Football Talk

Ανασκόπηση ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων: Τα ντέρμπι στην Μάντσεστερ Σίτι και την Άρσεναλ, ο Φατί επέστρεψε με γκολ, και η Ντόρτμουντ «κόλλησε» χωρίς τον Χάαλαντ! (video)

Ανασκόπηση ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων: Τα ντέρμπι στην Μάντσεστερ Σίτι και την Άρσεναλ, ο Φατί επέστρεψε με γκολ, και η Ντόρτμουντ «κόλλησε» χωρίς τον Χάαλαντ! (video)

Ιδιαίτερες συγκινήσεις και τεράστιο ενδιαφέρον προσέφεραν τα ευρωπαϊκά ματς του Σαββατοκύριακου στο φίλαθλο κοινό του ποδοσφαίρου, με την Premier League να χαρακτηρίζεται από τα δύο ντέρμπι, την Serie A να περιλαμβάνει απίστευτες ανατροπές στο φινάλε της αναμέτρησης της Ίντερ απέναντι στην Αταλάντα (2-2), και την Ντόρτμουντ να αποδεικνύει και πρακτικά, πως η… ζωή δίχως τον Χάαλαντ, σε μία ενδεχόμενη μεταγραφή, δεν θα είναι εύκολη υπόθεση.

Ένα Σαββατοκύριακο, γεμάτο ποδοσφαιρικό ενδιαφέρον και συγκινήσεις, έκανε για ακόμη μία φορά την εμφάνισή του στα «ευρωπαϊκά σαλόνια», με τα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα να συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον, περιλαμβάνοντας εξαιρετικές αναμετρήσεις, ανατροπές και μεγάλα σκορ.

Αναλυτικότερα τα γεγονότα που ξεχώρισαν το Σαββατοκύριακο που παρήλθε είναι:

Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι 0-1: Η πρώτη ήττα των «μπλε» στο πρωτάθλημα και του Τόμας Τούχελ από τον Πεπ Γκουαρδιόλα επί αγγλικού εδάφους

Μπορεί η Τσέλσι να ήταν αήττητη μέχρι και την 5η αγωνιστική της Premier League, έχοντας δεχθεί μόλις ένα γκολ, και αυτό να μην είναι σε κανονική ροή αγώνα (πέναλτι ο Σαλάχ), όμως το ταξίδι της Μάντσεστερ Σίτι στο Στάμφορντ Μπριτζ αποδείχθηκε παραδόξως νικηφόρο.

Ο Τόμας Τούχελ, στην 10η συνάντησή του με τον Πεπ Γκουαρδιόλα, ανεξαρτήτως πρωταθλήματος, ηττήθηκε για πρώτη φορά επί αγγλικού εδάφους, και για πέμπτη συνολικά στην καριέρα του από τον Πεπ Γκουαρδιόλα, και έπεσε από την πρώτη θέση της Premier League, με τον Γκαμπριέλ Ζεσούς να αποτελεί τον πρωταγωνιστή της αναμέτρησης (0-1).
FAOP6KZXEAMtNSJ.jpg

Άρσεναλ – Τότεναμ 3-1: Επιβλητική επικράτηση των «κανονιέρηδων» στο ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου, που προσπέρασαν τον Νούνο Εσπιρίτο στην βαθμολογία

Πριν από δύο εβδομάδες η Τότεναμ βρισκόταν στην κορυφή της βαθμολογίας, και η Άρσεναλ στην τελευταία θέση αυτής, για πρώτη φορά μετά το 1975, αλλά μετά την συνάντησή τους, οι «κανονιέρηδες» έκαναν ό,τι έπρεπε ώστε να την ξεπεράσουν στην κατάταξη της Premier League!

Το τελικό 3-1, προς έκπληξη των φίλων του αγγλικού ποδοσφαίρου λόγω της κακής αγωνιστικής κατάστασης της Άρσεναλ, ήταν εντυπωσιακό, και το σύνολο του Μικέλ Αρτέτα πλέον στοχεύει στο 4/4, την επόμενη εβδομάδα, στο Άμεξ απέναντι στην Μπράιτον.

Απεναντίας, η ομάδα του Νούνο Εσπιρίτο Σάντο έγινε η πρώτη στην ιστορία της πρώτης κατηγορίας της Αγγλίας, στον 21ο αιώνα, που ενώ έχει ξεκινήσει με τρεις επικρατήσεις στο νέο πρωτάθλημα, εντούτοις χάνει ισάριθμες φορές στα επόμενα τρία ενενηντάλεπτα!
FAOXYOPUcAU9gA8.jpg

Μπαρτσελόνα – Λεβάντε 3-0: Επιστροφή στις νίκες με τον Φάτι να σκοράρει μετά από 10 μήνες, στο πρώτο παιχνίδι μετά τον τραυματισμό του

Ασταθής χαρακτηρίζεται η εικόνα της Μπαρτσελόνα, σε όλο το διάστημα της παρουσίας της στην La Liga ως στιγμής, αλλά η αύρα της επιστροφής του Άνσου Φατί αποδείχθηκε αρκετή για να παρασύρει και τους… υπόλοιπους.

Οι «μπλαουγκράνα» ξεκίνησαν το ματς εντυπωσιακά, βρήκαν δύο γκολ στα εναρκτήρια 15 λεπτά, και το κερασάκι στην τούρτα πρόσθεσε στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, ο νεαρός Ισπανός.

Ο Φατί σκόραρε στο πρώτο του ματς μετά από 10 μήνες, με το τελευταίο του γκολ να χρονολογείται τον Οκτώβριο του 2020 απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης, και σκόρπισε χαμόγελα στους φίλους της Μπαρτσελόνα που παραβρέθηκαν στο Καμπ Νόου.
FAOUv-CVEAIEMHK.jpg

Γκλάντμπαχ – Ντόρτμουντ 1-0: Οι «μηδέν» τελικές των Βεστφαλών, απέδειξαν πως η απουσία του Χάαλαντ τους κοστίζει στην συνολική λειτουργία τους

Επρόκειτο για το 13ο ματς της Ντόρτμουντ που οι Βεστφαλοί κλήθηκαν να διαχειριστούν την απουσία του Έρλινγκ Χάαλαντ από την βασική τους ενδεκάδα. Πριν από την αναμέτρηση απέναντι στην Γκλάντμπαχ, η γερμανική ομάδα τα είχε καταφέρει περίφημα. Σκόραρε σε όλες τις αναμετρήσεις της, είχε ηττηθεί μόλις σε τρεις περιπτώσεις, και οι οκτώ της νίκες επιβεβαίωναν πως μία τόσο φύσει επιθετική ομάδα, εύκολα ή δύσκολα, βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Και όμως, ενενήντα λεπτά ήταν αρκετά για να αντιληφθεί πόσο σημαντικός είναι ο Χάαλαντ στην συνολική λειτουργία της. Η Ντόρτμουντ ηττήθηκε με 1-0 από την Γκλάντμπαχ, δεν έκανε τελική προσπάθεια,  και αρκέστηκε σε μία θετική ανασταλτική λειτουργία, που δεδομένα δεν αντιπροσωπεύει τον τρόπο παιχνιδιού της.
FAN-xBfX0AIMKEL.jpg

Ίντερ – Αταλάντα 2-2: Εντυπωσιακό φινάλε στο ντέρμπι, με χαμένο πέναλτι και γκολ που ακυρώθηκε μέσω VAR!

Επρόκειτο δεδομένα για ένα από τα ματς που κάποιος αναμένει πολλά γκολ, ανατροπές και το δίχως άλλο, απρόβλεπτα αποτελέσματα. Έτσι και έγινε… Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν, η Ίντερ ανέτρεψε την κατάσταση, ούσα πρώτη και αήττητη μέχρι εκείνη την ώρα, αλλά η άμεση ισοφάριση της Αταλάντα, «μπλόκαρε» τους πρωταθλητές Ιταλίας.

Το πέναλτι του Ντι Μάρκο στο 88ο λεπτό φάνηκε να «λύνει» τον γρίφο. Δεν έγινε έτσι όμως. Ο ποδοσφαιριστής της Ίντερ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι από τα έντεκα βήματα, και οι φιλοξενούμενοι λίγο έλειψε να «κλέψουν» το ματς τρία λεπτά αργότερα.


Σκόραρε, αλλά ο VAR ακύρωσε το γκολ του, και τα τελευταία έξι δραματικά λεπτά, δεν έβγαλαν νικητή, στο εντυπωσιακότερο ματς της Serie A, μέχρι το επόμενο…
FAJlptxUUAYqmSE.jpg


Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0