Football Talk

ΠΑΣ Γιάννινα – ΟΦΗ 1-1: Εντυπωσιακό ματς και… ισοπαλία στους Ζωσιμάδες – «έσπασαν» το καλύτερο ρεκόρ της ιστορίας τους οι Κρητικοί! (video)

ΠΑΣ Γιάννινα – ΟΦΗ 1-1: Εντυπωσιακό ματς και… ισοπαλία στους Ζωσιμάδες – «έσπασαν» το καλύτερο ρεκόρ της ιστορίας τους οι Κρητικοί! (video)

Μία το δίχως άλλο εντυπωσιακή αναμέτρηση εκτυλίχθηκε ανάμεσα στον ΠΑΣ και τον ΟΦΗ στους Ζωσιμάδες, με τους Κρητικούς να παίρνουν τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1), και να διανύουν το μεγαλύτερο σερί στην ιστορία τους, όντες αήττητοι. Δίχως ήττα παρέμεινε και ο ΠΑΣ Γιάννινα, που και πάλι δεν δέχθηκε γκολ σε κανονική ροή αγώνα, αλλά «λαβώθηκε» από το σημείο του πέναλτι.

Ένα από τα καλύτερα παιχνίδια, από άποψη θεάματος, στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο της Super League, έλαβε χώρα στα Γιάννενα ανάμεσα στον ΠΑΣ και τον ΟΦΗ, με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με το τρίτο φετινό γκολ του Νέιρα, και τους γηπεδούχους να απαντούν οκτώ λεπτά αργότερα, με σκόρερ τον Μιλιντσεάνου. Ακολούθησε «άγρια ομορφιά», πολλές φάσεις και… δοκάρι, με το τελικό 1-1, να αφήνει ανάμεικτα συναισθήματα και στους δύο αντιπάλους, αλλά και ένα αξιομνημόνευτο ρεκόρ 11 αναμετρήσεων για τους Κρητικούς!

1Ο ημίχρονο

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε η αναμέτρηση για τον ΟΦΗ στους Ζωσιμάδες, με τους κρητικούς να παίρνουν το προβάδισμα για δεύτερη διαδοχική χρονιά στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα, και να μετατρέπουν σε γκολ το πέναλτι που έκανε ο Εραμούσπε στο 12ο λεπτό!

Σκόρερ του ΟΦΗ ήταν και πάλι ο Νέιρα, ο οποίος βρήκε δίχτυα για τρίτη φορά στην φετινή σεζόν και πανηγύρισε δείχνοντας την Κρήτη στη φανέλα της ομάδας, στέλνοντας μήνυμα συμπαράστασης στους «ντόπιους»  για τον σεισμό!

 

Με τον τρόπο αυτό η ομάδα των Ιωαννίνων δέχθηκε το πρώτο της γκολ στην τρέχουσα Super League, με την φάση βεβαίως να εξετάζεται από τον VAR και τον Λοντίγκιν να μην κατορθώνει να σταματήσει την πορεία της μπάλας!


Παρόλα αυτά, η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά κατάφερε να αντιδράσει άμεσα, σε ένα ματς με εξαιρετικό ρυθμό στα πρώτα είκοσι λεπτά! Αρχικά απείλησε με κεφαλιά του Κάργα, αλλά ο Εμπασί ανταπεξήλθε στο 18’, και τρία λεπτά αργότερα βρήκε το γκολ της ισοφάρισης χάρη σε ωραία κίνηση και σουτ από τον Μιλιντσεάνου, με τον Μολδαβό να ανοίγει λογαριασμό στην σεζόν.

Το γκολ του ΠΑΣ έδωσε «φτερά» στους ποδοσφαιριστές του, οι Γιαννιώτες πίεσαν για την ανατροπή πριν από την λήξη του ημιχρόνου, και λίγο έλειψε να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους στο 42ο λεπτό. Η σέντρα του εξαιρετικού στο ματς, Σάλιακα, ήταν ακριβείας, αλλά η κεφαλιά του Περέα δεν κατέληξε για… εκατοστά στα δίχτυα.

Το 1-1 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα έχοντας πραγματοποιήσει 13 τελικές προσπάθειες αθροιστικά!


2ο ημίχρονο

Με τον τρόπο που έκλεισε, ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον ΟΦΗ, με τους γηπεδούχους να πιέζουν για να βρουν το δεύτερο γκολ, και την ομάδα του Νίκου Νιόπλια, να επιχειρεί με «όπλο» την άμυνά της, να παραμείνει στην διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος.


Ο ρυθμός παρέμεινε υψηλός, ο ΠΑΣ συνέχισε να απειλεί κυρίως με σέντρες του Σάλιακα, αλλά το πολυπόθητο γκολ, εξακολουθούσε να μην έρχεται, ούτε από τον Σνάιντερ, ούτε από τον Μορέιρα που αστόχησε… μόνος του, ούτε από τον Ροντρίγκο που δεν βρήκε δίχτυα από πλεονεκτική θέση!


Απεναντίας μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι έχασαν την μεγαλύτερη ευκαιρία του ματς στο 72ο λεπτό, όταν ο «κεραυνός» που εξαπέλυσε από μακριά ο Ντουρμισάι κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Λοντίγκιν.

 
Αξιοσημείωτο είναι πως ο ΟΦΗ αμύνθηκε σωστά, παρά τις δύο αναγκαστικές αλλαγές του που προέκυψαν στους Ζωσιμάδες. Αρχικά, αντικαταστάθηκε ο Πασαλίδης από τον Διαμαντή στο 56’, και 11 λεπτά αργότερα ο νεοεισελθόντας ποδοσφαιριστής έδωσε την θέση του στον Κοροβέση!

Παρόλα αυτά, οι κρητικοί άντεξαν στην πίεση και το τελικό 1-1 αφήνει πιθανώς ικανοποιημένους και τους δύο προπονητές. Ο ΠΑΣ Γιάννινα έφτασε τους 10 βαθμούς, έπειτα από τέσσερα ενενηντάλεπτα, με μόλις ένα γκολ παθητικό και… κανένα σε κανονική ροή αγώνα, και ο ΟΦΗ έφτασε στην καλύτερη επίδοση της ιστορίας του, «σπάζοντας» το ρεκόρ του 1986, όντας πλέον για 11 ματς δίχως ήττα!

MVP

Πρόκειται για έναν τίτλο που διεκδικούν πολλοί. Ο Σάλιακας πραγματοποιεί εξαιρετικό ματς, οι δύο σκόρερ επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη της αναμέτρησης, αλλά ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής του παιχνιδιού, κρίνεται ο Επασί! Ήταν εξαιρετικός, ανταπεξήλθε σε δύσκολες περιπτώσεις και η απόκρουσή του με την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα ήταν εντυπωσιακή!

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η φάση του 60ου λεπτού. Ο Σάλιακας δημιουργεί, και ο Επασί πραγματοποιεί μία από τις καλύτερες αποκρούσεις της καριέρας του, στερώντας ένα σίγουρο γκολ από τον Μορέιρα, που παρακολουθούσε την εξέλιξη της φάσης… σοκαρισμένος.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Λοντίγκιν, Πίρσμαν, Κάργας, Σάλιακας, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ, Σναϊντερ, Περέα, Μιλιντσεάνου (57΄ Τριάδης), Μορέιρα

ΟΦΗ: Επασί, Πασαλίδης (56’ Διαμαντής, 65’ Κοροβέσης), Μαρινάκης, Λάμπρου, Νέιρα (83’ Σελίνοβιτς), Βούρος, Γκαγέγκος, Ντουρμισάι, Γιαννούλης, Μπαλογιάννης (66’ Ντε Γκουζμάν), Βαν Ντούινεν (84’ Γρίβας)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0