Football Talk

Champions League, Ντόρτμουντ – Σπόρτινγκ Λισαβόνας 1-0: Ο Χάαλαντ έλειπε ξανά, αλλά ο Μάλεν δήλωσε «παρών»! (video)

Champions League, Ντόρτμουντ – Σπόρτινγκ Λισαβόνας 1-0: Ο Χάαλαντ έλειπε ξανά, αλλά ο Μάλεν δήλωσε «παρών»! (video)

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ επικράτησε της Σπόρτινγκ Λισαβόνας με 1-0, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του 3ου ομίλου του Champions League, με τον Μάλεν να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής και τον Μπέλινγκχαμ να γράφει ιστορία στον θεσμό!

Χάαλαντ απόντος, όλα πήγαν καλά εν τέλει για τη Ντόρτμουντ!

Οι Βεστφαλοί τα… χρειάστηκαν απέναντι στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, αλλά με τον Μπέλινγκχαμ να σερβίρει και τον Μάλεν να εκτελεί στο 37’, για το πρώτο του γκολ με τη νέα του ομάδα, όλα έγιναν πιο εύκολα και κατάφεραν να επικρατήσουν των Πορτογάλων με 1-0!

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ είχε από την αρχή της αναμέτρησης τα «ηνία» του αγώνα, αλλά δεν μπόρεσε να μετουσιώσει την κυριαρχία της σε κάτι περισσότερο, από μία ανιαρή κατοχή!

Η πρώτη σοβαρή προειδοποίηση ήρθε στο 19ο λεπτό, όταν ο Μάρκο Ρόις σούταρε εντός περιοχής, αλλά ο Αδάν απέκρουσε εντυπωσιακά. Δεκαέξι λεπτά μετά, ο Μάλεν έβαλε μπροστά στο σκορ τους Βεστφαλούς, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Ό,τι δεν κατάφερε σε εκείνη τη φάση, όμως, έγινε δύο λεπτά αργότερα!

Ο Τζουντ Μπέλινγκχαμ έβγαλε μία εξαιρετική μπαλιά, φέρνοντας τον Μάλεν σε πλεονεκτική θέση κι αυτός με τη σειρά του, δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 1-0 που ήταν και στο σκορ του πρώτου μέρους.



Μάλιστα, ο 18χρονος Άγγλος έγραψε τη δική του ιστορία στο θεσμό, όντας ο νεότερος που ξεκινά 10 φορές ως βασικός στο Champions League!

Το δεύτερο ημίχρονο δεν επιφύλασσε μεγάλες συγκινήσεις, μέχρι το 75ο λεπτό, όταν ο Μάλεν λίγο έλειψε να διπλασιάσει τόσο τα δικά του τέρματα, όσο και αυτά της Ντόρτμουντ. Ο Ολλανδός φορ βρήκε δίχτυα, αλλά είδε το γκολ του να ακυρώνεται από το VAR, για οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης! 

Η Σπόρτινγκ προσπάθησε να βγάλει αντίδραση, αλλά ο Κομπέλ ήταν σε ετοιμότητα και αποσόβησε κάθε κίνδυνο, διατηρώντας το 1-0 ως τελικό σκορ της αναμέτρησης!



ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Κομπέλ, Ακάνζι, Χούμελς, Μενιέ, Γκερέιρο (75' Σουλτζ), Βίτσελ, Νταχούντ (8' Μπραντ), Μπέλινγκχαμ, Ρόις, Μάλεν (75' Ρενιέ), Αζάρ (71' Βολφ)

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ: Αδάν, Ματέους Ρέις (84' Εσγκάιο), Κόατες, Φεντάλ, Παλίνια (84' Μπαγκάντσα), Ματέους Νιούνιες, Λουίς Νέτο, Σαράμπια (74' Καμπράλ), Τόμας (58' Σάντος), Πόρο (84' Ταμπάτα), Παουλίνιο

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 3ου ΟΜΙΛΟΥ (αγώνες, βαθμοί, γκολ)

1. Άγιαξ 2 6 (7-1)

2. Μπορούσια Ντόρτμουντ 2 6 (3-1)

3. Μπεσίκτας 2 0 (1-4)

4. Σπόρτινγκ Λισσαβόνας 2 0 (1-6)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 3ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ (19/10)

Μπεσίκτας – Σπόρντιγκ Λισσαβόνας (19:45)

Άγιαξ – Μπορούσια Ντόρτμουντ (22:00)

Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0