Football Talk

Μπρέντφορντ – Λίβερπουλ 3-3: Οι μέλισσες «τσίμπησαν» την ομάδα του Κλοπ και πήραν την ισοπαλία! (video)

Μπρέντφορντ – Λίβερπουλ 3-3: Οι μέλισσες «τσίμπησαν» την ομάδα του  Κλοπ και πήραν την ισοπαλία! (video)

Το εντυπωσιακότερο ματς της τρέχουσας σεζόν εκτυλίχθηκε στο Brentford Community Stadium ανάμεσα σε Μπρέντφορντ και Λίβερπουλ (3-3) με τους φιλοξενούμενους να ανατρέπουν το προβάδισμα των «μελισσών», τον Σαλάχ να κάνει ρεκόρ, φτάνοντας τα 100 γκολ με την φανέλα της ομάδας του στην Premier League, αλλά και πάλι να μην να μην τους είναι αρκετό, προκειμένου να φύγουν με το «διπλό» από την έδρα των σκληροτράχηλων «νεοφώτιστων»!

Ακόμη και ο πιο αισιόδοξος φίλος της Λίβερπουλ είχε αντιληφθεί πριν από το ξεκίνημα της αναμέτρησης πως το ματς απέναντι στην Μπρέντφορντ, μόνο απλή υπόθεση δεν θα αποτελούσε. Επί της ουσίας, έτσι και έγινε, προσθέτοντας στην εξίσωση πως το τελικό 3-3, αποτελεί με διαφορά το εντυπωσιακότερο ματς της τρέχουσας σεζόν στην Premier League!

Στην 16η αναμέτρηση των δύο ομάδων, και στην πρώτη συνάντησή τους έπειτα από 74 χρόνια, το Brentford Community Stadium είχε την τύχη να δει την ομάδα του να προηγείται. Η «κομπίνα» που εφάρμοσε η Μπρέντφορντ ήταν εξαιρετική, ο Τόνεϊ τροφοδότησε με τακουνάκι τον Πίνοκ, και ο Φαμπίνιο που είχε υποπέσει στο φάουλ νωρίτερα, δεν μπορούσε να σταματήσει το νεαρό μπακ στο 26ο λεπτό!

Παρά ταύτα, το προβάδισμα της Μπρέντφορντ (1-0), και το γεγονός πως η Λίβερπουλ δέχθηκε γκολ μόλις για δεύτερη φορά στο τρέχον πρωτάθλημα, δεν έδειξε να επηρεάζει ιδιαίτερα το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ.


Απεναντίας μάλιστα, η απάντηση των φιλοξενούμενων ήταν άμεση. Ο Τζόρνταν Χέντερσον πραγματοποίησε εξαιρετική σέντρα ακριβείας, και «βρήκε» εκεί που ήθελε τον Ντιόγο Ζότα, ο οποίος στο 31ο λεπτό, δεν θα μπορούσε να αστοχήσει με το κεφάλι από πλεονεκτική θέση.


Λίγο έλειψε μάλιστα, οι «κόκκινοι» να πάρουν και το προβάδισμα πριν από την λήξη του ημιχρόνου, αλλά το μακρινό σουτ του Κέρτις Τζόουνς κατέληξε στο δοκάρι στο 39’, με αποτέλεσμα το 1-1 να αποτελέσει το σκορ του πρώτου σαρανταπενταλέπτου.

Κάπου εκεί, ο ρυθμός της αναμέτρησης, και το μομέντουμ του παιχνιδιού διαφοροποιήθηκε στον απόλυτο βαθμό, με το δεύτερο ημίχρονο να «χαρίζει» στους θεατές του ένα εντυπωσιακό δωδεκάλεπτο, με ένα ρεκόρ, μία απρόβλεπτη ισοφάριση, και μία δικαίωση του Γιούργκεν Κλοπ για την χρησιμοποίηση του Κέρτις Τζόουνς.


Αρχικά, ο Μοχάμεντ Σαλάχ στο 55ο λεπτό «έγραψε» το 2-1, και έφτασε τα 100 γκολ με την φανέλα της ομάδας του, όντας και ο πιο γρήγορος ποδοσφαιριστής της που το πετυχαίνει, αλλά οκτώ λεπτά μετά ο Γιάνελτ ισοφάρισε για τους γηπεδούχους, προσδίδοντας μία «άγρια ομορφιά» στην αναμέτρηση.


Ακόμη και έτσι όμως, ο ρυθμός δεν περιορίστηκε. Ο Κέρτις Τζόουνς αυτή την φορά σημάδεψε σωστά, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα και το 2-3 στο 67ο λεπτό, επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο ένα συγκλονιστικό 12άλεπτο, με ιδιαίτερες συγκινήσεις.


Και όμως, ούτε το 3-2 της Λίβερπουλ, και το δεύτερο προβάδισμά της στο ματς ήταν αρκετό για να της εξασφαλίσει τη νίκη, καθώς η Μπρέντφορντ δεν είχε πει την τελευταία της λέξη! Ισοφάρισε σε 3-3 με τον Βίσα, έπειτα από σύγχυση στα καρέ του Άλισον, και εν τέλει εξασφάλισε έναν βαθμό, που θα μπορούσε να είναι και… περισσότεροι, σε περίπτωση που το γκολ του Τόνεϊ στο 89ο λεπτό, κατοχυρωνόταν ως έγκυρο.


Ενδεκάδες:

ΜΠΡΕΝΤΦΟΡΝΤ: Ράγια, Άγιερ, Γιάνσον, Πίνοκ (42’ Γιόργκενσεν), Κάνιος, Ονιέκα (68’ Μπαπτίστε), Νόργκααρντ (78’ Βίσα), Γιάνελτ, Χένρι, Εμπουέμο, Τόνεϊ

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ - Άρνολντ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Χέντερσον, Τζόουνς (68’ Φιρμίνο), Μανέ, Σαλάχ, Ζοτά

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0