα στο 77’ που δεν πρόλαβε το γύρισμα του Φιρμίνο μετά από έξοδο διεύρυνε το σκορ για τους «κόκκινους» στο 4-1. Στο 81ο λεπτό ο ίδιος πέτυχε και το 5ο τέρμα της Λίβερπουλ, ώστε να δώσει πανηγυρικό χαρακτήρα στην αναμέτρηση.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Μίλαν εκκίνησε με τον καλύτερο τρόπο την επιστροφή της στο Champions League στο Σαν Σίρο.

Κατόρθωσε να προηγηθεί με τον Λεάο από ασίστ του Ντίαζ στο 20ο λεπτό και να επιβάλει τον ρυθμό της στην Ατλέτικο, η οποία βρήκε το πρώτο της σουτ στο 28’ μετά την προσπάθεια του Κοντογκμπιά, που πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Ένα λεπτό αργότερα (29’), η Μίλαν και ολόκληρο το γήπεδο… πάγωσαν όταν αντίκρυσαν την κόκκινη κάρτα που υπέδειξε ο διαιτητής στον Κεσιέ για άτσαλο μαρκάρισμα πάνω στον Γιορέντε!

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου (45’+1’) λίγο έλειψε για τον Λουίς Σουάρεζ να ισοφαρίσει τον αγώνα με το σουτ του να καταλήγει λίγο άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μίλαν προσπαθούσε να καλύψει κάθε κενό που δημιουργήθηκε με την αποβολή, ωστόσο η Ατλέτικο βρήκε τις ευκαιρίες, χωρίς κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα. Μέχρι ο Γκριεζμάν να ανοίξει το δρόμο για το πρώτο του γκολ μετά την επιστροφή του στους «ροχιμπλάνκος» και να κάνει το 1-1 με κεφαλιά στο 84’.

Βέβαια, η ανατροπή της Ατλέτικο με 2-1 που της έδωσε το πολύτιμο τρίποντο για τη συνέχεια πέρασε από τα… πόδια του Λουίς Σουάρεζ, αφού εκείνος ευστόχησε σε πέναλτι στις καθυστερήσεις του αγώνα (90’+7’)!

Τα αποτελέσματα της δεύτερης αγωνιστικής:

Πόρτο – Λίβερπουλ  1-5 (75’ Ταρέμι - 18’+60’ Σαλάχ, 45’ Μανέ, 77’ + 81’ Φιρμίνο)

Μίλαν - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-2 (20' Λεάο - 84' Γκριεζμάν, 90'+7' πεν. Σουάρεζ)

Βαθμολογία 2ου ομίλου (αγώνες, βαθμοί, γκολ)
1. Λίβερπουλ   2  6  (8-3)
2. Ατλέτικο Μαδρίτης   2  4  (2-1)
3. Πόρτο   2  1  (1-5)
4. Μίλαν   2  0  (3-5)

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής (19/10):

Ατλέτικο Μαδρίτης – Λίβερπουλ  (22:00)

Πόρτο – Μίλαν (22:00)

 

Σταυρούλα Μουστακάτου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0