Football Talk

Άλκμααρ: Η ελεύθερη… πτώση της βαθμολογίας και οι αποχωρήσεις που της κόστισαν!

Άλκμααρ: Η ελεύθερη… πτώση της βαθμολογίας και οι αποχωρήσεις που της κόστισαν!

Η Άλκμααρ διανύει ένα πολύ κακό ξεκίνημα στη σεζόν, γεγονός που οφείλεται στους τέσσερις βασικούς παίκτες που «έχασε» το καλοκαίρι.

Σχετικά Άρθρα

Ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο παρουσιάζει η Άλκμααρ την τρέχουσα χρονιά στην Eredivisie, συγκριτικά με την παρουσία της την περασμένη. Το τέλος της σεζόν 2020/2021 την βρήκε να τερματίζει στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα μόλις έναν βαθμό πίσω από τη δεύτερη Αϊντχόφεν και έχοντας αφήσει στην τέταρτη τη Φίτεσε με δέκα βαθμούς διαφορά!

Το φετινό ξεκίνημα για την ομάδα του Βαγγέλη Παυλίδη έχει γίνει όμως με το… αριστερό. Με 5 αγωνιστικές να έχουν περάσει η Άλκμααρ έχει φτάσει μόλις μία φορά στον θρίαμβο της νίκης, ενώ στις υπόλοιπες τέσσερις έχει γευτεί την πίκρα της ήττας (από Βάαλβαϊκ, Αϊντχόφεν, Χεράκλες και Τβέντε) και πλέον βρίσκεται μια θέση πριν από τον πάτο της βαθμολογίας.

Ποια είναι όμως η αιτία αυτής της ελεύθερης πτώσης;

Οι αποχωρήσεις της ομάδας το φετινό καλοκαίρι αποτελούν την πηγή του «κακού» αυτής της κατάστασης. Η ομάδα «έχασε» κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου συνολικά 12 παίκτες, αλλά οι απουσίες που της κόστισαν ουσιαστικά ήταν τέσσερις – μία από κάθε θέση του γηπέδου!

Η Άλκμααρ έχασε αρχικά τον «killer» της, Τέιν Κόπμεϊνερς. Ο 23χρονος μέσος είναι γέννημα θρέμμα των Ακαδημιών της ομάδας και την περασμένη σεζόν αποτέλεσε τον πρώτο σκόρερ του κλαμπ με 17 τέρματα!

Το καλοκαίρι βέβαια αποχαιρέτησε τον σύλλογο έπειτα από 4 χρόνια θητείας στην πρώτη ομάδα (το 2013-2017 αγωνίστηκε στις Ακαδημίες), προκειμένου να εγκατασταθεί στην Ιταλία για χάρη της Αταλάντα και έναντι 12 εκατομμυρίων ευρώ. Στον σύλλογο του Μπέργκαμο αποτελεί μία εκ των βασικών επιλογών του Τζιάν Πιέρο Γκασπερίνι, έχοντας ήδη τέσσερις συμμετοχές σε Serie A και Champions League.

EIZdXuKXkAE2t2b.jpg

Άλλος ένας παίκτης στον οποίο χρειάστηκε να πει «αντίο» είναι ο Μάιρον Μποαντού. Ο 20χρονος φορ πέρσι βρήκε δίχτυα 15 φορές, ενώ την προηγούμενη χρονιά ήταν πρώτος στη λίστα τον top σκόρερ της ομάδας με 20 γκολ!

Ο Ολλανδός αποτέλεσε το καλοκαίρι την ακριβότερη πώληση της Άλκμααρ, με το deal ανάμεσα στην ομάδα και την Μονακό να ανέρχεται στα 17 εκατομμύρια ευρώ. Το ξεκίνημά του στη Γαλλία βέβαια δεν είναι το ιδανικό καθώς σε 7 ματς δεν έχει καταφέρει να σκοράρει ούτε μία φορά!

Άλλες δύο σημαντικές αποχωρήσεις αποτελούν εκείνες των Κάλβιν Στενγκς και Μάρκο Μπιζότ. Από τη μία ο 23χρονος εξτρέμ υπέγραψε στη Νις με συμβόλαιο ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ, με την οποία έχει μέχρι στιγμής τέσσερις συμμετοχές. Από την άλλη ο 30χρονος τερματοφύλακας έφυγε ως ελεύθερος από την ομάδα και πλέον θα συνεχίσει την καριέρα του στη Σταντ Μπρεαστουά και τη Ligue 1 – όπου θα βρει τους άλλους δύο συμπαίκτες του!

EgHE8bBXYAA45qD.jpg

Βέβαια η Άλκμααρ έχασε μια πολύ σημαντική ευκαιρία η οποία θα μπορούσε να έχει αλλάξει τελείως τα σημερινά δεδομένα. Τη σεζόν 2019/2020 η ομάδα είχε τον τίτλο του πρωταθλήματος στο τσεπάκι της, όμως το ξέσπασμα της πανδημίας έβαλε τέλος στο όνειρο.

Συγκεκριμένα όταν πάρθηκε η απόφαση της ακύρωσης της σεζόν η Άλκμααρ βρέθηκε να είναι στη δεύτερη θέση της Eredivisie, ισοβαθμώντας με τον Άγιαξ τον οποίο βέβαια είχε κερδίσει σε αμφότερες τις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Συνεπώς ο θρίαμβος για την κούπα ήταν ορθάνοιχτος, αλλά η ατυχία που την κυνήγησε ήταν καθοριστική και της έχει κοστίσει μέχρι και σήμερα!

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0