Football Talk

Λίβερπουλ: Απεβίωσε σε ηλικία 83 ετών ο θρυλικός Ρότζερ Χαντ!

Λίβερπουλ: Απεβίωσε σε ηλικία 83 ετών ο θρυλικός Ρότζερ Χαντ!

Ο 2ος σκόρερ στην ιστορία της Λίβερπουλ, Ρότζερ Χαντ απεβίωσε σε ηλικία 83 ετών έπειτα από μακρά ασθένεια βυθίζοντας την οικογένεια των «reds» αλλά και ολόκληρο το αγγλικό ποδόσφαιρο σε πένθος...

Σύσσωμη η οικογένεια της Λίβερπουλ θρηνεί για το χαμό του Ρότζερ Χαντ, που απεβίωσε το βράδυ της Δευτέρας (27/9) στο σπίτι του, σε ηλικία 83 ετών, έπειτα από μακρά ασθένεια που τον ταλαιπωρούσε.

Ο Σερ Ρότζερ, όπως τον αποκαλούσαν, αποτελεί τον 2ο σκόρερ στην ιστορία της Λίβερπουλ έχοντας πετύχει 285 γκολ σε 492 εμφανίσεις στα 11 χρόνια που υπηρέτησε το σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ. Το ρεκόρ του ξεπέρασε μόνο ο Ίαν Ρας το 1992 ωστόσο κανένας άλλος δεν έχει περισσότερα γκολ στην πρώτη κατηγορία από τον Χαντ με 244 τέρματα.

Ο Ρότζερ Χαντ ήταν μέλος της εθνικής ομάδας της Αγγλίας που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1966, πετυχαίνοντας μάλιστα 3 γκολ σε 6 εμφανίσεις στη διοργάνωση. Με τα «τρία λιοντάρια» έχει καταφέρει να σκοράρει 18 φορές σε 34 εμφανίσεις.

Εντάχθηκε στη Λίβερπουλ από την ερασιτεχνική Στόκτον Χιθ τον Ιούλιο του 1958 όντας στην ηλικία των 20 ετών και παρέμεινε στην ομάδα για 11,5 χρόνια. Έκανε το ντεμπούτο του σε μία νίκη με 2-0 απέναντι στη Σκάνθορπ και όπως ήταν φυσικό κατάφερε να βρει δίχτυα, δείχνοντας την κλάση του από το πρώτο κι όλας παιχνίδι.

Υπό τις οδηγίες του θρυλικού Μπιλ Σάνκλι θα βοηθήσει τη Λίβερπουλ να φτάσει στην κατάκτηση της δεύτερης κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου το 1962, δύο πρωταθλήματα της πρώτης κατηγορίας το 1964 και 1966 και το πρώτο FA Cup στην ιστορία του συλλόγου το 1965.

Πηγή: england365.gr

www.bnsports.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0