Football Talk

ΑΕΚ: Οι επιλογές του Μιλόγεβιτς για την Τούμπα

ΑΕΚ: Οι επιλογές του Μιλόγεβιτς για την Τούμπα
Η ΑΕΚ θα πάει να παίξει την Κυριακή (26/9) με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν, χωρίς Άμραμπατ και Γαλανόπουλο – Οι δρόμοι του Μιλόγεβιτς για σύστημα και 11άδα

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Το πρώτο ντέρμπι της σεζόν έρχεται την Κυριακή (26/9). ΠΑΟΚ – ΑΕΚ στην Τούμπα και η Ένωση πάει σε αυτό το ματς έχοντας ως βασική απουσία τον Νορντίν Άμραμπατ, ενώ θα λείψει δεδομένα και ο Κώστας Γαλανόπουλος. Οι πληροφορίες θέλουν τον Μαροκινό να έχει υποστεί θλάση, ωστόσο το βράδυ της Παρασκευής (24/9) θα γίνει γνωστό το μέγεθος του τραυματισμού του .

Η απουσία του Άμραμπατ από το ματς της Τούμπας, όπως είναι φυσικό αλλάζει κάπως τα σχέδια του Βλάνταν Μιλόγεβιτς για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Στο μυαλό του ο προπονητής είχε να παρατάξει την ΑΕΚ στο συγκεκριμένο ματς ακριβώς όπως στον αγώνα με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Με διάταξη 4-2-3-1 δηλαδή, τους Λε Ταλέκ και Σιμάνσκι αμυντικά χαφ, τον Λιβάι Γκαρσία (επιστρέφει μετά την τιμωρία του) δεξί εξτρέμ, τον Τσούμπερ 10άρι, τον Άμραμπατ αριστερό εξτρέμ και τον Αραούχο κορυφή στην επίθεση.

Ο Άμραμπατ θα λείψει όμως, άρα τα σχέδια αλλάζουν. Εχει συγκεκριμένους δρόμους ο Μιλόγεβιτς. Ο πιο πιθανός είναι να επιμείνει στο 4-2-3-1 (και τις όποιες παραλλαγές του), περνώντας τον Τσούμπερ αριστερό εξτρέμ και βάζοντας τον Μάνταλο ή τον Γέβτιτς ως 10άρι, διατηρώντας τους υπόλοιπους στις ίδιες θέσεις.

Υπάρχει όμως και ένας άλλος δρόμος. Η επιλογή του 4-3-3. Αυτή η διάταξη μπορεί να στηριχθεί αν καταφέρει να μπει στην αποστολή ο Αντρέ Σιμόες ή αν παίξει ο Μάνταλος στο αρχικό σχήμα με τον Λε Ταλέκ ως «κόφτης» και εσωτερικούς κεντρικούς χαφ τον αρχηγό της ΑΕΚ και τον Σιμάνσκι. Υπάρχει και η επιλογή του Σάκχοφ, φυσικά, ωστόσο ο Ουκρανός δείχνει να είναι πίσω σε φυσική κατάσταση, του λείπει η… έκρηξη και θα αποτελέσει ρίσκο η χρησιμοποίησή του από το ξεκίνημα ενός ντέρμπι που μπορεί να κριθεί στη δύναμη και τα τρεξίματα. Σε κάθε περίπτωση, η επιλογή του 4-3-3 μπορεί να σταθεί στην Τούμπα, αν υπάρξει ένας κεντρικός χαφ στον πάγκο της ΑΕΚ αποτελώντας εναλλακτική λύση. Γι’ αυτό και η πιθανή παρουσία του Σιμόες στην αποστολή μπορεί να δώσει λύσεις.

Στο μυαλό μας όμως υπάρχει και μία ακόμη επιλογή για τον Μιλόγεβιτς: να έχει στη διάθεσή του τον Μοχαμάντι και να βοηθήσει ο Χατζισαφί στον άξονα. Ρίσκο όμως κι αυτό να γίνει πράξη στο συγκεκριμένο παιχνίδι, καθώς δεν το έχουμε δει ποτέ ως τώρα.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0