Football Talk

Ρεάλ Σοσιεδάδ: Αργά, σταθερά και αθόρυβα, η περσινή σεζόν «παίζει» σε επανάληψη!

Ρεάλ Σοσιεδάδ: Αργά, σταθερά και αθόρυβα, η περσινή σεζόν «παίζει» σε επανάληψη!

Η Ρεάλ Σοσιεδάδ κατέγραψε την τέταρτη νίκη της σε έξι αγωνιστικές απέναντι στη Γρανάδα (23/09, 3-2), απολαμβάνει τη «μοναξιά» της τρίτης θέσης στη La Liga και εύλογα γεννιέται το εξής ερώτημα: μήπως η περσινή σεζόν παίζει σε επανάληψη;

Ταλέντο, πάθος, ομαδική δουλειά.

Το συγκεκριμένο τρίπτυχο φαίνεται πως αποτελεί το Α και το Ω των ποδοσφαιρικών αρχών της Ρεάλ Σοσιεδάδ, κι αν κάποιοι θεώρησαν πως η 5η θέση την περσινή σεζόν αποτέλεσε ένα «πυροτέχνημα», το φετινό ξεκίνημα, μάλλον τους διαψεύδει!

Με τους περσινούς σταρ, ωριμότερους κατά έναν χρόνο και την περσινή πορεία σαν οδηγό, το σύνολο του Αλγκουαθίλ στοχεύει σε ακόμα σπουδαιότερες μέρες.
U2uqsjr1.jpg

Η εστία ανέπαφη, σε τέσσερα από τα έξι ματς!

Η πορεία της στη φετινή σεζόν έχει ξεκινήσει με το δεξί τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά! Σε τέσσερα παιχνίδια -από τα έξι συνολικά- που έχει δώσει, έχει καταφέρει να κρατήσει το μηδέν, με το ένα μάλιστα να είναι απέναντι στη Σεβίλλη, που έδειξε την επιθετική της δύναμη, τρέποντας το ντέρμπι με τη Βαλένθια, σε παράσταση για έναν ρόλο!

Με την παρουσία των Λε Νορμάντ και Ελουστόντο στο κέντρο της άμυνας, αλλά και με τη σταθερότητα του Άλεξ Ρεμίρο, η αμυντική γραμμή μοιάζει συχνά με αδιαπέραστο τείχος που εξασφαλίζει την απαραίτητη ηρεμία, για να αποδώσει ο άσος στο μανίκι του συλλόγου: ο άξονας!

Μεσαία γραμμή ικανή να «ανοίγει» την όρεξη σε Ίσακ και Ογιαρθάμπαλ!

Το μεγάλο όπλο της Ρεάλ Σοσιεδάδ κρύβεται στο κέντρο της. Η συνύπαρξη των Θουμπιμέντι, Θουμπέλδια και Μικέλ Μερίνο, συνθέτει μία τριάδα πολυτελείας που θα ζήλευαν ομάδες της πρώτης τριάδας. Ίσως είναι ένας λόγος, που η Ρεάλ Σοσιεδάδ όλο και τις πλησιάζει.

Παράλληλα, οι Ιγιαραμέντι και Νταβίδ Σίλβα προσδίδουν την απαιτούμενη εμπειρία, ώστε να καταφέρει ο σύλλογος να πάρει το μάξιμουμ από τις ποιοτικές λύσεις της επιθετικής γραμμής: τον Ίσακ και τον Ογιαρθάμπαλ!
Image

Ο Σουηδός φορ βρήκε 17 φορές δίχτυα κατά την περσινή σεζόν, ενώ ο Ισπανός μεσοεπιθετικός 11. Την «αφλογιστία» του πρώτου στο φετινό ξεκίνημα καλύπτει προσωρινά ο Βάσκος εξτρέμ, αφού έχει βρει τέσσερις φορές δίχτυα έως τώρα!

Αν στην εξίσωση προστεθεί και ο Σέρλοτ, που μπορεί να μην έπιασε στην Bundesliga, αλλά «μάτωσε» τα δίχτυα του τουρκικού πρωταθλήματος πριν δύο χρόνια με τη φανέλα της Τραμπζονσπόρ, οι λύσεις στα χέρια του Αλγκουαθίλ αυξάνονται!

Όπως γίνεται αντιληπτό τόσο από άποψη ποιότητας, όσο και λόγω θετικού ξεκινήματος στη σεζόν, ο στόχος της πέμπτης θέσης - που κατέλαβε την περσινή σεζόν - δεν μοιάζει ακατόρθωτος!

Η Ρεάλ Σοσιεδάδ με τις Ρεάλ Μαδρίτης, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Σεβίλλη να θεωρούνται ως τα φαβορί για την τετράδα, θα κληθεί να παλέψει αφενός με την κάτοχο του Europa League, Βιγιαρεάλ, αφετέρου με την ανεβασμένη Βαλένθια.

Πέρυσι κατάφερε και τις εκτόπισε. Φέτος δείχνει διατεθειμένη να το ξανακάνει, για να τοποθετήσει το όνομά της στο Top-5 του ισπανικού ποδοσφαίρου.

Δεν θα είναι εύκολο, αλλά τον δρόμο τον έχει ξαναπερπατήσει. Με αργά, σταθερά και αθόρυβα βήματα.


Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0