Football Talk

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 2-0: Ασπρόμαυρο το ντέρμπι «δικεφάλων», με σφραγίδα Μπίσεσβαρ! (video)

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 2-0: Ασπρόμαυρο το ντέρμπι «δικεφάλων», με σφραγίδα Μπίσεσβαρ! (video)

Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ ήταν καθοριστικός για την έκβαση του παιχνιδιού, χαρίζοντας τη νίκη στον ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ με 2-0.

Σ’ ένα ματς με πολύ έντονο ρυθμό και δυνατές μονομαχίες, ο ΠΑΟΚ επικράτησε 2-0 της ΑΕΚ στην αναμέτρηση της 4ης αγωνιστικής της Super League. Απόλυτος πρωταγωνιστής του ματς χρίστηκε ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ ο οποίος όχι μόνο έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του, αλλά ήταν και εκείνος που κέρδισε το πέναλτι για το δεύτερο γκολ των «ασπρόμαυρων».

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η πρώτη καλή στιγμή του ματς ήταν για την ΑΕΚ και σημειώθηκε μόλις στο 9ο λεπτό. Ο Γέφτιτς βρήκε κενό χώρο στην περιοχή, έπειτα από ωραία κάθετη μπαλιά του Σιμάνσκι, ωστόσο το τελείωμά του δεν ήταν καλό και η μπάλα πήγε ψηλά, πάνω από τα δοκάρια του Πασχαλάκη.

Γενικότερα οι δύο ομάδες μπήκαν πολύ φορτσάτες στον αγωνιστικό χώρο από το ξεκίνημα, ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν πολύ έντονος και το ενδιαφέρον ακλόνητο! Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να βρει δίχτυα στο 22’ με τον Μιχαηλίδη να βγάζει μια εξαιρετική μπαλιά στον Μπίσεσβαρ κι εκείνος να πλασάρει μέσα από την περιοχή, όμως ο Σουριναμέζος ήταν εκτεθειμένος και συνεπώς το γκολ σωστά δεν μέτρησε.

Λίγα λεπτά αργότερα οι Θεσσαλονικείς θέλησαν να απειλήσουν ξανά. Στο 26’ ο Σβαμπ έκλεψε την μπάλα στη μεσαία γραμμή και την κουβάλησε μέχρι τα όρια της περιοχής του Στάνκοβιτς, χωρίς να τον μαρκάρει κανένας αμυνόμενος της ΑΕΚ. Ο Αυστριακός μέσος εξαπέλυσε το σουτ, ωστόσο η μπάλα κατέληξε άουτ.

Στο 28' ο Τσούμπερ αναπτύχθηκε ωραία από τα αριστερά και έκανε το γύρισμα προς τον Αραούχο στην περιοχή, ωστόσο το σουτ του Αργεντινού, κόπηκε από την αντίπαλη άμυνα. Στην εξέλιξη της φάσης κι έπειτα από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά, ο 29χρονος φορ έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Πασχαλάκης μπλόκαρε.

Μετά από δύο τελικές ευκαιρίες του Αραούχο ο ΠΑΟΚ θέλησε να απαντήσει άμεσα. Στο 29ο λεπτό ο Αουγκούστο έκανε το συρτό σουτ από το ύψος της περιοχής, αλλά ο Στάνκοβιτς έπεσε στη γωνιά του και παραχώρησε εντυπωσιακά κόρνερ.

Ο ΠΑΟΚ τελικά πήρε αυτό που έψαχνε τόση ώρα! Στο 42’ ο Μπίσεσβαρ κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Κούρτιτς να τον τροφοδοτεί και τον ίδιο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, έπειτα από ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή.

Λίγο πριν την ανάπαυλα ο «δικέφαλος του βορρά» έχασε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του! Συγκεκριμένα ο Σίντκλεϊ έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, με την κεφαλιά του Αουγκούστο να περνάει άουτ. Νωρίτερα ο Σφιντέρσκι είχε επιχειρήσει να γίνει επικίνδυνος με γύρισμα από τα δεξιά, ωστόσο ο Ζίβκοβιτς δεν κατάφερε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Με την εκκίνηση τους δευτέρου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ συνέχισε να παρουσιάζει το ίδιο καλό πρόσωπο, σημειώνοντας νέες σημαντικές ευκαιρίες. Στο 50’ ο Μπίσεσβαρ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Σβαμπ βρήκε την κεφαλιά αλλά ήταν άστοχη με αποτέλεσμα να καταλήξει άουτ.

Η ΑΕΚ από πλευράς της θέλησε να γίνει κι εκείνη απειλητική με τον Τσούμπερ να κλέβει την μπάλα από τον Σίντκλεϊ στο 67’ και α δίνει την κατάλληλη στιγμή στον Ανσαριφάρντ. Εκείνος καθυστέρησε αρκετά να εκτελέσει, με τον Πασχαλάκη να σταματάει τον Ιρανό φορ.

Στο 80ο λεπτό ο ΠΑΟΚ κατάφερε να φτάσει σε ακόμη ένα γκολ, το οποίο τόση ώρα έψαχνε. Ο Μπίσεσβαρ έπαιξε ωραία το 1-2 με τον Σφιντέρσκι, ο Σουριναμέζος μέσος προσπάθησε να μπει στην περιοχή αλλά ο Μισελέν τον σταμάτησε αντικανονικά και ο διαιτητής Βαλέρι έδειξε την άσπρη βούλα. Από εκεί ο Κούρτιτς με εύστοχη εκτέλεση σημείωσε το 2-0 για τον «δικέφαλο του βορρά» και το γήπεδο πήρε φωτιά!

Πέντε λεπτά αργότερα (85’) ο Μοχαμάντι βρήκε δίχτυα, έπειτα από το ωραίο γύρισμα του Λιβάι Γκαρσία, αλλά το γκολ τελικά ακυρώθηκε για οφσάιντ, καθώς ο Ανσαριφάρντ εμπόδιζε το οπτικό πεδίο του Πασχαλάκη.

O MVP

Ο τίτλος του πολυτιμότερου παίκτη ανήκει αδιαμφισβήτητα στον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ. Ο 33χρονος σημείωσε το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ, κέρδισε το πέναλτι που «κλείδωσε» τη νίκη της ομάδας, αλλά και ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής σε όλες τις επικίνδυνες φάσεις των γηπεδούχων.

Η φάση του αγώνα

Η ευκαιρία της ΑΕΚ να σημειώσει το 1-1 στο 67’. Ο Τσούμπερ «έκλεψε» ιδανικά την μπάλα και σέρβιρε στον Ανσαριφάρντ, αλλά εκείνος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Πασχαλάκη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ, Σβαμπ (75’ Εσίτι), Κούρτιτς, Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς (74’ Μουργκ, 90’ Μιτρίτσα), Μπίσεσβαρ (92’ Λύρατζης), Σφιντέρσκι (90’ Ακπομ)

ΑΕΚ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Στάνκοβιτς, Μισελέν, Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί (75’ Μοχαμαντί), Σιμάνσκι (60’ Σάκχοφ), Λε Ταλέκ (86’ Σιμόες), Γέβτιτς (60’ Ανσαριφάρντ), Γκαρσία (86’ Τάνκοβιτς), Τσούμπερ, Αραούχο

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0