Football Talk

Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός 0-2: Άνετο πέρασμα από την Τρίπολη, στρέφουν το βλέμμα τους στην Φενέρ οι «ερυθρόλευκοι»! (video)

Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός 0-2: Άνετο πέρασμα από την Τρίπολη, στρέφουν το βλέμμα τους στην Φενέρ οι «ερυθρόλευκοι»! (video)

Έκανε ακριβώς ό,τι έπρεπε ο Ολυμπιακός για να μπορέσει να φύγει με τη νίκη από την Τρίπολη, με τους «ερυθρολεύκους» να εξασφαλίζουν από το πρώτο μέρος το τρίποντο (0-2), και να κάνουν διαχείριση του αποτελέσματος στην συνέχεια, στρέφοντας την προσοχή τους στο ματς του Europa Conference League απέναντι στην Φενερμπαχτσέ.

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κατάφερε ο Ολυμπιακός να περάσει από την έδρα του Αστέρα Τρίπολης στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Super League (0-2), με το σύνολο του Πέδρο Μαρτίνς να σκοράρει δύο φορές στα πρώτα 25 λεπτά  με τον Τικίνιο και το… αυτογκόλ του Νίκου Παπαδόπουλου, και να προβαίνει σε εξαιρετική διαχείριση του σκορ, ενόψει της αναμέτρησης απέναντι στην Φενερμπαχτσέ.

1ο ημίχρονο

Εντυπωσιακά ξεκίνησε το πρώτο μέρος της δύσκολης «δοκιμασίας» στην Τρίπολη ο Ολυμπιακός, με τους «ερυθρολεύκους» να σκοράρουν δις πριν από την συμπλήρωση 25 αγωνιστικών λεπτών, θέτοντας τις βάσεις για μία πιο εύκολη, επικράτηση από ό,τι και οι ίδιοι θα περίμεναν.

Συγκεκριμένα, τέσσερα λεπτά χρειάστηκε το σύνολο του Πέδρο Μαρτίνς για να ανοίξει το σκορ απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται χάρη στο ωραίο τελείωμα Τικίνιο, έπειτα από δημιουργία του Γιώργου Μασούρα με το κεφάλι!


Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό, αναλογικά με τον χρόνο επίτευξης του εναρκτήριου γκολ, ο Βραζιλιάνος έφτανε τα τρία γκολ σε 94 αγωνιστικά λεπτά, σκοράροντας για δεύτερο διαδοχικό ματς, μετά τα δύο του τέρματα απέναντι στον Απόλλων Σμύρνης, στην ευρεία επικράτηση της ομάδας του με 4-1.

Παρά ταύτα, ο Αστέρας Τρίπολης, έντεκα λεπτά αργότερα (15’) βρήκε γκολ ισοφάρισης, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ. Ο Άλβαρες «έσπασε» την μπάλα στον Κρέσπι, αυτός έπιασε το σουτ, ο Βατσλίκ δεν απομάκρυνε με σιγουριά, και ο Σίτο επωφελήθηκε, σκοράροντας με το κεφάλι.

Η φάση ήταν οριακή, ο VAR παρενέβη, και το γκολ ακυρώθηκε, με την ομάδα του Μίκαελ Ράσταβατς να εξακολουθεί να αποτελεί την μοναδική που δεν έχει σκοράρει στην Super League.


Ακολούθησε μία σύγχυση και στις δύο πλευρές, με τις κινήσεις των ποδοσφαιριστών να χαρακτηρίζονται από νευρικότητα, και τον Ολυμπιακό να είναι ο ευνοημένος της υπόθεσης.

Στο 25ο λεπτό ο Αγκιμπού Καμαρά έκανε τη σέντρα-σουτ, ο Παπαδόπουλος δεν αντέδρασε σωστά, έχασε την μπάλα και την… φάση, και προσπαθώντας να μπλοκάρει, «έγραψε» το 2-0!

Στα εναπομείναντα λεπτά του ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός διατήρησε με ευκολία το προβάδισμά του, και θα μπορούσε μάλιστα να φτάσει και σε τρίτο γκολ, αν ο Ονιεκούρου γύριζε την μπάλα στο σημείο του πέναλτι στον Γιώργο Μασούρα, στις καθυστερήσεις!


2ο ημίχρονο

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησαν το δεύτερο μέρος αμφότερες ομάδες, με τον Αστέρα να διαφοροποιεί τον σχηματισμό του, προσπαθώντας με δύο επιθετικούς να δημιουργήσει θέματα στην ανασταλτική λειτουργία του Ολυμπιακού, δίχως όμως να το καταφέρνει με μεγάλες αξιώσεις.

Η ομάδα του Ράσταβατς απώλεσε την μεγαλύτερη ευκαιρία της στο 55ο λεπτό, με τον Μπαράλες να μην προλαβαίνει να εκτελέσει, ο Σόνι απείλησε από μακρινή απόσταση σε δύο περιπτώσεις αλλά δεν βρήκε στόχο, και οι γηπεδούχοι έφτασαν τα 360 αγωνιστικά λεπτά δίχως γκολ!

Αντίθετα, ο Πέδρο Μαρτίνς προέβη σε αρκετές αλλαγές στο δεύτερο μέρος, θέλοντας να ξεκουράσει τους ποδοσφαιριστές του, ενόψει της αναμέτρησης την Πέμπτη (30/9) απέναντι στην Φενερμπαχτσέ.

MVP

Σε καλή ημέρα βρέθηκε η επιθετική λειτουργία του Ολυμπιακού, με τον πολυτιμότερο ποδοσφαιριστή της αναμέτρησης να μην αποτελεί εύκολη επιλογή. Παρόλα αυτά, ο Τικίνιο «άνοιξε» από νωρίς το σκορ για τους «ερυθρολεύκους», πέτυχε το 1-0 στο 4’, και σκόραρε το τρίτο του γκολ σε 94 αγωνιστικά λεπτά, αποδεικνύοντας και πάλι πως μπορεί να «σηκώσει» το βάρος της επιθετικής λειτουργίας της ομάδας του.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Αδιαμφισβήτητα η φάση του 23ου λεπτού, με αρνητικό πρωταγωνιστή τον Νίκο Παπαδόπουλο. Ο έμπειρος τερματοφύλακας έκανε λάθος, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, και επί της ουσίας «κλείδωσε» από νωρίς το «διπλό» του Ολυμπιακού στην Τρίπολη.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Αλβάρες, Ατιέντσα, Καστάνιο, Βαλιέντε, Κανελλόπουλος (71' Σάντα Φε), Καπίγια (75' Σόνι), Σίτο (58' Μπενίτο), Ρεγκίς (71' Γκόμες), Μπαράλες

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βάτσλικ, Καρμπόβνικ, Παπασταθόπουλο, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Μαντί Καμαρά (58' Βρουσάι), Μπουχαλάκης, Αγκισμπού Καμαρά (79' Κούντε), Ονιεκούρου (79' Βαλμπουενά), Μασούρας (57΄ Εμβιλά), Τικίνιο (69' Ελ Αραμπί)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

 

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0