Football Talk

Champions League: Η Παρί Σεν Ζερμέν καθάρισε με 2-0 τη Μάντσεστερ Σίτι, με υπογραφή Λιονέλ Μέσι! - «Σόκαρε» τη Λειψία η Κλαμπ Μπριζ! (video)

Champions League: Η Παρί Σεν Ζερμέν καθάρισε με 2-0 τη Μάντσεστερ Σίτι, με υπογραφή Λιονέλ Μέσι! - «Σόκαρε» τη Λειψία η Κλαμπ Μπριζ! (video)
Η Παρί Σεν Ζερμέν είναι εδώ! Με μία πειστική εμφάνιση απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι, επικράτησε με 2-0, κυριαρχόντας σε άμυνα και επίθεση. Τη νίκη σφράγισε ο Λιονέλ Μέσι, με το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της νέας του ομάδας, την ίδια ώρα που η Λειψία βίωνε ένα «σοκ» απέναντι στην Κλαμπ Μπριζ, αφού οι Βέλγοι επικράτησαν με 2-1 εκτός έδρας!

Νίκη ψυχολογίας και ουσίας για την Παρί Σεν Ζερμέν, που επικράτησε με 2-0 της Μάντσεστερ Σίτι στο Παρκ Ντε Πρενς, με τον Λιονέλ Μέσι να γράφει το τελικό σκορ, ανοίγοντας λογαριασμό με ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς!

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Κλαμπ Μπριζ έκανε τεράστια εμφάνιση μέσα στη Red Bull Arena και κατάφερε να ανατρέψει το προβάδισμα της Λειψίας και να φύγει νικήτρια από τη Γερμανία με 2-1!

Η Παρί Σεν Ζερμέν έδειξε από νωρίς τις άγριες διαθέσεις της!

Μόλις στο 8ο λεπτό, ο Λιονέλ Μέσι ξεκίνησε μία όμορφη ενέργεια από τα δεξιά, έσπασε την μπάλα στον Εμπαπέ, κι αυτός πάτησε περιοχή αφού συνεργάστηκε με τον Χακίμι. Το γύρισμά του βρήκε τον Γκέιγ σε θέση βολής που έστειλε την μπάλα στο «Γ» του Έντερσον για να γράψει το 1-0!



Το σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα έβγαλε αντίδραση και έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση στο 26ο λεπτό, όταν ο Ραχίμ Στέρλινγκ σημάδεψε το δοκάρι του Ντοναρούμα, πράγμα που έκανε και ο Μπερνάντο Σίλβα που πήρε το ριμπάουντ, χάνοντας με κάποιο μαγικό τρόπο μία ευκαιρία από αυτές που... δεν χάνονται!



Πριν ακόμη ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος, αμφότερες Παρί και Σίτι είχαν από μία καλή ευκαιρία με τον Ερέρα και τον Ρούμπεν Ντίας αντίστοιχα, αλλά τόσο ο Έντερσον, όσο και ο Ντοναρούμα, αντέδρασαν σωστά, για να διατηρήσουν το 1-0 ως σκορ του πρώτου ημιχρόνου!

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, η Μάντσεστερ Σίτι είχε δύο εξαιρετικές ευκαιρίες με τον Ρόδρι στο 52ο λεπτό και τον Ντε Μπρόινε δύο λεπτά αργότερα. Η απάντηση των Παριζιάνων ήρθε στο 65ο λεπτό, όταν ο Νεϊμάρ πάτησε περιοχή, αλλά καθυστέρησε να πλασάρει και σπατάλησε μία επίθεση με καλές προϋποθέσεις.

Το σκορ του παιχνιδιού έμελλε να αλλάξει εννέα λεπτά αργότερα, όταν ο Λιονέλ Μέσι, με μία κίνηση βγαλμένη από τις καλύτερες μέρες της καριέρας του, συνδυάστηκε με τον Κιλιάν Εμπαπέ και πέτυχε ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς, για να γράψει το 2-0 ως τελικό σκορ της αναμέτρησης!

 

Στο έτερο ματς του ομίλου, η Λειψία έδειχνε να φέρνει το παιχνίδι στα μέτρα της από το 5ο λεπτό, όταν ο Φόρσμπεργκ έβγαλε σε θέση βολής τον Ενκουνκού και αυτός έβαλε την ομάδα του σε θέση «οδηγού».



Η χαρά των «ταύρων», ωστόσο, κράτησε μόλις 17 λεπτά, αφού οι Βέλγοι έβγαλαν αντίδραση! Ο εξαιρετικός φέτος Ντε Κετελάρε, έδωσε έτοιμο γκολ στον Χανς Βανάκεν και αυτός με τη σειρά του δε λάθεψε, γράφοντας το 1-1 στο 22ο λεπτό!


Το «κερασάκι» στην τούρτα ήρθε από τον Ριτς, τέσσερα λεπτά πριν λήξει το πρώτο μέρος, όταν υποδέχθηκε την μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής και από τόσο κοντινή απόσταση δεν δυσκολεύτηκε να την στείλει στα δίχτυα, για να γράψει το 1-2!



Η Λειψία δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια! Προσπάθησε να πιέσει, ωστόσο, δυσκολευόταν να δημιουργήσει ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Μινιολέ και όταν το κατάφερε στο 57’ με τον Φόρσμπεργκ, ο Βέλγος τερματοφύλακας ήταν σε ετοιμότητα.

Η απάντηση της Κλαμπ Μπριζ ήρθε στο 72ο λεπτό, όταν ο Νοά Λανγκ βρήκε δίχτυα, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ και το 1-2 παρέμεινε ως τελικό σκορ, σε ένα από τα πιο ανέλπιστα αποτελέσματα της αγωνιστικής!

 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 2ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρί Σεν Ζερμέν – Μάντσεστερ Σίτι 2-0 (8' Γκέιγ, 74' Μέσι)

Λειψία – Κλαμπ Μπριζ 1-2 (5' Ενκουνκού - 22' Βανάκεν, 41' Ριτς)

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 1ου ΟΜΙΛΟΥ (αγώνες, βαθμοί, γκολ)
1. Παρί Σεν Ζερμέν  2  4  (3-1)
2. Κλαμπ Μπριζ  2  4  (3-2)
3. Μάντσεστερ Σίτι  2  3  (6-5)
4. Λειψία  2  0  (4-8) 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 3ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ (19/10)

Κλαμπ Μπριζ – Μάντσεστερ Σίτι (19:45)

Παρί Σεν Ζερμέν – Λειψία (22:00)

Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0