Football Talk

Γιουβέντους – Τσέλσι: Ο (τριπλός) συνδετικός κρίκος των εννιά χρόνων! (video)

Γιουβέντους – Τσέλσι: Ο (τριπλός) συνδετικός κρίκος των εννιά χρόνων! (video)

Ήταν τέλη του 2012, όταν Γιουβέντους και Τσέλσι συναντήθηκαν για τελευταία φορά, στο πλαίσιο των ομίλων του Champions League. Εννιά χρόνια μετά, στο ίδιο γήπεδο, τρεις ποδοσφαιριστής αποτελούν τον συνδετικό κρίκο αυτών των δύο παιχνιδιών.

Το 2012 ήταν μία ξεχωριστή χρονιά για την Τσέλσι. Ο αγγλικός σύλλογος «άλωσε» την Allianz Arena και κατέκτησε το πρώτο της Champions League, επικρατώντας της Μπάγερν Μονάχου. Από τότε, οι «μπλε» χρειάστηκε να περιμένουν εννιά χρόνια για να επαναλάβουν αυτή την τρομερή πορεία και να φτάσουν μέχρι την κούπα με τα «μεγάλα αυτιά».

Το «deja vu» της Τσέλσι, είναι πως, μετά από εννιά χρόνια, έχοντας κατακτήσει το Champions League, αντιμετωπίζει την Γιουβέντους στη φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ωστόσο, δεν είναι το μόνο κοινό που ενώνει εκείνο το ματς, με αυτό της Τετάρτης (29/09, στις 22:00). Δύο ποδοσφαιριστές της Γιουβέντους και ένας της Τσέλσι, έπαιξαν στο τελευταίο ματς των δύο ομάδων και βρίσκονται και τώρα, ντυμένοι με τα ίδια χρώματα.

Θέσαρ Αθπιλικουέτα (Τσέλσι, από 2012 έως σήμερα)

Ο μοναδικός ποδοσφαιριστής από όλο το τότε ρόστερ της Τσέλσι είναι ο Θέσαρ Αθπιλικουέτα. Ο 32χρονος πλέον αμυντικός είχε μόλις αποκτηθεί εκείνο το καλοκαίρι από τη Μαρσέιγ έναντι εννιά εκατ. ευρώ. Κανείς δεν περίμενε, πως εκείνο το 23χρονο αγόρι, θα μετατρεπόταν στον απόλυτο ηγέτη και αρχηγό των «μπλε» τα επόμενα χρόνια. Τότε, είχε αγωνιστεί βασικός ως αριστερός… εξτρέμ, ενώ τώρα παίζει κυρίως ως στόπερ. Ταυτόχρονα, μετράει 437 συμμετοχές με 14 γκολ και 55 ασίστ.

VSJEtfXp.jpg

Λεονάρντο Μπονούτσι (Γιουβέντους, 2010 - 2017 και 2018 έως σήμερα)

Ο Λεονάρντο Μπονούτσι, είναι ο μοναδικός σε αυτή την τριάδα, που σε αυτό το διάστημα έπαιξε και σε άλλο σύλλογο. Συγκεκριμένα, ο Ιταλός στόπερ αγωνίστηκε για ένα χρόνο στη Μίλαν, μέχρι να επιστρέψει ξανά στη Γιουβέντους. Η ιστορία του με τους «μπιανκονέρο», ξεκινάει από το καλοκαίρι του 2010, όταν η Μπάρι αποδέχθηκε την προσφορά ύψους 15,5 εκατ. ευρώ για την παραχώρηση του Ιταλού αμυντικού. Έτσι, φτάνοντας στο σήμερα, ο διεθνής άσος είναι ένα βασικό και αναντικατάστατο μέλος του ρόστερ και της άμυνας.

220px-Singapore_Selection_vs_Juventus_-_2014_-_Leonardo_Bonucci.jpg

Τζιόρτζιο Κιελίνι (Γιουβέντους από το 2005)

Ο «γερόλυκος» της διοργάνωσης. Σε ηλικία 37 ετών, ο Τζιόρτζιο Κιελίνι αποδεικνύει πως, όντως, η ηλικία είναι ένας αριθμός. Ο Ιταλός αμυντικός και μόνιμος παρτενέρ του Λεονάρντο Μπονούτσι στην άμυνα της Γιουβέντους, μετά την κατάκτηση του EURO με την Ιταλία, συνεχίζει να αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο. Βρίσκεται στο Τορίνο από το 2005 και είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έπαιξε στο πρώτο παιχνίδι ανάμεσα στη Γιούβε και την Τσέλσι, το 2009. Ταυτόχρονα, τα στατιστικά του… ζαλίζουν, καθώς έχει αγωνιστεί σε 539 ματς σε όλες τις διοργανώσεις.

ChelseavJuventusFCUEFAChampionsLeagueUgR2SVt35lWx.jpg

Απόλυτη ισορροπία…

Όσο για τα παιχνίδια ανάμεσα στη Γιουβέντους και στη Τσέλσι, όλα βρίσκονται σε απόλυτη… ισορροπία. Συγκεκριμένα, έχουν μόλις τέσσερα ματς στην ιστορία τους (σε όλα έχει αγωνιστεί ο Κιελίνι), και όλα είναι στο πλαίσιο του Champions League. Αμφότερες, μετρούν από μία νίκη ενώ έχουν φέρει και δύο ισοπαλίες, μάλιστα με με το ίδιο σκορ (2-2).

Βέβαια, στην τελευταία τους συνάντηση στο Τορίνο, η Γιουβέντους έκανε επίδειξη δύναμης. Συγκεκριμένα, επικράτησε με 3-0 των «μπλε», με τους Κουαλιαρέλα, Βιδάλ και Τζιοβίνκο να είναι οι σκόρερ της αναμέτρησης, Αντίθετα, οι Λονδρέζοι είχαν κερδίσει το 2009 στην έδρα τους, με 1-0 χάρη στο τέρμα του Ντιντιέ Ντρογκμπά.

Αυτή θα είναι η 5η μεταξύ τους αναμέτρηση και πρόκειται για ένα από τα ντέρμπι της αγωνιστικής, αλλά και της φάσης των ομίλων του Champions League.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0