Football Talk

Champions League, Άγιαξ – Μπεσίκτας 2-0: Ασταμάτητος ο «Αίαντας», έκανε το δύο στα δύο! (video)

Champions League, Άγιαξ – Μπεσίκτας 2-0: Ασταμάτητος ο «Αίαντας», έκανε το δύο στα δύο! (video)

Το… καθήκον του έκανε ο Άγιαξ, ο οποίος έκανε το δύο στα δύο στις νίκες για τον 3ο όμιλο του Champions League, νικώντας την Μπεσίκτας με 2-0 στο Άμστερνταμ.

Ο Άγιαξ έχει ξεκινήσει ονειρικά τη φετινή σεζόν. Ο «Αίαντας» δεν βρίσκει… αντίπαλο σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, κάτι που επιβεβαιώνεται από το γεγονός πως έχει σκοράρει και στα εννιά παιχνίδια της σεζόν. Το νέο του «θύμα», ήταν η Μπεσίκτας, την οποία καθάρισε σε ένα ημίχρονο και με το 2-0, βρίσκεται στην κορυφή του 3ου ομίλου.

Ο ολλανδικός σύλλογος κυριάρχησε από την αρχή του αγώνα κόντρα στην Μπεσίκτας, όμως οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα. Συγκεκριμένα, ο Μίτσι Μπατσουαγί, στο 10ο λεπτό, υποδέχθηκε τη μπάλα στην περιοχή αλλά το δυνατό διαγώνιο σουτ του, σταμάτησε στο δοκάρι του Πάσβεερ.

Δύο λεπτά αργότερα, βέβαια, ήρθε και η απάντηση του Άγιαξ, με τον Άντονι. Ο νεαρός εξτρέμ, έπειτα από πάσα του Μπεργκχάους, έκανε το πλασέ από δύσκολη γωνία αλλά βρήκε επίσης στο δοκάρι. Τελικά, με τον ρυθμό να είναι σε υψηλά επίπεδα, το γκολ ήρθε.

Συγκεκριμένα, ο Ντούσαν Τάντιτς έκανε ένα απίστευτο σόλο, πάτησε στην περιοχή της Μπεσίκτας, όπου και βρήκε τον Μπεργκχάους. Εκείνος, με την σειρά, έπιασε ένα εξαιρετικό σουτ για να νικήσει τον Ντεστανόγλου και να πετύχει το 1-0 στο 17ο λεπτό. Μάλιστα, ο Άγιαξ έχει καταφέρει να βρει δίχτυα σε όλα τα παιχνίδια του φέτος (εννιά).

Οι ρυθμοί δεν έπεσαν. Ο «Αίαντας» έψαχνε και δεύτερο τέρμα, με την Μπεσίκτας να διατηρεί αμυντικό πρόσωπο. Η πίεση έβγαλε… καρπούς, με τον συνήθη ύποπτο. Ο Σεμπαστιέν Αλέ επιβεβαιώνει σε κάθε ματς πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, καθώς πέτυχε το ένατο γκολ και εννιά ματς φέτος αλλά και το 5ο σε δύο στο Champions League.

Ο σκόρερ του 1-0, Μπεργκχάους, ήταν εκείνος που έκανε την σέντρα, με τον διεθνή επιθετικό να στέλνει τη μπάλα με το… κορμί του. Ένα τέρμα, που ήρθε στην κατάλληλη στιγμή, αφού έμεναν δύο λεπτά (42’) για την λήξη του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, οι δύο ομάδες περιορίστηκαν σε δύο διαφορετικούς ρόλους. Ο Άγιαξ κράτησε μπάλα και κατέβασε ταχύτητα, κυρίως λόγω της κούρασης, με την Μπεσίκτας να είναι παθητική και να περιμένει την ευκαιρία για αντεπίθεση.

Αυτή η ευκαιρία δεν ήρθε ποτέ. Ο Άγιαξ ήταν προσηλωμένος σε αυτό που ήθελε και κράτησε το 2-0 μέχρι το τέλος, ζευγαρώνοντας τις νίκες τους στους ομίλους της διοργάνωσης. Αντίθετα, η Μπεσίκτας, έμεινε στους μηδέν βαθμούς και περιμένει το επόμενο ματς με την Σπόρτινγκ Λισσαβόνας.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 3ου ΟΜΙΛΟΥ (αγώνες, βαθμοί, γκολ)

1. Άγιαξ 2 6 (7-1)

2. Μπορούσια Ντόρτμουντ 1 3 (2-1)

3. Μπεσίκτας 2 0 (1-4)

4. Σπόρτινγκ Λισσαβόνας 1 0 (1-5)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 3ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ (19/10)

Μπεσίκτας – Σπόρντιγκ Λισσαβόνας (19:45)

Άγιαξ – Μπορούσια Ντόρτμουντ (22:00)

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0