Football Talk

Ολυμπιακός: Μετά τον «περίπατο» στην Τρίπολη έρχεται η «μάχη» στην Πόλη!

Ολυμπιακός: Μετά τον «περίπατο» στην Τρίπολη έρχεται η «μάχη» στην Πόλη!

Ο Ολυμπιακός πέρασε πανεύκολα από μια από τις πιο δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος, ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας και προετοιμάζεται για το «διπλό» στην Κωνσταντινούπολη που θα τον φέρει σε θέση φαβορί για την πρόκριση στους «16» του Europa League.

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Οι Πειραιώτες αρχίζουν σιγά σιγά να βρίσκουν ρυθμό. Μετά την πολύ καλή εμφάνιση, κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης, ακολούθησε η νίκη στην Τρίπολη πολύ πιο εύκολα από ότι θα περίμενε και ο ίδιος ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος που μετράει πλέον 4/4 στο συγκεκριμένο γήπεδο σε κανονική διάρκεια πρωταθλήματος, είδε την ομάδα του να καθαρίζει από νωρίς το ματς και να του δίνει τη δυνατότητα να κάνει διαχείριση για την δύσκολη συνέχεια.

Μέχρι χτες ο Αστέρας Τρίπολης είχε δεχθεί μόλις ένα γκολ στο πρωτάθλημα και αυτό από πέναλτι. Από τους πρωταθλητές δέχθηκε δύο στα πρώτα 23 λεπτά και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Κομβικός ξανά ο Γιώργος Μασούρας που στην πρώτη του φετινή εμφάνιση, κόντρα στον Απόλλωνα, χρειάστηκε 8 λεπτά για να σκοράρει. Στην δεύτερη, στην Τρίπολη ήταν αρκετά 7 λεπτά για να δώσει μια πολύ δύσκολη ασίστ στον Τικίνιο και να ανοίξει τον δρόμο στην ομάδα του. Το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός έφερε τρεις εξτρέμ (Ονιεκούρου, Λόπες, Ροντρίγκες) που έχουν κάνει συνολικά στην καριέρα τους μεταγραφές πάνω από 100 εκατ. ευρώ, αλλά ο διεθνής Έλληνας εξτρέμ παραμένει ο καλύτερος στη θέση του στο ρόστερ. Παραμένει αυτός που κάνει τη διαφορά και επέστρεψε μετά από απουσία ενός μήνα σα να μην πέρασε μια μέρα.

Την ίδια ώρα ο Τικίνιο προκαλεί… πονοκεφάλους στον Πέδρο Μαρτίνς. Ο Ελ Αραμπί επέστρεψε απ’ τον μικροτραυματισμό του, αλλά πόσο εύκολο είναι ο προπονητής να βγάλει αυτή τη στιγμή από την ενδεκάδα τον Βραζιλιάνο; Ο πρώην άσος της Πόρτο αρχίζει να βρίσκει ρυθμό και μετράει τρία γκολ στα τελευταία δύο παιχνίδια. Πάμε για… μάχη μεταξύ Τικίνιο και Ελ Αραμπί ενόψει Φενέρμπαχτσε και Παναθηναϊκού.

Για «μάχη» ετοιμάζει την ομάδα του και ο Πέδρο Μαρτίνς που γνωρίζει πολύ καλά πως με νίκη στη Κωνσταντινούπολη το βράδυ της Πέμπτης (30/9), ο Ολυμπιακός θα γίνει το μεγάλο αφεντικό στον όμιλο καθώς θα αφήσει 5 βαθμούς πίσω τους Τούρκους, ενώ την ίδια ώρα θα κοντράρονται Αντβέρπ και Άιντραχτ που ήδη κυνηγούν τους Πειραιώτες.

Ο Ολυμπιακός έχει δώσει ήδη 11 παιχνίδια φέτος, τα 7 ευρωπαϊκά, και παρά το γεγονός πως για την ώρα απέχει από το μάξιμουμ των δυνατοτήτων του, ακόμα δεν έχει βρεθεί να τον νικήσει. Η ψυχολογία είναι στα ύψη και τα περιθώρια βελτίωσης παραμένουν μεγάλα. Τα υπόλοιπα στην Κωνσταντινούπολη

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0