Football Talk

Φράιμπουργκ: Τελευταίο ματς στο Dreisamstadion, μετακομίζει στο νέο γήπεδο-στολίδι της!

Φράιμπουργκ: Τελευταίο ματς στο Dreisamstadion, μετακομίζει στο νέο γήπεδο-στολίδι της!

Το τελευταίο της παιχνίδι στο Dreisamstadion αναμένεται να δώσει η Φράιμπουργκ απέναντι στην Άουγκσμπουργκ, μετά από 67χρόνια, με την ομάδα του Κρίστιαν Στράιχ να μεταβαίνει στο ολοκαίνουργιο γήπεδό της, το οποίο είναι έτοιμο να την υποδεχθεί!

Σχετικά Άρθρα

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό γήπεδο που κατασκευάστηκε το 1953, και αποτελεί έδρα της Φράιμπουργκ έναν χρόνο μετά την υλοποίησή του, μέχρι και σήμερα. Ένα γήπεδο που έχει συντροφεύσει κάθε καλή και κακή στιγμή της, αλλά πλέον ήρθε η ώρα να πάψει να αποτελεί το «σπίτι» της.

Η επόμενη αναμέτρηση της Φράιμπουργκ απέναντι στην Άουγκσμπουργκ αναμένεται να αποτελέσει και το τελευταίο της παιχνίδι στο Dreisamstadion. Ένα διαφορετικό «σπίτι» άλλωστε, το οποίο χαρακτηρίζεται από κάθε άνεση, και είναι άμεσα συνυφασμένο με τις δυνατότητες της εποχής, ανοίγει τις πύλες του για να υποδεχθεί την «οικοδέσποινά» του.
1280px-Badenova-Stadion_2011.jpg

Από την περασμένη αγωνιστική περίοδο άλλωστε, (Οκτώβριος 2020) ετοιμάστηκε η νέα Αρένα της ομάδας, που εδρεύει σε μία από τις πιο όμορφες περιοχές της χώρας. Στο νοτιοδυτικό μέρος της πολιτείας του Baden-Württemberg, το Schwarzwald Stadion θα χρησιμοποιηθεί για άλλες αθλητικές εκδηλώσεις και το μέλος της Bundesliga από το 2009 (με εξαίρεση τη σεζόν 2015-16) θα μετακομίσει στο νέο γήπεδο, που χτίστηκε κοντά στο αεροδρόμιο της πόλης.

Η κατασκευή του κόστισε 76,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ έχει χωρητικότητα περίπου 34.500 θεατές, πράγμα που αναμένεται να βελτιώσει και την δυνατότητα του κόσμου να υποστηρίξει την αγαπημένη του ομάδα, μιας και επί της ουσίας διαθέτει 10.000 περισσότερες θέσεις, από ό,τι το Dreisamstadion.
3a1cc6938529c9229c2f0c7e73df02b7_XL.jpg

Το σκέπαστρο του SC Stadion (εκκρεμεί η επίσημη ονομασία του γηπέδου) κόστισε 1,5 εκατ. ευρώ και αποτελεί επίσημα - παγκοσμίως - το μεγαλύτερο ηλιακό σύστημα. Θα χορηγεί ενεργειακά ακόμα και τη γειτονική βιομηχανική περιοχή, στο βόρειο μέρος της πόλης. Το φωτοβολταϊκό εύρος φτάνει τα 15.000 τετραγωνικά μέτρα και θα δημιουργεί μέχρι και 2,3 εκατ. κιλοβατώρες ετησίως. Ενέργεια που ισοδυναμεί με όσα καταναλώνουν 1.000 νοικοκυριά.

Η Αρένα της Φράιμπουργκ θα προσφέρει κι’ άλλες καινοτομίες για τους παρευρισκόμενους. Δίκτυο 10G, δέκα σημεία φόρτισης ηλεκτρονικών αυτοκινήτων, 3.700 θέσεις πάρκινγκ για ποδήλατα. Διόλου άσχημα για ένα μικρομεσαίο κλαμπ της Bundesliga.

Όλα λοιπόν είναι έτοιμα για την μετακόμιση της Φράιμπουργκ, και αυτό που απομένει είναι απλώς ένα ενενηντάλεπτο, το οποίο ιδανικά θα ήθελε να αποδειχθεί και νικηφόρο. Έπειτα, η διοίκηση της ομάδας, ζήτησε ήδη να επιστραφούν τα παλιά εισιτήρια, προκειμένου ν α ολοκληρωθεί και του τυπικό του πράγματος. Η ιστορία της Φράιμπουργκ αλλάζει, οι φίλοι της ζουν κάτι πρωτόγνωρο, και η δική της ποδοσφαιρική ιστορία, αλλάζει στέγη.

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0